ivy Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 pa cutala sam do sad a i sad samo sam iznela svoje osmatranje i nista vise..a vi slobodno nastavite,nista vas ne ometa.. a da znas samo kako je lepa,meka i lepljiva obrazina i hrskava kozica od uvceta :p..ee..
svashtabezneshto Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 za testo: 400gr brasna, 1 belance, 250ml mleka, kvasac, kasicica secera, kasicica soli. umesis, ostavis sat vremena da naraste, podelis na loptice velicine oraha i poredjas u tepsiju. pokrijes i ostavis jos pola sata da raste preliv: jogurt, zumance, soli po ukusu umutis. na tihoj vatri rastopis 60gr maslaca u 60ml ulja i polako, stalno mesajuci, dodas u preliv. rernu na 180, polijes hlepcice ravnomerno, pospes susam, curakot, lan, kim... sta vec, i oko pola sata peces. edit: ovo je osnovna varijanta, moze se i napraviti nadev pa puniti. mesom, sirom i blukom, sirom i spanacem, prazilukom i jajima, sta god... Slaba domaćica ima glupo pitanje. Kvasac koji? U kesici (suvi valjda) ili svež?
cmrlj Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja a ono ustvari nikakva hrana.. meni je testo potpuna nepoznanica, mora da se ceka i moze da ne uspe, pa ko napravi ovako ko aram, kulinarski mi je mag, nebitno je sto uglavnom ne jedem testo.
Frank Pembleton Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja a ono ustvari nikakva hrana.. Naravno očekuje se pitanje : A sta bi ti jela?Ali nemoj da se trudiš, koga zanima...
aram Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Slaba domaćica ima glupo pitanje. Kvasac koji? U kesici (suvi valjda) ili svež? svejedno, koji više voliš. meni to ima isti ukus uvek. jedna kesica suvog = polovina svežeg
ivy Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Naravno očekuje se pitanje : A sta bi ti jela? Ali nemoj da se trudiš, koga zanima... nista se ne ocekuje..sto bi se nesto ocekivalo?
aram Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 ajvi, duso, nije sto sam ja pravio :D nego stvarno, jel ne kapiras koliko je bezveze ovo sto radis?
ljakse Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 ja pravim isto to, samo umesto testa uzmem kanticu masti pržene u dubokom ulju. jbg, u mojim godinama se mora paziti na zdravlje :(
ivy Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 dzigu cu iseci na trakice uviti u tanke snite slaninice,ispeci na tiganju,beli luk tikvice nisam jos smislila ali kontam klot na grilu i salata mmmmmmmm
ToniAdams Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 Dizmana Böreği + stejk sa zelenim biberom i gomila zelene salate joj. a ja na dijeti :(
Recommended Posts