Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

nije baš nau,ama ujutru, oko 5h odoh za Banat. sezona je, temperatura taman.prljićemo, šurićemo, seckaćemo, mleti, topiti, začinjavati... svinju, naravno. i špriceraćemo, i kuvati vino, jesti pite sa razvlačenim korama, i pogačice sa čvarcima i salčiće, i šunke prošlogodišnje. to ujutru.posle ćemo jesti kožure, pa vruće čvarke, pa rebra iz pleka, pečenu krv, pauflek, džigericu, disnatoriski paprikaš i... i da, turšiju.doći će i Kiki s violinom i neko da tambura. to uveče.

• Replies 11k
  • Views 807.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

nije baš nau,ama ujutru, oko 5h odoh za Banat. sezona je, temperatura taman.prljićemo, šurićemo, seckaćemo, mleti, topiti, začinjavati... svinju, naravno. i špriceraćemo, i kuvati vino, jesti pite sa razvlačenim korama, i pogačice sa čvarcima i salčiće, i šunke prošlogodišnje. to ujutru.posle ćemo jesti kožure, pa vruće čvarke, pa rebra iz pleka, pečenu krv, pauflek, džigericu, disnatoriski paprikaš i... i da, turšiju.doći će i Kiki s violinom i neko da tambura. to uveče.
Nije u redu ovo od tebe ....znaaas....

jebote banatjanine nista ti to ne valja, holesterol, alkohol...kiselo grozdje....ot: nasao magicnu tacku za pecenje gudinih rebara u gvozdenoj serpi. tri sata na 150 stepeni, hladjenje pola sata, glanc glazurom, pa na 10 minuta pod gril, na najjace. vise necu menjati recept, to je to, svi smo tu.

Edited by Marko M. Dabovic

amin...

• Author

jel su pacovana, salamurena ili sveza?

jel su pacovana, salamurena ili sveza?
marinirana u delezovoj provansalskoj mesavini suvih zacina, dodao sam u mesavinu i jos malo slatke horgoskeza neupucene, delez prodaje razne dry rub mesavine u kesicama, ovom sam jako zadovoljan

Edited by Marko M. Dabovic

salmonela u najavi.tiramiusic.jpgUploaded with ImageShack.us

• Author

ne primamo se na lazne dojave.

ja olizala serpu i cekam da me protera :D

pilece belo sam filovala sa sunkicom,sirom i nekoliko listova spanata,oko njega pobacala cluk,sargarepu,cveklu polila malo belog vina i vode,pokrila folijom pa u rernu...prilog spanat,dinstan na bluku kontam da dodam i proso i vodu pa zajedno da krckam a najverovatnije ce tako i biti

strpala u pleh krompir, c luk, brokoli, karfiol, kelj, šargarepa, celer,cvekla, sve na neke komadiće, zamuljila, posolila, pozačinila, dodaal malo vode i pod foliju u rernu. za pola čuke ću da skinem foliju i poređam odozgo neki lepi punomasni sir koji je na rubu kvarenja, tj. danas ga spašavam da se ne baci. naravno, poslednjih 15 min ide opcija gril.

tretirao jednu bogovsku blizevratnu rozbratnu kivijem pola sata, obrisao nauljio zacinio i ostavio u frizider da odmori, posle ide na vreo cepter.nadam se najboljem..

ja neki dan probala to sa kivijem i ništa, tj. k'o da i nisam

:(