Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

pa cutala sam do sad :lolol:  a i sad samo sam iznela svoje osmatranje i nista vise..a vi slobodno nastavite,nista vas ne ometa..

a da znas samo kako je lepa,meka i lepljiva obrazina i hrskava kozica od uvceta :p..ee..

• Replies 11.1k
  • Views 826.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

jok ne znam :drool:

On 25. 4. 2015. at 13:50, aram said:

za testo: 400gr brasna, 1 belance, 250ml mleka, kvasac, kasicica secera, kasicica soli. umesis, ostavis sat vremena da naraste, podelis na loptice velicine oraha i poredjas u tepsiju. pokrijes i ostavis jos pola sata da raste

preliv: jogurt, zumance, soli po ukusu umutis. na tihoj vatri rastopis 60gr maslaca u 60ml ulja i polako, stalno mesajuci, dodas u preliv.

rernu na 180, polijes hlepcice ravnomerno, pospes susam, curakot, lan, kim... sta vec, i oko pola sata peces.

edit: ovo je osnovna varijanta, moze se i napraviti nadev pa puniti. mesom, sirom i blukom, sirom i spanacem, prazilukom i jajima, sta god...

Slaba domaćica ima glupo pitanje. Kvasac koji? U kesici (suvi valjda) ili svež?

On 26. 4. 2015. at 12:26, ivy said:

meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja  :lolol:

a ono ustvari nikakva hrana..

meni je testo potpuna nepoznanica, mora da se ceka i moze da ne uspe, pa ko napravi ovako ko aram, kulinarski mi je mag, nebitno je sto uglavnom ne jedem testo.

On 26. 4. 2015. at 12:26, ivy said:

meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja :lolol:

a ono ustvari nikakva hrana..

Naravno očekuje se pitanje : A sta bi ti jela?

Ali nemoj da se trudiš, koga zanima...

On 26. 4. 2015. at 13:47, svashtabezneshto said:

Slaba domaćica ima glupo pitanje. Kvasac koji? U kesici (suvi valjda) ili svež?

svejedno, koji više voliš. meni to ima isti ukus uvek.

jedna kesica suvog = polovina svežeg

Hvala :)

On 26. 4. 2015. at 13:52, Frank Pembleton said:

Naravno očekuje se pitanje : A sta bi ti jela?

Ali nemoj da se trudiš, koga zanima...

:lolol:  nista se ne ocekuje..sto bi se nesto ocekivalo?

ajvi, duso, nije sto sam ja pravio :D nego stvarno, jel ne kapiras koliko je bezveze ovo sto radis?

ok  :lolol:

Edited by ivy

:yawn:

ja pravim isto to, samo umesto testa uzmem kanticu masti pržene u dubokom ulju. jbg, u mojim godinama se mora paziti na zdravlje :(

dzigu cu iseci na trakice uviti u tanke snite slaninice,ispeci na tiganju,beli luk

tikvice nisam jos smislila ali kontam klot na grilu

i salata

mmmmmmmm

Leba beli

c18c47d2de7bd076d45e9847c52df616.jpg

On 25. 4. 2015. at 13:01, aram said:

Dizmana Böreği

hamur-isleri-trf.jpg

+ stejk sa zelenim biberom i gomila zelene salate

joj.

a ja na dijeti :(