Dada Posted May 30 Posted May 30 On 26. 5. 2024. at 21:39, nisam ja said: Super izgleda. Sta je dole desno i kako si postogao tu boju (ako je nastala kulinarskim, a ne fotografskim ili fotosop umecem)?
Popular Post Dada Posted June 11 Popular Post Posted June 11 Prepodne cooking - lazanje: leva sa mesom, desna sa spanacem. Imala juce skuvan bolonjeze, opran, obaren, iseckan spanac, kupila kore za lazanje na pijaci, samo da skuvam besamel i konzervu seckanog paradajza sa muljem i blukom i slozim - ma brzo cu… Ipak je potrajalo, treba puno besamela, ne volim da su suve, nije lose ispalo. 10 2
aram Posted June 13 Posted June 13 kakuni (braised pork belly) spremljen do pola, tj. propržen i kuvan tri sata. sad će da prenoći u frižideru, pa sutra nastavak i ramen.
Eleniko Posted June 13 Posted June 13 jel si imao sve sastojke koje pravi buta kakuni traži - daši, mirin, sake, slatki soja sos... mislim da bez toga ne može taj umami da se izvuče na površinu iz paufleka. inače fun fact, jako dobar buta kakuni ima u bad ramenu u beogradu, kuva ga filipinska ekipa lično bolji ili barem ne slabiji od onog koji sam jeo u nagasakiju, valjda je kyushu kuća tog jela. isto važi iza neke od ramena iz ove restauracije.
Ras Posted June 16 Posted June 16 Juneće šnicle, mislim od vrata, istanjene čekićem (ovo se ne sećam kada sam poslednji put uradio), uvaljane u prezle (maslinovo ulje, bosiljak, beli luk, biber, parmezan, korica limuna), pa zarolane sa šunkom, mekim kozjim sirom i usitnjenim sirovim lešnicima). Odozdo grančice ruzmarina, pa će u rernu kada dođe vreme za to. 7 1
Klara Posted June 16 Posted June 16 @aram Jel kakuni beše japanska kuhinja? Nekad sam bila na japanskoj hrani i kao kroz maglu se sećam ovog jela. 1
Eleniko Posted June 22 Posted June 22 zora rudi zora sviće grdobina u tanjiru biće 1.6kg komad, očišćen, 17e. ovo je uvod u gregadu - gusta riblja supa na bazi vina sa krompirom, tikvicama i ribom. 3 5 1
x500 Posted June 23 Posted June 23 Curece belo, krilca, sv vrat, slanina i 2 vrste kobaja. Spoiler 5 2
x500 Posted June 23 Posted June 23 2 minutes ago, Eleniko said: jebate menjam grdobu za srbski roštilj, grci nemaju pojma Vrat je bio to "tvojoj" recepturi. Marinada - so, biber, limun i origano. Meso je bilo mekano, i imalo je pravi "grcki" ukus 1
Recommended Posts