Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

Ljudi, pravio sam leskovačku mućkalicu drugi put u životu. Ovog puta, odradio sam dodatni napor, po svim preporukama metuo mesu baš sa roštilja /poručio u mesari do zgrade ražnjice, skinuo, prepolovio, ubacio u smiješu™/ i papriku pre kuvanja ispekao u rerni. Nisam nešto dugo u kujni, što bi se reklo, ali malo sam šta bolje zdelao. Znate ono kad ispadne RESTORANSKI™, preukusno. Bilo je u planu da jedem to u 2, 3 obroka, ali sam bukvalno sve pojeo, ostalo možda pola kutlače i sad ne mogu da dišem već sat i po.

Konsultovao sam 2, 3 receptra, odoh da pohvatam beleške kako sam šta u detalje pa da sledeći put bude isto ako bog kuvanja dozvoli...

1a3cc18b981ad5f6f9a19324e1c4358d.jpg

dobar je nyt, samo se štekaju za recepte. 

ćuftas in d mejking

IMG-20210117-153746.jpg

dobar je nyt, samo se štekaju za recepte. 
uposhte taj koncept gde ti treba 6 klikova da dodjesh do nechega, a kao imash ig :dry:

sent from bubamoto

poy poy

IMG-20210117-160941.jpg

Razlivam pihtije, a u pozadini na TV-u ide Layover sa Bordejnom. Seckam raskuvane kolenice, vadim koske iz papaka, pijem tanak špricer od mladog vina iz čaše zamašćene i ulepljene prstima i slušam glas Učitelja. A sve u ponoć, ko da sutra nije ponedeljak

16 minutes ago, banatjanin said:

Razlivam pihtije, a u pozadini na TV-u ide Layover sa Bordejnom. Seckam raskuvane kolenice, vadim koske iz papaka, pijem tanak špricer od mladog vina iz čaše zamašćene i ulepljene prstima i slušam glas Učitelja. A sve u ponoć, ko da sutra nije ponedeljak

otac i ja nikad ne uspemo da razlijemo pihtije. on skuva i pozove me da chistimo koske i malo jedemo. i ujebote pojedosmo i daj da prekinemo i daj dosta vishe i otmi mi ovo i nece ostati nishta. i onda ne ostane nishta i razlijemo jedan tanjiric. i keva nas gleda :blink:

Brzi podvarak na bavarski način (sa karanfilićem i kimom), i kobaje :)

Kobaje, proizvođač "Bačka", prilično loše, ne verujem da ću ih ikada više kupovati. 

IMG-20210118-152100.jpg

IMG-20210118-155044.jpg

IMG-20210118-155622.jpg

IMG-20210118-162804.jpg

On 6.1.2021. at 12:09, ivy said:

pa sto ga duze drzis to bude kiseliji,zato se odvaja pola i baca jer manje starog startera znaci i manja kiselost..

ali da,bacanje je i mene nerviralo pa nikad nisam radila taj pravi starter od 7dana nego ,,mali,, od dva dana koji sam onda ceo koristila za hleb...

a mogla bih sad praviti i taj :D

Pravio danas vafle jerbo mi bilo zao da bacam starter.Zamesio brasno,kefir i starter i ostavio preko noci.Pre pecenja ostatak recepta,kao u videu.Abnormalno dobri vafli.Pekao u obicnom bakin kolac sokocalu.

@askeladden

to od tog startera sto se baca u procesu?

ako jeste,super.. to ti je sasvim validan starter mozes sa njim svasta praviti pa jos kada ga ostavis jos jednu noc da radi nema greske..

samo tera na mesenje i pravljenje gluposti :D

2 hours ago, ivy said:

@askeladden

to od tog startera sto se baca u procesu?

ako jeste,super.. to ti je sasvim validan starter mozes sa njim svasta praviti pa jos kada ga ostavis jos jednu noc da radi nema greske..

samo tera na mesenje i pravljenje gluposti :D

Da,visak startera se koristi.Napravio hleb sa 83% hidratacije.Ja zajebavanja,ceo dan prevrci,podvrci,razvijaj gluten.Tek veceras kad dodjem sa sljake cu da ga pecem.Mislim da se ne isplati toliko vreme utroseno.Ali vafle  preporucujem.

Pileći paprikaš sa Garam masalom :)

IMG-20210122-133429.jpg

Picu. Al za sutra -.-
Imam ok testo za odmah, ali oduvek sam zelela da isprobam to neko koje se fermentise, pa sad 24h je maksimalno na sta sam pristala. Stvarno ono 2-3 dana je besmisleno, izgubis svaku volju.

Po ovom receptu

Marinirao jagnjetinu, bluk, mulje, rozmeri.
Pa da odleži do sutra u podne, pa onda sa krompirom pokriveno u pekaču