Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

Kiflice sa sirom, starinske, s margarinom

Posted

Kiflice sa sirom, starinske, s margarinom

Hipsteru.

Posted

Jebi ga, svi imamo svoje male mane :D

Posted

uh, sto ne volim dzigericu :puke:  ali zato ona sarma gore :blush:

Posted

roasted pumpkin and thyme soup - bluk vec rostiran, ceka u drugoj serpi :)

post-317-0-26270900-1507903333_thumb.jpg

Posted (edited)

da li neko ima dobar recept za tursiju bez konzervansa (ja bih samo sargarepu i karfiol ostalo ne volim)

Edited by Sara
Posted

google

da li neko ima dobar recept za tursiju bez konzervansa (ja bih samo sargarepu i karfiol ostalo ne volim)

Posted

Na vece kolicine nemoguca misija (bure),ako hoces tursiju u teglama onda moze bez konzervansa.Klasika sirce,so,secer (mozes i ostake zacine po ukusu).Sipas univerzalnu meru za sirce cuvenu "soljicu",kasiku soli i secera i nalijes vodom.Zatvoris i pasterizujes na laganoj vatri (u neku veliku serpu poredjas tegle nalijes vodom i tako zagtevas do nekih ~70 stepeni,izvadis okrenes pokopcem na dole umotas u neko staro cebe i ostavis da se hladi ili ih odma redjas na policu negde gde nema velike variacije teperature.

I to ti je to.

Posted

Super izgleda, a i sezonska je, što je vrlo bitno.

Posted

Na vece kolicine nemoguca misija (bure),ako hoces tursiju u teglama onda moze bez konzervansa.Klasika sirce,so,secer (mozes i ostake zacine po ukusu).Sipas univerzalnu meru za sirce cuvenu "soljicu",kasiku soli i secera i nalijes vodom.Zatvoris i pasterizujes na laganoj vatri (u neku veliku serpu poredjas tegle nalijes vodom i tako zagtevas do nekih ~70 stepeni,izvadis okrenes pokopcem na dole umotas u neko staro cebe i ostavis da se hladi ili ih odma redjas na policu negde gde nema velike variacije teperature.

I to ti je to.

kako,kako?! imam burence od cc 5l , malo bas, mislila sam da napunim sargarepom i karfiolom, prelijem ladnom prokuvanom vodom i sircetom (ne znam meru pola sirce-pola voda?) posolim, zatvorim i cekam

ovaj recept mi se ucinio ok

https://www.coolinarika.com/recept/sve-po-2-tursija/

Posted

Ovo ce da bude ok dok ne otvoris.Ili konzervans ili pasterizacija.

Postupak kao sto rekoh sirce,secer,so.Uzmes neku soljicu za kafu i u nju sipas sirce,predhodno preko povrca u tegli sipas so i secer,prelijes sircetom i nalijes hladnom vodom.Dobro zatvoris teglu i ides dok ne potrosis povrce.Onda uzmes tegle i veliku serpu poredjas tegle u serpu i napunis serpu vodom i stavis je na tihu vatru,najbolje sporet na drva i onda to pasterizujes do ~70 stepeni.Izvadis tegle i obmotas ih nekim cebetom i to tako stoji nekih 20-ak sati da se prirodno ohladi i onda ih redjas tamo hde inace cuvas zimnicu.

Sve ostalo je diskutabilno i dobro do prvog otvaranja.

Posted

Probaću pa kako ispadne, u svakom slučaju hvala

Posted

pravo pitanje je cime ribas staklo rerne? :D