darling Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 (edited) jel ovo boranija u pasulju? i mrkva?! paprika?! Edited August 5, 2015 by darling
Dagmar Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Podseti me jednom u bivsoj firmi na radu u inostranstvu bio pasulj, prigodno nazvan balkanska supa. Kako je ono bilo jezivo, stranci su posle toga sigurno mislili kako smo mi neki svetski jad koji ni da pojede nema nista lepo. Ja ne umem da spremim pasulj, ali sam sigurna sad da prvi put uzmem da ga spremam da bi morao da bude bar jedno deset puta bolji, toliko je lose ono bilo.
aram Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 jel ovo boranija u pasulju? i mrkva?! paprika?! mislis da sam probo ovo ikad?
Venom Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Najvolem kad u menzi imaju "balkansko povrce" - boranija, grasak, karfiol itsl. skuvano na gomili, preliveno verovatno maslacem. Doduse, mozda se to tako jede u bugarskoj. Zato su cevapi zakon. Prvo stave cevape na tanjir, a onda ih preliju sosom od paradajza.
Dagmar Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 U Bugarskoj je povrće vrh spremljeno, svakako ne tako kao što opisuješ. Ali verovatno je ovo iz tvoje menze zdravije.
Haralampije Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Brzo ,jeftino,ukusno! Cime prelijes posle? Mulje ili puter?
Čutura Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 original serbische djuvec-reis! e da, to je moj deda uvek davao kao prilog uz rostilj u restoranu, tamo negde sedamdesetih, samo bez graska i sa vidljivom paprikom. svabe to vole, izgleda
aram Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 pa tako i po dalmaciji sluze cevape... a posto je po nemackoj dosta hrvata otvaralo restorane, zapatilo se.
sandine Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Brzo ,jeftino,ukusno! Cime prelijes posle? Mulje ili puter? Mulje.Sluzim sa pirincom skuvanim u supi u kojoj se kuvala riba.
Venom Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Ali paradajz sos je uvek 1 wtf momenat. Skoro sam pricao s jednom zenom koja je inace sva puna entuzijazma, pa rece kako rade na tome da menza bude malo internacionalnija. I onda si mislim, da li zaista zelim da jedem vijetnamsku hranu ala cevapi u paradajz sosu?
Recommended Posts