duda Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 pa čekaj, ispade da će to da se čvari 2 sata u rerni, a samo je povrće unutra ?ja još nisam isprobala šerpu u rerni (ne mogu po ovoj vrućini) pa skupljam iskustva.zar nisi ti negde ranije napisao da je sa šerpicom potrebno manje vremena za spremanje ???
Аврам Гојић Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 (edited) malo sam se prebacio. ukupno vreme bilo je sat i deset minuta na 180 stepeni, a i to je malo predugo. brza je serpenja jako(uglavnom spremam u zemljanom pekacu pa treba puno vremena, ja vise ne znam sta je dugo a sta kratko jer ne koristim standardno posudje) Edited July 10, 2012 by Marko M. Dabovic
duda Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 dobro je, već sam se uplašila ja skoro pa odustala od tih zemljanih posuda baš zato što im (u rerni) treba bar sat vremena da se zagreju.ali zato su zemljani lonci (oni što idu gore, na vatricu) i dalje u upotrebi
kapetanm Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Mislim da je pravo vreme da neko objasni razliku izmedju prave talandare i obicne traktorske tanjirace :(Gotovo da nema, osim konstantne debljine talandare, a tanjirača mislim da se malo stanjuje ka ivicama. I, talandara je namenski pravljena, a za ovo trebaš da imaš nekog ko će da ti okruni™ tanjiraču. Na Buvljaku - 15 evra.
Frank Pembleton Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Sad u nedelju, na Adi Medjici. U onom valjda jedinom objektu gde se moze nesto pojesti spravili nam krilca na masti u toj talandari. Odlicne bile. Popili i par litara spricera pride.A gde je to na spicu?
pacey defender Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 A gde je to na spicu?Nisam siguran da razumem šta pitaš?!To gde sam jeo je otprilike na donjoj polovini Međice, sa novobeogradske strane. Tu pristižu brodovi iz blokova. Dominira plava boja. Zapravo, jedino mesto gde se može nešto pojesti. Imali su u ponudi i neke kobaje, čak i sarme.Račun je otprilike bio ovakav:2 porcije krilaca, 2 litre belog, 5 litara kisele, 1 mešana salata, 5 piva - 2500 dinara.
assück Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 nije now cooking, vise je these days chvaringjos malo, jos malo, vec je pocelo bozanstveno da smrdi
Frank Pembleton Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Nisam siguran da razumem šta pitaš?!To gde sam jeo je otprilike na donjoj polovini Međice, sa novobeogradske strane. Tu pristižu brodovi iz blokova. Dominira plava boja. Zapravo, jedino mesto gde se može nešto pojesti. Imali su u ponudi i neke kobaje, čak i sarme.Račun je otprilike bio ovakav:2 porcije krilaca, 2 litre belog, 5 litara kisele, 1 mešana salata, 5 piva - 2500 dinara.Razumeo si dobro...
renne Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 malo kuvamo u prirodi, piletinu pacovanu u crnov vinu i belom luku sa krompirima i sataraš
Lancia Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 (edited) idi bre Renne, prepao sam se, citam spremas pacova. odoh po kafu :wacko:super izgleda klopa. prijatno :) Edited July 14, 2012 by Lancia
Indy Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Nikad nisam čuo reč "pacovati". Trebaće nam neki rečnik da razumemo ove gurmane. :D
MayDay Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Nikad nisam čuo reč "pacovati". Trebaće nam neki rečnik da razumemo ove gurmane. :DJa bila kod drugarice na slavi pretprosle godine i dosao njen cale medju nas, decu, da se pozdravi i tako to. Ja odmah krenula da mu pohvalim smudja kako je spremljen, a on odmah: Da vidis sto sam ga stavio u pac!!! A sin mu sedi tu pored i brisuci kapljice pljuvacke sa obraza odgovara: Stojke, sav ti je saft u tom "c"!
Recommended Posts