nisam ja Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Prvo na maximum, pa kad se isključi termostat onda na nekih 150°C. A onda još tri sata i to je to skses
ivy Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 palacinke sa bagremovim cvetom i kokosovim brasnom i jbmti moje anarho-stihijsko kuvanje i mere od oka jer nemam pojma sta sam radila a experiment uspeo kao nikad odmah sam zapisala koliko sam mogla da smislim sta sam radila a i dalje nemam neke tacne mere
ivy Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 izvuces cvet iz onih casica i ubacis u smesu..koliko god hoces,sto vise to bolje a moze i verzija da stavis jednu palacinku pa po sirovoj/gornjoj strani pospes cvetove pa kad se okrene pece se samo kratko sekund/dva tako se cvet krace termicki obradjuje ali je to meni komplikovanije i mrzi me
ivy Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 pa mozes i to...sirup ide isto kao od zove ali mene to ne zanima
yolo Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 sumsko pile. sad sam par minuta kuvao na pari da omeksa, posle cu da izdinstam mladi luk, meso od otkoscenog karabataka i pecurke. onda lagano ukuvavanje sa sremusem u finalu.
katamaran Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 i jbmti moje anarho-stihijsko kuvanje i mere od oka jer nemam pojma sta sam radila a experiment uspeo kao nikad odmah sam zapisala koliko sam mogla da smislim sta sam radila a i dalje nemam neke tacne mere Ko ja sa najboljim cili sosom od prosle godine. Fenomenalan a pojma nemam kako sam ga napravio
katamaran Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 (edited) Prvi humus u zivotu mi je imao savrsenu konzistenciju a posle toga Ubih se danas sa tri miksera/seckalice i skroz bezveze. Na kraju sam uspeo nesto sa ponovnim procesiranjem uz dodavanje vode al onda ukus pati. Mozda je bilo do onog skoro bajatog tahinija sa kojim sam pravio prvi put. Ispade savrseno kremast. edit: i kod ovog recepta je definitivno zajeb kolicina. Na manje se daleko lakse pravi a od 425 g leblebija ispadne previse Sledeci put pravim sa bar duplo manje leblebija Edited May 14, 2015 by katamaran
Аврам Гојић Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 (edited) ispekao hleb, riblji paprikas pri kraju - saran divljak, som, babuška. Edited May 17, 2015 by Грешни Василије
Haralampije Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Nije da ti solim pamet ali babuska je dobra samo za jedno: da je stavis na udicu kao kedera za stuku i to samo kad nemas nista bolje.U corbi je suvisna ,hoce da da gorcinu.Ako nemas mrenu (a realno nije je lako naci) stavi neku drugu belu dunavsku tipa;bodorka,deverika
Аврам Гојић Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Znam ali se babuska odsoli. Kao patlidzan. Onda da ukus bele ribe bez gorcine
nenad Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 koliko dugo se pece pileci batak+karabatak u rerni, i na koliko? celo pile je imalo 2 kg. pravi li razliku u duzini ako se izvadi koska?
Recommended Posts