Jumanji Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Obicno dok ne udvostruci prvobitnu masu, vremenski zavisi od toplote u prostoriji.
Haralampije Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 18 minutes ago, Tihajeza said: Prvi put u životu zamesih testo sa kvascem. "Ostaviti da naraste" Koliko? Kad je kraj? Pola sata? 2 sata? Aaaaaaaaa dosta je kad dodirne luster
aram Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 33 minutes ago, Tihajeza said: Prvi put u životu zamesih testo sa kvascem. "Ostaviti da naraste" Koliko? Kad je kraj? Pola sata? 2 sata? Aaaaaaaaa tupperware peng da kupiš i da ne misliš. kad poklopac odskoči, tj. uradi "peng!", to je to. 1
Tihajeza Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Prošlo je pola sata, uvećalo se oko 10% Sobna temperatura. Kvasac svež. Da sam zvala majku da je pitam kako se prave kiflice, do uveče bi mi poslala kiflice i pravila ih svaki put kad navratim kod nje narednih 6 meseci
Jumanji Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Ma kakav Taperver, bacas pare, samo providna folija preko cinije, a kod testa ti je iskustvo naj, najvaznije. Polako, ako ne uspe sad, bice neki drugi put I ta sobna T je relativna stvar.
ivy Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 (edited) @gospa buba trebalo bi da moze da se reciklira ta mast..za supu/corbu ili adamov pilav...ne vidim zasto bi gadno mirisalo,mi smo imali nekih delova od nasih pilica pa istopili pola kantice masti,ko da su svinje ali bilo ih je 20 kom ,pa sad kad nemam supu samo krknem kasiku toga i bude super Edited February 26, 2021 by ivy
gospa buba Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 pa to. moja mater pravi i chvarke kad je katino™ pile
mlatko Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Sad je vec kasno, ne videh ranije al mozda za sledeci put. Pilav iz rerne. Te hrbate u serpu s povrcem za supu (mrkva, celer, persun, paskanat) i skuvas supu klasicno, zacinis al ne zakuvas rezance. Zatim uzmes djuvece il dublji pleh, u to sipas pirinac, na to pobacas te hrbate i seckano povrce iz supe i zalijes supom da bude jedno duplo i malo jace supe iznad pirinca. Ako volis biber, lepo zapapris, ako ne ne. U rernu na 200C dok pirinac ne popije svu supu i lepo je kuvan. Otprilike pola sata al pogledas, probas, zavisi od kolicine i rerne. Pirinac bude ultra socan i ukusan, meso skoro nebitno. Uz to neka salatica - carski rucak.ja nešto slično (ali skroz drugačije!) pravim u loncu na paru (ekspres?) malo zapečem meso bilo kakvo na luku i mrkvi, začinim i sipam sitno seckan krompir (ili ajde pirinač, još bolje), može kockice zucchina, prelijem vodom i za 15 min gotovo. 99% pogodak iako ne vidim unutra pa treba malo osluškivati...Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
renne Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 20 minutes ago, gospa buba said: pa to. moja mater pravi i chvarke kad je katino™ pile pravim i ja čvarke, ali ne recikliram mas'
gospa buba Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 pravim i ja čvarke, ali ne recikliram mas'pihsent from bubamoto
Skyhighatrist Posted February 26, 2021 Posted February 26, 2021 Ja od kostiju preostalih od otkošćivanja, leđa, trtica & onih kratkih vrhova krila pravim buljontm, pa zamrznem. Isto tako jednom u 10-15 dana izdinstam 2kg cluka, lepo ga karamelizujem i rknem u veluku teglu, čuvam u fridžu sa pola prsta ulja ozgo. To je 60% svakog ručka gotovo dok smislim šta ću 3
Haralampije Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 To, jos ako si turio komad junetine ..iha! 1
Lancia Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 18 minutes ago, Haralampije said: To, jos ako si turio komad junetine ..iha! Kuva se kod mene sa junetinom, pa mozemo da sastavimo.
Recommended Posts