Muwan Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Uhvati me neka inspiracija danas: - dynamite shrimps iliti jumbo škampi u ljuto-kiselom sosu (zbudži se za 20 minuta a zakiva kad se posluži u koktel čaši) - mascarpone sladoled sa smokvama, puterom od kikirikija i brusnicama. Dodaje se i jedan shot vilje koji sam ja iskusno nalio direktno iz flaše ali mi je ruka malo zadrhtala pa su ispala jedno 2-3 shota i sladoled je veseo samo tako. Sreća pa sam imao dodatne količine svih sastojaka pa sam ga tako izvadio a sad ga valja pozobati što neće biti teško.
pacey defender Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Rizoto po Jamie Oliver vulgaris receptu. Seckani luk, sargarepa i tikvice bačeni na mulje. Nakon par minuta dodao pileće belo meso. Potom sipao pirinač i dolio roze da se dinsta Zatim dodao ikarove sušene vrganje i zalivao vodicom od vrganja, da se nastavi dinstanje. Začinio estragonom i solju. Kada sam sklonio šerpu sa ringle dodao kockicu putera i malo rendanog parmezana. Fino ispalo. Parmezan baš izdominira, treba biti pažljiv.
nautilus Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=19862 kuvanje supe za migrante. svi saveti dobrodosli.
katamaran Posted September 17, 2015 Posted September 17, 2015 (edited) Postao sam takav sosije da me ne pustaju napolje dok ne napravim dva sosa Edited September 17, 2015 by katamaran
cmrlj Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 konacno smislila sta da kuvam, ali ne moze covek u srbiji da racuna na to da ce u prodavnici naci sta joj treba. umesto toga, ja u maksiju gladna i ocajna, konzerve sociva na popustu, improvizovala brzinsko kuvano jelo. mladi luk, paprika, beli luk, socivo, lajm, seckano peceno kostunjavo.
maheem Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 pocrkaće 4 sata smo crkavali od drulovanja na miris a sad od orgazma ždrela.
Frank Pembleton Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 snijeg padeeee na janjeća plećkaaaa U šta si ovo stavio? Mislim plećka...
maheem Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 U šta si ovo stavio? Mislim plećka... probušio je na par mesta u neke rupe ubacio ruzmarin, u neke žalfiju a u neke bosiljak napravio marinadu u blenderu od dve male glavice slatkog luka, skoro cele glavice belog, palac đumbira, 50g badema, zrna slačice, oveći čili i otprilike deci jogurta. prekrio dno pekača sa time a ostatak premazao preko plećke. ostavio tako 2h sata. posle dva sata ulio sam 2.5 deci vode i rasprskao maslinovog ulja preko plećke. pola sata na 220C dok se ne uhvati korica a posle 4h na 130. izvadio plećku, odlio malo tečnosti pa metnuo pekač na ringlu i napravio nešto poput kari sosa - korijander, slačica, opet đumbir, 3 čena belog, tanko iseckani slatki luk, umesto čilija sam iseckao pola crvene špice, 3 paradajza na kockice, konzerva kokosovog mleka i na kraju iscedio skoro pola limuna. sosom sam prelio pirinač, što više sosa to bolje.
Recommended Posts