MayDay Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 ja izgleda kuvam samo kad imam goste.dakle, za predjelo tart sa spanacem i prazilukom, u pratnji motovilke i cipkaste zelene salate.za glavno jelo cu marinirati dvadesetak minuta svinjski filet (pork chops) u maslinovom, vinskom sircetu, origanu i belom luku, pa cu da ih bacim na rostiljski tiganj i tada nameljem soli i bibera. posle cu da prelijem hladnim sosom od jogurta, mirodjije, soli, maslinovog i vinskog sirceta. uz to sveza salata od paradajza, krastavca, lila luka i malo cu i rukolicu da stavim.za dezert najlaksa stvar u svemiru, kao fol cheesecake, ali nije ni to (ja cizkejk pecem!). u casu namrljavim neki kuki, pa onda zalijem kremom od jaja, maskraponea i engleskog krema, pa na kraju kad sluzim stavim i sloj preliva od sumskog voca (nista spec, samo se ukuva sumsko voce u vodi sa secerom i ostavi se da se hladi). to lepo izgleda, a i super je ukus. nista se ja ne smaram sa zelatinom jer ga izbegavam, zato i serviram u casi jer je malo tecniji krem nego kad ima zelatina.
Razzmatazz Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Mali kulinarski mongrel frankenštajn: napravljen fil za kiš, ali nije stavljeno kao kiš, nego je smotano u pitu. I uopšte nije loše.Ali kako se oseti domaća slan'na da je jača od bilo čega kupovnog; moji uzimaju meso od neke rodbine sa sela (kao, iz kontrolisanog izvora), sami to stavljaju u pac i onda to suše. Našli su neku kasapnicu u Zemunu gde može da se donese na sušenje; valjda je metar štapa nekih 200-tinjak dinara ili tako nešto. Ali sasvim lepo to osuše - video sam do sada svakakve ofrlje uradke, ali ovo je ispalo baš ok.
cmrlj Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 slozenac od patlidzana, paradajza i sociva sa melasom od nara.
cmrlj Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 ja nikad nisam volela sne-nokle, ali mi pre nekog vremena palo na pamet da ukoliko se tome pristupi kako valja, mozda, samo mozda, ispadne divna poslastica. i tako sam danas zapocela studiju u zutom: pola mleko pola slatka pavlaka, sipka vanile, fil bez brasna. kad je bio skuvan, podelila fil na dva dela, u jedan turila burbon, u drugi kafu (kontro izgubio). i eno se hladi, mada se bojim da je to i dalje samo glorifikovano jaje.Uploaded with ImageShack.us
Sir Oliver Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Ja ću to danasa onaj Vasin recept za teleće kotlete zaista radi.Čak i sa svinjskim. Probao onomad
mire Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 pristavio kupus, nešto mi zinulo dupeda, zapržiću ga
pacey defender Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Napravio umak od buđavog sira. Klot krilca (komata 24) se peku u rerni. Sad se bacam na pravljenje sosa. Kupio sam u Idei neki . Uz to ide jedna kašičica Vuster sosa, pola kašičice belog luka u prahu, a pojačaću sos paradajz pireom jer izgleda onaj sos baš ljut. Sve se to rastopi na što manje putera. Dodaću malo svežeg peršuna i sušenog origana. Kad izvadim krilca iz rerne uvaljaću ih u sos pa ih malo samo tretirati prezlama, i onda ih munuti na gril u rernu na 5 minuta. Videćemo kako će ispasti. Džank, znam :)
Valk Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 (edited) Mlade krompiriće i cordon bleu iz maxi-ja (zamrznuta hrana je spas za nas radne žene ^_^ )+ paradajz, neki baš lep Edited April 22, 2013 by Valkyrie
renne Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Nedeljković hot dog viršleПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Аврам Гојић Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Pastu sa ovcim sirom, blukom, cilijem, biberom.
Recommended Posts