Duci Simonovic Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 (edited) drugi je najjači ., i jedini ima hepi end Edited March 14, 2014 by Duci Simonovic
kobni zelaya Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Pa...otprilike hepi end :). I šta sad, kad ne daju treći deo - moram sa diska da gledam ^_^
I*m with the pilots Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 (edited) B92 00:40Pakleni poslovi ("Mou Gaan Dou" / "Infernal Affairs" 2002.)http://www.imdb.com/title/tt0338564/Psihološka drama "Pakleni poslovi" priča je o požrtvovanosti, moralu, časti i nemogućnosti življenja sa dvostrukim identitetom. Film je dobio i dva uspešna nastavka, a na hongkongškom festivalu bio je nagrađen u kategorijama za najbolji film, glumca i režisera.Mladi Čen je sposoban agent koji je na tajnom zadatku. Njega je inspektor Vong, koji jedini zna njegov identitet, pre deset godina regrutovao i ubacio u redove trijada. Istovremeno njegovog vršnjaka Laua, pripadnika podzemlja, šef trijada Sem ubacio je u redove policije. Obojica su regrutovani tek što su stigli sa obuke pa su posle godina rada uspeli da napreduju u svojim organizacijama. Međutim, zbog dvostrukih identiteta pate njihovi privatni životi. Čen i Lau redovno dostavljaju informacije svojim šefovima, što ova dvojica vešto koriste za svoje aktivnosti. Ali prilikom jedne policijske akcije oba šefa postaju svesni da u svojim redovima imaju krticu. To će Čena i Laua dovesti u vrlo nezgodne i opasne situacije, pa će ubrzo početi njihova međusobna borba za preživljavanje...Žanr: KrimiUloge: Endi Lau, Toni Vai, Entoni VongRežija: Vai Lau, Alan Mak Potencijalno: HTV1 23:44Pitomo stvorenje - projekt Frankenstein, mađarsko-njemačko-austrijski film (12)SZELÍD TEREMTÉS - A FRANKENSTEIN-TERV/TENDER SON THE FRANKENSTEIN PROJECThttp://www.imdb.com/title/tt1527049/ Godina proizvodnje: 2010.Drama. Poznati redatelj sprema novi projekt te za tu priliku organizira casting kako bi odabrao adekvatne glumce. Mladić koji je odrastao u instituciji za nezbrinutu djecu pojavljuje se kod svoje obitelji gdje nije dobrodošao. Na castingu se dogodi ubojstvo, ali ubojica uspije pobjeći..."Pitomo stvorenje - Projekt Frankenstein" djelo je madžarskog glumca i redatelja Kornéla Mundrucza, hvaljenog i nagrađivanog autora čiji su filmovi poput Delte, Afte, Johanne, nagrađeni i zapaženo prošli na europskim festivalima. Kao što već i sam naslov asocira Mundruczó je u ovom filmu krenuo od ideje Frankensteina, napuštenog bića književnice Mary Shelley, kojeg ovdje utjelovljuje nesretan mladić, odbačen od majke i oca. Autor je radnju smjestio u zapuštene i napuštene interijere s jedva kojim elementom pokućstva te je koloristiku sveo na zagasite, prljave boje napuštenog predgrađa čime je postigao vrlo tjeskobnu atmosferu.Na Filmskom festivalu u Cannesu 2010. Kornél Mundruczó nominiran je za Zlatnu palmu.Trajanje: 106 min.Uloge: Rudolf Frecska, Lili Monori, Kornél Mundruczó, Kitty CsíkosScenarij: Kornél MundruczóRedatelj: Kornél MundruczóŽanr: drama Edited March 19, 2014 by I*m with the pilots
Jimmy Kowalski Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 TV premijera RTS 2 21:55h Jayne Mansfield's Car Dobio osrednje kritike, al' zbog glumacke ekipe valja overiti..
kobni zelaya Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 (edited) Pitomo stvorenje - projekt Frankenstein, mađarsko-njemačko-austrijski film (12) SZELÍD TEREMTÉS - A FRANKENSTEIN-TERV/TENDER SON THE FRANKENSTEIN PROJECT http://www.imdb.com/title/tt1527049/ Godina proizvodnje: 2010. Vrlo zanimljiv, višeslojan film. Nisam ranije gledao ništa od Kornela Mundruca, a posle ovoga pogledaću sigurno još koji film. Stilski veoma siguran sa pričom koja funkcioniše na tri nivoa, nekom intimnom, mađarsko- političkom i prosto govori o novoj generaciji u vremenu koje dolazi. Srećom nisam pročitao ovaj opis radnje, pa mi je čitav razvoj događaja bio još krajnje nepredvidljiv. Hvala za preporuku. Edited March 20, 2014 by kobni zelaya
kobni zelaya Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 HRT 1 23.30 Torinski konj Poslednji Bela Tarr, savršenstvo forme, slika jednog kraja, koja šije fon Trirovu Melanholiju za koplje, što se mene tiče.
bergasa19 Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Prvo mi je žao kona, pa se sažaim nad ćerkom, a prema njemu kome je jedna ruka oduzeta imam ambivalentan odnos. Ako je to uradjeno s namerom, postavlja se pitanje ko je on.
kobni zelaya Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Haha, nisam razmišljao iz tog ugla. Više su mi stari propali otac i neudata ćerka simbol slepe ulice, nema dalje, propada imanje. A konj je majstorski snimljen, mislim da nijedna životinja nije izazvala toliko emocije, a u ovako ozbiljnom filmu, da nije K-9 ili nešto tako.
beatakeshi Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Da iskoristim priliku da izrazim divljenje prema delu Bele Tara. Hvala Majstore.
Papovac Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 (edited) jbg, upravo startuje http://www.youtube.com/watch?v=btLFfHzWwQY Edited April 18, 2014 by Papovac
Recommended Posts