Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
Moram da se velikim delom slozim sa drugog Gazzom da nasa gay populacija uglavnom radi sebi katastrofalan PR preuzimajuci trendove iz zemalja gde je tolerancija otisla daleko napred u odnosu na nasu.
I tebi pitanje sta da rade?
Posted
Vrlo je uspesno spinovana prica o troskovima. Citam da relativno pametni ljudi pricaju o dnevnicama koje se placaju da bi se obezbedila tamo neka izlozba.Potpuno je pobrkana logika uzrok-posledica.
ne, ovde definitvno ne vredi podmetati vise ledja da se bilo sta promeni na bolje.mislim da je najbolje pustiti nek sve ode u kurac i nek stoka dobije sto zasluzuje.ocete huligansko-pravoslavnu dzamahiriju? kusajte!
Posted
Moram da se velikim delom slozim sa drugog Gazzom da nasa gay populacija uglavnom radi sebi katastrofalan PR preuzimajuci trendove iz zemalja gde je tolerancija otisla daleko napred u odnosu na nasu.
ja moram da kazem da sam siguran da vecina srpske gay populacije ne podrzava ovakav prajd i ovakvu nedelju prajda. na onom prajdu koji se desio, mislim da ucesca nije uzelo ni 5% autovanih pedera i lezbejki koje znam.
Posted
Nista to ne bi promenilo dok nam je obrazovanje i prosveta na ovakvom nivou. Pogledaj kako mediji rade sve da parade ne bude. Glisic u dane pred paradu postaje glavna zvezda. Pogledaj sta je uradila nasa vrla liberalna politicka opcija u ovim danima.Drzava i crkva ne daju i mozes na glavu da se posadis da po vodi godas i vino u vodu pretvaras parade nece biti.
Pa upravo, tih sedamdeset posto koji se protive paradi, nisu se rodili sa tim ubeđenjem, nego ih ti isti homofobi svakodnevno kljukaju novim dozama moralne panike, a onda ih pitaju šta misle. Pa misle ono što ste im rekli da misle. Kad ti na Utisku nedelje Glišić sat vremena priča kako će gejevi da ti oduzimaju decu i kako su povezani sa pedofilima (na šta genijalni Prokić ima da primeti - pa i to je ljubav!), pa naravno da ćeš biti protiv parade. Čudna mi pa čuda.
Posted (edited)
ja moram da kazem da sam siguran da vecina srpske gay populacije ne podrzava ovakav prajd i ovakvu nedelju prajda. na onom prajdu koji se desio, mislim da ucesca nije uzelo ni 5% autovanih pedera i lezbejki koje znam.
Pa čuj, imam sličan slučaj(eve) u blizini, ali bojim se da je tu ipak razlog pre svega u strahu. Autovanje je retko kad totalno - ne znam kakav je slučaj sa tvojim prijateljima, ali većina mojih autovanih prijatelja, autovano je samo u nekim društvenim krugovima (prijatelji, porodica), ne u svim. Posle pojavljivanja na paradi, s tim bi bio kraj.Ne branim Stojanovića&co., ali moram, po cenu da zvučim kao protivnici belih listića, da kažem - ako hoćete drugačiji gej aktivizam, pravite ga sami. Problem je što u Srbiji užasno malo ljudi ima hrabrosti da se autuje u široj javnosti, a još manje da se angažuje u odbrani gej prava. Ja to razumem, to je sasvim razumljivo, možda ni ja ne bih imao hrabrosti, ali onda ti borbu vode oni koji tu hrabrost imaju, kakvi god inače bili. Edited by Syme
Posted

Osecam prilicno gadjenje zbog ishoda, pa nek je bio i predvidiv. No, iako ja volim provokaciju, a pravo na istu mi je svetinja, slozicu se sa nekima ovde da nesto u pristupu mora da se menja. I dalje mi ostaje cudjenje zasto bas gejevi toliko da nagrabuse u Srbiji, kad, ako se ne varam, parade odrzavaju i u nekim iskonski pravoslavnijim zemljama, kao sto je Rumunija. I odrastajuci u Srbiji 90-tih, nikad mi se nije cinilo da postoji neki usadjeni hejt prema LGBT. E, sad, nisam bas u toku sa topicom, sa javnom raspravom, niti sam gledao Uitisak, ali ajde da vidimo sta bi taj novi pristup ukljucivao (da se razumemo pristup koji ce za 5 ili 10 godina uciniti i famoznu setnju necim sasvim normalnim)? Mozda je neko ovo vec pitao, ali Gay Pride nije obavezno Gay Walk. Zasto ne Gay Pride kao priredba u nekoj omanjoj dvorani, za pocetak? Sa prigodnim programom, i to jos ove godine, 2012. Sa sve zakupljenim TV terminom. Verujem da zvuci malo nerealno, ali mozda i nije.

Posted
Da i ja se secam da sam se tamo vise osecao kao na nekom skupu podrske nego na gay skupu. Sad, ja mislim da tu ima i toga da velika vecina njih nece da otkrije svoju pripadnost gay populaciji i da nije dominantno u pitanju neslaganje.Mislim da gayevi pate od istog sindroma od kog pati i "gradzanska srbija". Mala grupa samozadovoljnih ljudi koji "lajkuju", "seruju" lupkaju jedni druge po ledjima i delom i uzivaju u tome sto su "napredni i pametni" i "ispred drustva".
Posted (edited)

pa onda moras da stvoris javne zastupnike LGBT price koji ce biti u mogucnosti da prenesu svoju poruku na nacin koji ce neutralisati glisica. nisu dveri dzabe toliko popularne, zato sto su nasli nacina da svoje opasne poruke prenose na nacin koji je u ovoj srbiji prihvatljiv. i koji kurac bilo koji normalan LGBT aktivista trazi u bilo kojoj emisiji u kojoj je glisic, sem ako nije media whore ako je jasno da je konsekvenca cele te jednacine da su huligani nacisti i gejevi isto - opasnost po javni red i mir. najbolja stvar koju neka strana ambasada moze da uradi za LGBT pricu u srbiji je da bobanu i pedji da azil kod njih da se vise ne bave time ovde. ili bar da prestaju da im daju pare oni koji im daju.

Edited by gazza1
Posted
Mešihat traži zabranu izložbe Ece HomoAutor: BetaMešihat srbijanski Islamske zajednice Srbije pridružio se se danas zahtevima za zabranu izložbe fotografija švedske autorke Elizabet Olson Valin "Ece Homo", ocenivši da se Muslimani jednako osećaju povređeni skrnavljenjem Isusovog lika.Mešihat je naveo da se pridružuje zahtevu patrijarha srpskog Irineja i Pokreta Dveri za zabranu izložbe, jer uzori vernika ne smeju i ne mogu biti predmeti fikcija koje su suprotne njihovim stvarnim životima i ulogama u društvu.- To nije umetnost niti sloboda govora, to je svesno i jasno vređanje vernika i vere. Muslimani se osećaju jednako povređenim skrnavljenjem lika Isusovog kao i kada je to činjeno sa likom Muhameda blagoslovljenog - piše u saopštenju.
Posted
pa onda moras da stvoris javne zastupnike LGBT price koji ce biti u mogucnosti da prenesu svoju poruku na nacin koji ce neutralisati glisica. nisu dveri dzabe toliko popularne, zato sto su nasli nacina da svoje opasne poruke prenose na nacin koji je u ovoj srbiji prihvatljiv. i koji kurac bilo koji normalan LGBT aktivista trazi u bilo kojoj emisiji u kojoj je glisic, sem ako nije media whore ako je jasno da je konsekvenca cele te jednacine da su huligani nacisti i gejevi isto - opasnost po javni red i mir.
A ko zove Glisica. Dakle pred paradu cemo slusati Glisica i Vukadinovica i nekog kao Prokica i to ce dovesti do menjanja slike.
Posted
pa onda moras da stvoris javne zastupnike LGBT price koji ce biti u mogucnosti da prenesu svoju poruku na nacin koji ce neutralisati glisica. nisu dveri dzabe toliko popularne, zato sto su nasli nacina da svoje opasne poruke prenose na nacin koji je u ovoj srbiji prihvatljiv. i koji kurac bilo koji normalan LGBT aktivista trazi u bilo kojoj emisiji u kojoj je glisic, sem ako nije media whore ako je jasno da je konsekvenca cele te jednacine da su huligani nacisti i gejevi isto - opasnost po javni red i mir.
Ne, izvini, glavno pitanje je ipak, kako ijedna iole repsektabilna emisija uopšte zove Glišića da drvi o terijama zavere. Da se Boban nije pojavio, ovaj mbi samo imao više vremena za drvljenje. Naravno, liberalna javnost je užasno omanula. Gde su pravnici da kažu da Dveri lupetaju kada navoe javni moral legitiman razlog za zabranu parade? Gde je uopšte iko, osim idiota Nenada Prokića koji uostalom kaže da je najbitnije da se ne ruši" naš Beograd"?
Posted (edited)
Ne, izvini, glavno pitanje je ipak, kako ijedna iole repsektabilna emisija uopšte zove Glišića da drvi o terijama zavere. Da se Boban nije pojavio, ovaj mbi samo imao više vremena za drvljenje. Naravno, liberalna javnost je užasno omanula. Gde su pravnici da kažu da Dveri lupetaju kada navoe javni moral legitiman razlog za zabranu parade? Gde je uopšte iko, osim idiota Nenada Prokića koji uostalom kaže da je najbitnije da se ne ruši" naš Beograd"?
koja respektabilna emisija? utisak nedelje? nemoj da me zajebavas sada.na glisica moze da ide samo uzasno ozbiljan pravnik, kao sto je bila pokojna biljana kovacevic vuco, koja bi ga rastavila na froncle, a ne ovaj nedojebani nesrecnik u potrazi za lajkovima na svom profilu....samo da dodam, podrazumeva se da u idealnom scenariju glisic nema prolaz ni do jednog medija, ali taj film opet necemo gledati, on covek ima dovoljno pravnicko znanje da zna tacno dokle moze da ide sa svojim stavovima tako da mu se ne moze osporiti pravo da ih zastupa. problem nije u tome sto ga pozivaju, problem je sto na nonsens koji zastupa nema ko da odgovori. Edited by gazza1
Posted (edited)
I dalje mi ostaje cudjenje zasto bas gejevi toliko da nagrabuse u Srbiji, kad, ako se ne varam, parade odrzavaju i u nekim iskonski pravoslavnijim zemljama, kao sto je Rumunija. I odrastajuci u Srbiji 90-tih, nikad mi se nije cinilo da postoji neki usadjeni hejt prema LGBT.
Pa na tom pitanju se danas prelama odbrana "srpstva" ili onoga sto je od srpstva ostalo. Nema vise ustasa, balija, siptara. Mora sva ta nacionalna frustracija negde de se manifestuje i valjda je pitanje gay parade, ne cak ni gay prava, vec bas parade, ono mesto gde je to ludilo naslo svoje mesto gde se oseca komforno "u borbi". Ja zaista mislim da je to logican nastavak akumuliranog haosa, nesrece i frustracija devedesetih. Simbolicno, to je pitanje zapada i istoka jer su gay prava predstavljena kao nesto uvezeno sa zapada. To je za njih pitanje modernizma i tradicionalnosti, ateizma i pravoslavlja. Toj temi je ucitana vaznost koju ona realno nema i od nje je napravljen front.Po meni je tu najveci problem sto ako na tom slucaju pobede onda ce da osokoljeni predju na druge teme koje se ticu veceg broja ljudi. (ne da je ova nevazna zato sto se tice manjeg) Edited by Eraserhead
Posted (edited)
koja respektabilna emisija? utisak nedelje? nemoj da me zajebavas sada.na glisica moze da ide samo uzasno ozbiljan pravnik, kao sto je bila pokojna biljana kovacevic vuco, koja bi ga rastavila na froncle, a ne ovaj nedojebani nesrecnik u potrazi za lajkovima na svom profilu....
Pa čuj, sad ja tebe da vratim na ono što svet kaže - Utisak nedelje nije Marićeva Ćirilica, nego je ipak emisija sa kakvo-takvom reputacijom, udarni termin, nacionalna televizija.Za pravnika se slažem, naravno, poželjno bi bilo čak da je u pitanju neko ko nije angažovan u NVO, neki profesor sa pravnog, ili tako neko. Ali ne - u Srbiji posao intelektualaca nije da se oglašacvaju u javnoj sferi nego da sjede u kulama od bjelokosti i kontempliraju o večnosti. Šta sad - on kaže ne može da se zabrani parada, a Dačić je zabrani - koj će mu to kurac u životu, bolje da gleda svoja posla.... Edited by Syme