Аврам Гојић Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 saric mirijevo. viditi pod gotova jela kakva je kafana?
yolo Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 (edited) mogu ja da ti odgovorim, sve sariceve kafane su neopevan trash koji se sa malo cime moze porediti sto i sam mozes da zakljucis ako recimo pogledas pomenutu kategoriju kuvana jela u kojoj se nalaze skembici, pizza saric, spageti bolonjez i restovana dzigerica. to su napucane zemljacke kafane za uglavnom bolje stojecu ekipu krajiskih direktora i preduzetnika, sklone svadbarskom biznisu preko vikenda (izuzetak DIF). ali stvari po kojima su cuveni rade stvarno ekstra, do pre 10-tak godina su bili benchmark za sac i razanj u gradu i okolini a verujem da su i dalje za taj zanr odlicni. od svih meni je ipak bio najdrazi onaj na ibarskoj magistrali sa najvecim porcijama koje sam ikada video u zivotu, nas troje je umelo da deli 1 karadjordjevu i da budemo sa 3 salate siti do zuba, da ne pominjem ugodjaj pogleda na redovnu goscu jelenu karleusu u pre-cool fazi sa ortacima i ortakinjama u munze fazonu i enterijer koji uglavnom vidis na youtube sa snimcima iz rumunije i bugarske sa naslovom "i ovo je EU", beli skaj, mermer, vestacko cvece, ludilo. ali nisam davno bio tamo. Edited May 28, 2012 by gazza1
Аврам Гојић Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 mogu ja da ti odgovorim, sve sariceve kafane su neopevan trash koji se sa malo cime moze porediti sto i sam mozes da zakljucis ako recimo pogledas pomenutu kategoriju kuvana jela u kojoj se nalaze skembici, pizza saric, spageti bolonjez i restovana dzigerica. to su napucane zemljacke kafane za uglavnom bolje stojecu ekipu krajiskih direktora i preduzetnika, sklone svadbarskom biznisu preko vikenda (izuzetak DIF). ali stvari po kojima su cuveni rade stvarno ekstra, do pre 10-tak godina su bili benchmark za sac i razanj u gradu i okolini a verujem da su i dalje za taj zanr odlicnitako sam nesto i kontao, nisam ni gledao meni dalje od pecenja, kad sam video odrednicu "Jastog `Lijep izgled`" sve mi bilo jasno :lol:nisam znao da imam takvu ustanovu u komsiluku, moze da bude od koristi
yolo Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 pa jedino ako budes resio forumsku svadbu da pravis, kapiram da bi bio hit!
LukaLaban Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 mogu ja da ti odgovorim, sve sariceve kafane su neopevan trash koji se sa malo cime moze porediti sto i sam mozes da zakljucis ako recimo pogledas pomenutu kategoriju kuvana jela u kojoj se nalaze skembici, pizza saric, spageti bolonjez i restovana dzigerica. to su napucane zemljacke kafane za uglavnom bolje stojecu ekipu krajiskih direktora i preduzetnika, sklone svadbarskom biznisu preko vikenda (izuzetak DIF). ali stvari po kojima su cuveni rade stvarno ekstra, do pre 10-tak godina su bili benchmark za sac i razanj u gradu i okolini a verujem da su i dalje za taj zanr odlicni. od svih meni je ipak bio najdrazi onaj na ibarskoj magistrali sa najvecim porcijama koje sam ikada video u zivotu, nas troje je umelo da deli 1 karadjordjevu i da budemo sa 3 salate siti do zuba, da ne pominjem ugodjaj pogleda na redovnu goscu jelenu karleusu u pre-cool fazi sa ortacima i ortakinjama u munze fazonu i enterijer koji uglavnom vidis na youtube sa snimcima iz rumunije i bugarske sa naslovom "i ovo je EU", beli skaj, mermer, vestacko cvece, ludilo. ali nisam davno bio tamo.Haos
ivy Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 ja nikad nisam jela bob,sočivo,špargle,artičoku,avokado,mango a ni ostale vrste egzotičnog voća...nikad nisam jela srnu,divlju svinju,jelena,fazana,prepelicu,kozu,jare,ovcu,goluba..
banatjanin Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 ja nikad nisam jela bob,sočivo,špargle,artičoku,avokado,mango a ni ostale vrste egzotičnog voća...nikad nisam jela srnu,divlju svinju,jelena,fazana,prepelicu,kozu,jare,ovcu,goluba..zašto?
ivy Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 zašto?nemam pojma,tako se desilo...za egzotično voće i nemam neku želju da probam a posebno ovo iz supermarketa,uvek sam maštala da ću jednom stići na mesto gde ću moći da ga uberem sa drveta/palme a za ostalo meso i povrće se prosto tako desilo ili nisam imala prilike da to jedem ili se prosto nisam setila svega toga da kupim/kuvam i sl..jedino za kozu,ovcu,jare znam da nikad neću a sve ostalo je otvoreno
Aće Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 nikad nisam jeo paradajz, probao sam jednom, ispovracao i to je to. takodje nisam i necu skembice, krvavicu, oci bilo koje zivotinje.
Amelija Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 nisam i necu krvavicugrdno grešiššto se tiče škembića, nisam ni ja, niti nameravammada je to više tema za onaj drugi topik (šta ne volite)
Čutura Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 što se tiče škembića, nisam ni ja, niti nameravam grdno grešiš ;)
slepa živana Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 kako da napišem ime nečega za šta nisam čuo? :lolol:i mene sve vreme to buninisam jele brizle i krezle al ih često pominjem.
Venom Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 nemam pojma,tako se desilo...za egzotično voće i nemam neku želju da probam a posebno ovo iz supermarketa,uvek sam maštala da ću jednom stići na mesto gde ću moći da ga uberem sa drveta/palme Manje vise nista ne propustas, dok se makar ne nadjes na pravoj lokaciji ;). Ja se bar nadam. Jednom sam ubo' papaju da je valjala, sve ostalo nikad nije bilo ni za qrac. Prestao sam da kupujem ima vise od godinu dana.Spargle sam jeo prvi put pre dve godine i zakleo se da vise necu nikad. Svi oko mene su ukusno mljackali, a ja sam umirao u mukama. Ispostavilo se medjutim da nisu bile lepo spremljene - jeo sam ih juce i za vikend, super je bilo. S articokama sam imao slicno iskustvo ove godine, bilo je grozno, ali se nadam da je bio privremeni promasaj.
dig_chohano Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Avokado je obično iznimno dobar, čak i po supermarketima. Naravno, treba ga pustiti da dobro sazri i omekša. Špargle su keva.
Recommended Posts