April 26, 201510 yr pa cutala sam do sad a i sad samo sam iznela svoje osmatranje i nista vise..a vi slobodno nastavite,nista vas ne ometa.. a da znas samo kako je lepa,meka i lepljiva obrazina i hrskava kozica od uvceta :p..ee..
April 26, 201510 yr za testo: 400gr brasna, 1 belance, 250ml mleka, kvasac, kasicica secera, kasicica soli. umesis, ostavis sat vremena da naraste, podelis na loptice velicine oraha i poredjas u tepsiju. pokrijes i ostavis jos pola sata da raste preliv: jogurt, zumance, soli po ukusu umutis. na tihoj vatri rastopis 60gr maslaca u 60ml ulja i polako, stalno mesajuci, dodas u preliv. rernu na 180, polijes hlepcice ravnomerno, pospes susam, curakot, lan, kim... sta vec, i oko pola sata peces. edit: ovo je osnovna varijanta, moze se i napraviti nadev pa puniti. mesom, sirom i blukom, sirom i spanacem, prazilukom i jajima, sta god... Slaba domaćica ima glupo pitanje. Kvasac koji? U kesici (suvi valjda) ili svež?
April 26, 201510 yr meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja a ono ustvari nikakva hrana.. meni je testo potpuna nepoznanica, mora da se ceka i moze da ne uspe, pa ko napravi ovako ko aram, kulinarski mi je mag, nebitno je sto uglavnom ne jedem testo.
April 26, 201510 yr meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja a ono ustvari nikakva hrana.. Naravno očekuje se pitanje : A sta bi ti jela?Ali nemoj da se trudiš, koga zanima...
April 26, 201510 yr Slaba domaćica ima glupo pitanje. Kvasac koji? U kesici (suvi valjda) ili svež? svejedno, koji više voliš. meni to ima isti ukus uvek. jedna kesica suvog = polovina svežeg
April 26, 201510 yr Naravno očekuje se pitanje : A sta bi ti jela? Ali nemoj da se trudiš, koga zanima... nista se ne ocekuje..sto bi se nesto ocekivalo?
April 26, 201510 yr ajvi, duso, nije sto sam ja pravio :D nego stvarno, jel ne kapiras koliko je bezveze ovo sto radis?
April 27, 201510 yr ja pravim isto to, samo umesto testa uzmem kanticu masti pržene u dubokom ulju. jbg, u mojim godinama se mora paziti na zdravlje :(
April 30, 201510 yr dzigu cu iseci na trakice uviti u tanke snite slaninice,ispeci na tiganju,beli luk tikvice nisam jos smislila ali kontam klot na grilu i salata mmmmmmmm
May 2, 201510 yr Dizmana Böreği + stejk sa zelenim biberom i gomila zelene salate joj. a ja na dijeti :(