Jump to content
IGNORED

Pomozimo bratu Kojotu

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

ma da, to kad god ne znaš šta, napraviš tu čorbicu. može i manje vode, pa bude varivo. a ako hoćeš da zagustiš i eventualno malo zamastiš, uzmeš malo omekšalog putera i u njega utrljaš jedno dve, tri kašičice brašna i onda to lagano razmutiš (rastopiš) u čorbici/varivu. ne moraš da praviš zapršku, da razmućuješ brašno i dobijaš grudvice, već se jednostavno i lako razmuti u tečnosti. 2 lahki naputak za brzo i jednostavno spravljanje povrća - šargarepa, bela zelen, cvekla, krompir - sve očišćeno pa u tepsiju i u rernu. može luka bela i crna, samo ih prepoloviš, ne moraš ni da guliš. začiniš: soli, bibera, malo belog vina, kima, lovorovog lista i maslinovog ulja, krk u rernu na oko 180 gradi, povremeno protreseš tepsiju i vodiš računa da se ne zapali. izvadiš i uz mesište - jam.

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• henrik larsson

15

• gospa buba

6

• belch

6

• Аврам Гојић

5

Posted

đuveč je odlična povrćasta rabotane znam da li postoji standardni recept, ali ja najbolje volem sa krompirima, boranijom, graškom i tikvicama (mož i malo patlidžana) + paradajzpropržim malo luka pa pobacam sve ono gore, nalijem vode i malo paradajz soka + malko pirinčapa se malo prokuva, pa se ubaci u rernu, a odozgo neka mesonja (moj favorit su krmenadle)bemliga sad mi se baš jede...

Posted

U đuveč ide bukvalno sve povrće koje imaš pod rukom. Pored tog tvog može da se rokne i šargarepa, paprika, karfiol, brokoli, kukuruz... štagod.

Posted

meni su one smrznute mešavine spas za kad me mrzi da smišljam šta jesti

Posted

-1Povrće u tim mešavinama mi ima ukus na govnjivu plastiku.

Posted
e ovako, upravo sam prvi put u zivotu jeo parpiku (znam, degenerik sam level 100). samo sam posolio, uzeo papriku, krastavac, sir i pojeo. uopste nije tako lose, ali ukus nije nista posebno, cenim da ima milion boljih nacina da se iskoristi paprika.@maheem onda jede skoro sve
A šta si ti jeo kad si bio mali? Viršle i paštetu?
Posted

on je jeo sta je teo, tramvaj ceo i oblaka jedan deo.strashno, strashno...

Posted

Povrce bez mesa je samo za salatu i za tursiju. Da se slozim sa Laronom karfiol zaista ne mogu a zamislim ni u kakvoj drugoj kombinaciji sem kao deo tursije.

Posted

Ali Laron može, a i mislio je na svež svež karfiol, ne onaj iz turšije. Opak je za grickanje i za u salate.

Posted

karfiol mi je podnošljiv zapečen sa jajima, pavlakom i nekim ribanim sirom odozgo, ili baren pa na salatu sa dosta mladog b. luka, muljem, mirođijom, sveže mlevenim biberom i raznim začinima, po želji.svež kao grickalica zbilja dobar

Posted
Ali Laron može, a i mislio je na svež svež karfiol, ne onaj iz turšije. Opak je za grickanje i za u salate.
Pardon. Pomesah te sa Assuckom :DA sto se tice svezeg povrca jedino sto pamtim da sam grickao je bio brokoli u ranch sosu.
Posted

Izvinjavam se upao sam sad...Kojote čini mi se da si nešto pričao o problemima sa stomakom jel to razlog za ovoliko povrća?Šta se dešava?