banatjanin Posted October 8, 2017 Posted October 8, 2017 Kiflice sa sirom, starinske, s margarinom Hipsteru.
Sara Posted October 8, 2017 Posted October 8, 2017 uh, sto ne volim dzigericu ali zato ona sarma gore
decak Kejt Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 roasted pumpkin and thyme soup - bluk vec rostiran, ceka u drugoj serpi :)
Sara Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 (edited) da li neko ima dobar recept za tursiju bez konzervansa (ja bih samo sargarepu i karfiol ostalo ne volim) Edited October 14, 2017 by Sara
Čutura Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 google da li neko ima dobar recept za tursiju bez konzervansa (ja bih samo sargarepu i karfiol ostalo ne volim)
SDSG Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 Na vece kolicine nemoguca misija (bure),ako hoces tursiju u teglama onda moze bez konzervansa.Klasika sirce,so,secer (mozes i ostake zacine po ukusu).Sipas univerzalnu meru za sirce cuvenu "soljicu",kasiku soli i secera i nalijes vodom.Zatvoris i pasterizujes na laganoj vatri (u neku veliku serpu poredjas tegle nalijes vodom i tako zagtevas do nekih ~70 stepeni,izvadis okrenes pokopcem na dole umotas u neko staro cebe i ostavis da se hladi ili ih odma redjas na policu negde gde nema velike variacije teperature. I to ti je to.
halloween Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 roasted pumpkin and thyme soup - bluk vec rostiran, ceka u drugoj serpi :) Super izgleda, a i sezonska je, što je vrlo bitno.
Sara Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 Na vece kolicine nemoguca misija (bure),ako hoces tursiju u teglama onda moze bez konzervansa.Klasika sirce,so,secer (mozes i ostake zacine po ukusu).Sipas univerzalnu meru za sirce cuvenu "soljicu",kasiku soli i secera i nalijes vodom.Zatvoris i pasterizujes na laganoj vatri (u neku veliku serpu poredjas tegle nalijes vodom i tako zagtevas do nekih ~70 stepeni,izvadis okrenes pokopcem na dole umotas u neko staro cebe i ostavis da se hladi ili ih odma redjas na policu negde gde nema velike variacije teperature. I to ti je to. kako,kako?! imam burence od cc 5l , malo bas, mislila sam da napunim sargarepom i karfiolom, prelijem ladnom prokuvanom vodom i sircetom (ne znam meru pola sirce-pola voda?) posolim, zatvorim i cekam ovaj recept mi se ucinio ok https://www.coolinarika.com/recept/sve-po-2-tursija/
SDSG Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 Ovo ce da bude ok dok ne otvoris.Ili konzervans ili pasterizacija. Postupak kao sto rekoh sirce,secer,so.Uzmes neku soljicu za kafu i u nju sipas sirce,predhodno preko povrca u tegli sipas so i secer,prelijes sircetom i nalijes hladnom vodom.Dobro zatvoris teglu i ides dok ne potrosis povrce.Onda uzmes tegle i veliku serpu poredjas tegle u serpu i napunis serpu vodom i stavis je na tihu vatru,najbolje sporet na drva i onda to pasterizujes do ~70 stepeni.Izvadis tegle i obmotas ih nekim cebetom i to tako stoji nekih 20-ak sati da se prirodno ohladi i onda ih redjas tamo hde inace cuvas zimnicu. Sve ostalo je diskutabilno i dobro do prvog otvaranja.
ivy Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 roasted pumpkin and thyme soup - bluk vec rostiran, ceka u drugoj serpi :) pravo pitanje je cime ribas staklo rerne? :D
Recommended Posts