Sandradjer Posted yesterday at 09:51 Posted yesterday at 09:51 Nista bez majke . Ali ja cu da skuvam, tj ukrckam 2 2 1
Eleniko Posted yesterday at 11:09 Posted yesterday at 11:09 ovde je u rerni prebranac na bazi grčkog velikog pasulja gigantesa, sa dosta praziluka, crvenog luka, paradajza na kockice iz konzerve i začina /beli luk, majčina dušica, malo kumina, slatka crvena paprika/ i puno novog zelenog vrhunskog maslinovog ulja sad napolju na vanjskoj sudoperi da ne usmrdim kuću filetiram jednu lakerdu /još jedna riba iz familije manjih tuna/ pa ću da je spustim 15 minuta na prebranac. HO HO! 2
makaronee Posted yesterday at 11:47 Posted yesterday at 11:47 Lakerda=Lokarda? (Scomber colias) Umeju u ribarnicama da uvale kao skušetinu narodnu (scomber scombrus). Nego, u Greciji ima recepat, da se ostavi očišćena na_suncu popodne, uveče osmudi na žici i prelije limunom? 1
ivy Posted yesterday at 12:28 Posted yesterday at 12:28 kuvala sam nesto sto se zove kalindzo-gulas od jagnjecih iznutrica koje su dosle sa jagnjetinom za pecenje danas cu da ga jedem 1
ivy Posted yesterday at 13:11 Posted yesterday at 13:11 odlican je gulas...osim sto bih sledeci put,ako ga ikad i bude , izbacila maramicu jer je dosta masna...i ja sam van recepta dodala dosta bibera, majcinu dusicu i pimeta
Eleniko Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 10 hours ago, makaronee said: Lakerda=Lokarda? (Scomber colias) Umeju u ribarnicama da uvale kao skušetinu narodnu (scomber scombrus). Nego, u Greciji ima recepat, da se ostavi očišćena na_suncu popodne, uveče osmudi na žici i prelije limunom? zapravo nije, upotrebio sam lokalno ime lakerda iako je to zapravo ime mezea koji se sprema od ove ribe a pravo ime je bonito odnosno palamida, samo da je veća /barem 1 godina/ lakerda je usoljena riba očišćena pa isečena na fete, dobro posoljena i onda potopljena u maslinovo ulje može već nakon 5 dana da se jede, odlično uz cipuro evo ribe, to je familija tune, sada je 5e kilo ovde, neki dan su poslali 5 tona za solun, bukvalno ih ne love više svima dosadila često ide u konzerve umesto tune, naročito kad nisu odresci nego ono što zovu flakes inače neviđeno zabavna za ribolov, bori se kao 5x veće vrste drugih lakerda je ovo
aram Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 9 hours ago, ivy said: maramicu upotrebi za nešto bolje. od umotane džigerice do širdena.
Eleniko Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 1 minute ago, aram said: širden. naivan ko francuska sobarica, nekad se tako govorilo za ovakve ispade.
Recommended Posts