Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

dinsta se gulaš za sutra (a bobami i prekosutra), pripremaju se kupusčičičići za večeras, plus piletina sa suvim šljivama.

Posted
3 minutes ago, Haralampije said:

Slika :laugh:

IMG_1543.jpg?w=1980&ssl=1

:fantom:

Posted
4 minutes ago, renne said:

ovo je sa Inter Neta :bee:

Ovo je od moje drugarice od koje sam uzeo recept, www.derkulinarischedonnerstag.de

Posted
31 minutes ago, aram said:

Ovo je od moje drugarice od koje sam uzeo recept, www.derkulinarischedonnerstag.de

daj telefon :sleep:

Posted
18 minutes ago, Haralampije said:

daj telefon :sleep:

ček da pitam njenog muža za dozvolu :s_w:

Posted
3 minutes ago, aram said:

ček da pitam njenog muža za dozvolu :s_w:

pa nije tražio broj telefona, nego onaj tvoj krš kojim slikaš hranu

:Jova:

Posted
32 minutes ago, renne said:

pa nije tražio broj telefona, nego onaj tvoj krš kojim slikaš hranu

:Jova:

To kad mi kupite nov :) 

Posted

Brate ja se dogovorio u DŽ sa reneom da sledeći put kad dođeš svečano ti uručujemo telefon sa ljuckim fotoaparatom.
I samo sa njega da postuješ!

.... Shiit has hit the fan!

Posted
5 minutes ago, Frank Pembleton said:

Brate ja se dogovorio u DŽ sa reneom da sledeći put kad dođeš svečano ti uručujemo telefon sa ljuckim fotoaparatom.
I samo sa njega da postuješ!

.... Shiit has hit the fan!

Ok, zovem te sutra :fantom:

iz Bgd-a mislim

Posted
On 6.10.2020. at 13:45, JakeBlues said:

IMG-20201006-122457.jpg

Vidim ove tvoje šilje i pomislim kako nikada nisam u pripremi jela iz porodice gulaša koristio crvene, već isključivo zelene paprike i to cele, uglavnom ljute, izbušene tu i tamo viljuškom.

Onda mi pade na pamet nešto drugo: da u perkelt, koji inače preferiram, dodam ajvar prethodno samleven ručnim blenderom. 

Prvi put bilo dobro ali je ukusom isuviše povuklo na saftanu mućkalicu.

Drugi put smanjio količinu i bingo! U pravoj meri, mleveni ajvar funkcioniše kao MSG za perkelt.

Treći put ću pokušati da se totalno iživim i sameljem i malo kulena sa ajvarom...

Fala na inspiraciji... :thumbup:

Posted

Pominjao sam ovde, verujem i više puta :), da ja kao univerzalni dodatak za gulaše, paprikaše, perklet, čobanac, razne krompir čorbe, crvene sosove... ma za zaista puno jela, koristim izblendiran beli luk, dimljenu slaninicu i peršunov list. To se može da se drži u zamrzivaču baš dugo, a jedna kafena kašičica toga kada se doda pred kraj kuvanja ume itekako da fino "zavrne ukus".  Poenta komentara je dakle da ne mora kulen može i dimljena slaninica i beli luk s peršunom. :)