Milogled Bluff Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) Mrco je postao neprepoznatljivo blag i tolerantan :(Da je dvadesetak godina mladji, postojale bi dobre sanse da se patrijarhu svidi ovo sto mu on zeli. Edited October 3, 2012 by Milogled Bluff
yolo Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Uopste mi nije jasan ovakav nacin razmisljanja. Protiv njih je manje vise cela drzava i crkva i sada su oni krivi.i upravo zato sto imaju takvog neprijatelja, mislim da su metode, strategija i sve ostalo sto je potrebno za ozbiljan rat, vrlo pogresni i kontraproduktivni. oni ocekuju da ce se neprijatelj koji iz godine u godinu dobija, sada vec bez ikakvog napora, skloniti. ja to u srbiji sigurno necu doziveti, za mladje ne znam.
Lancia Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Mrco je postao neprepoznatljivo blag i tolerantan :(ukakio se. zreo je za penziju.
bergasa19 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 i upravo zato sto imaju takvog neprijatelja, mislim da su metode, strategija i sve ostalo sto je potrebno za ozbiljan rat, vrlo pogresni i kontraproduktivni. oni ocekuju da ce se neprijatelj koji iz godine u godinu dobija, sada vec bez ikakvog napora, skloniti. ja to u srbiji sigurno necu doziveti, za mladje ne znam.Sta bi trebalo da tade po tvom misljenju kada im je scenografija unapred zadata.
Turnbull Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) pa pricaju to sve vreme, samo sto mi necemo da cujemo. "prajd ce biti odrzan ako se steknu bezbedonosni uslovi" - jasnije od ovoga je samo da ti nacrtaju precrtanu rainbow zastavu.pa mogu da te nerviraju koliko hoce, ali ona - ako su sprovedena korektno - daju vrlo egzaktan podatak koji mora da bude uzet u obzir ako se neko ovde ozbiljno bavi ovime cime se bavi. i ako ti se onda boban stojadinovic i azdejkovic bave promidzbom gej rajts i prajda u srpskom narodu, onda dobijes ovo sto imas, potpuno razjedinjenu i rascentriranu "nasu" stranu a na drugoj strane ujedinjene sve do poslednjeg koji su protiv, sve moguce naci organizacije i frakcije, rusku ambasadu i kulturni centar, patrijarsiju, dveri, bogosloviju, DSS, SPS, radikale, tajne i javne pravnike, advokate i kancelarije koje daju instrukcije kako da se stvori klima straha a ne pocini krivicno delo. oni su u takvoj zoni organizacije koja je mislena imenica za gay community i onaj deo civilne srbije koji ga podrzava - da li ste primetili da je ove godine daleko manje krivicnih dela u grafitima na zidovima, da jedino ovi neinstruirani i dalje potezu blendere i krv, dok je 90% grafita krivicno i prekrsajno neutralno i glasi "gej parate nece biti" - a ne "beogradom krv ce liti, gej parade nece biti", da li ste promenili totalni zaokret paradigme kojom vlast komunicira zabranu prajda, znaci ne "bezbedonosne pretnje" (koje impliciraju odgovornost policije, sudstva i tuzilastva da na pretnje odgovore zakonskom akcijom) nego "bezbedonosni rizici" koji ne znace nista i nikoga ne obavezuju.a na "nasoj strani" se vise energije prolije na titularenje prajda, da li je GSA bliska SPS ili ne, na organizovanje dogadjaja koji ce privuci istih 200 istomisljenika od kojih je 10% ovde na ovoj diskusiji. i onda je prokic kriv, sto mu seva paja da stane iza bobana stojadinovica, koji sve ovo dozivljava kao svoj licni egzibicionizam na prvom mestu.nacin na koji se ova ekipa bori za gej prava ima iste sanse na uspeh u srbiji kao sto bi u slucaju ovde potezane borbe afroamerikanaca 60-tih ona bila uspesna da je vodio louis farrakhan ili nation of islam, a ne martin luther king.inace, ovo je u ovom trenutku jedini ozbiljan nacin na koji ova borba moze da se dobije:Ma čuj, ne pričamo o istoj stvari, ne govorim o tome da li su istraživanja javnog mnjenja potrebna iz taktičkih razloga - pa naravno da jesu. Pričam o tome da je ovakvo istraživanje u ovom trenutku i na ovaj način prosto očigledno politički instrumentalizovano. Njegova svrha je da da "naučnu" podršku Dverima i Irineju kada se pozivaju na volju većine. Ali većina se ne može izjašnjavati na ovaj način o ovim stvarima, to jest i ako se izjašnjava to nije relevantno za političko odlučivanje o ovom pitanju. Jer niti je anketa referendum, niti je poštovanja Ustava referendumsko pitanje. A ako ga već tretiramo kao referendumsko, pa i anketaško, hajde onda da počnemo da ispitujemo javno mnjenje treba li romsku decu izdvojiti u posebne škole, na primer. Baš me zanima dokle bismo stigli. Edited October 3, 2012 by Syme
Arkadija Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) Vratila se sa posla i zatekla barikade. Opet Edited October 3, 2012 by Arkadija
Halvard Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Uopste mi nije jasan ovakav nacin razmisljanja. Protiv njih je manje vise cela drzava i crkva i sada su oni krivi.Pa vidi, trebalo bi da se podrazumeva da neko može da šeta ulicom, a da mu neko drugi ne razbije glavu jer mu smeta što je ovaj takav kakav je. Ali, nažalost, ne podrazumeva se. Ne u ovom trenutku i u ovom društvu. I trebalo bi stalno naglašavati šta nama to smeta zaista podrazumeva, dok se konačno ne razveje i poslednji argument o homoseksualcima koji nisu ničim ugroženi, a sad se kao bune i traže neka prava. Čak mislim da bi se na makar solidan broj ljudi i moglo uticati da makar donekle ublaže otpor prema svemu što ima veze sa homoseskualcima, za početak. Ali ne, lakše je biti cool i urban i glumiti ludilo, "okupirati grad" i slikati Isusa u tangama. Da se razumemo, nemam ništa protiv toga, ali ne treba sve da se svede na to.Što je najgore, bojim se da ovak metiljav pristup može dodatno da naškodi gej populaciji. Lako mogu da zamislim ljude koji do skoro uopšte o homoseksualcima nisu razmišljali, a sada se informišu o "ideologiji homoseksualizma", na primer.
Idioteque Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) ^^Izloložba? Edited October 3, 2012 by Idioteque
bergasa19 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Pa vidi, trebalo bi da se podrazumeva da neko može da šeta ulicom, a da mu neko drugi ne razbije glavu jer mu smeta što je ovaj takav kakav je. Ali, nažalost, ne podrazumeva se. Ne u ovom trenutku i u ovom društvu. I trebalo bi stalno naglašavati šta nama to smeta zaista podrazumeva, dok se konačno ne razveje i poslednji argument o homoseksualcima koji nisu ničim ugroženi, a sad se kao bune i traže neka prava. Čak mislim da bi se na makar solidan broj ljudi i moglo uticati da makar donekle ublaže otpor prema svemu što ima veze sa homoseskualcima, za početak. Ali ne, lakše je biti cool i urban i glumiti ludilo, "okupirati grad" i slikati Isusa u tangama. Da se razumemo, nemam ništa protiv toga, ali ne treba sve da se svede na to.Što je najgore, bojim se da ovak metiljav pristup može dodatno da naškodi gej populaciji. Lako mogu da zamislim ljude koji do skoro uopšte o homoseksualcima nisu razmišljali, a sada se informišu o "ideologiji homoseksualizma", na primer.Ili sam ja lud ili glup pa vas uopste ne razumem. Pa cu pitati ponovo. Kako da se bore protiv cele drzave i crkve?
Eraserhead Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Vrlo je uspesno spinovana prica o troskovima. Citam da relativno pametni ljudi pricaju o dnevnicama koje se placaju da bi se obezbedila tamo neka izlozba.Potpuno je pobrkana logika uzrok-posledica.
yolo Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 (edited) Ili sam ja lud ili glup pa vas uopste ne razumem. Pa cu pitati ponovo. Kako da se bore protiv cele drzave i crkve?tako sto organizuju dogadjaje u kojima se potencira njihov izbor kao nesto podrazumevajuce iz perspektive barem kriticne drustvene mase ove zemlje koja je potrebna da se nesto prihvati. tako sto ih organizuju cele godine a ne samo u prvoj nedelji oktobra. tako sto pokazuju da su u ovoj zemlji LGBT ljudi svuda, u politici, biznisu, umetnosti, na pijaci, svuda i da su to obicni ljudi, normalni isto kao i bilo ko drugi oko njih, a ne frikovi i egzibicionisti i atenšn hors bez ikakvog osećaja za posledice svog delovanja u javnosti. tako sto naprave platformu na kojoj je moguce okupiti daleko veci broj ljudi, i to pre svega ne-LGBT jer ce oni njima dati drustveni legitimitet koji sada traze.verujem da je ova švecka izložba super, ali sam siguran da će njen efekat na prihvatanje LGBT argumenata biti isti kao i one web strane sa eksplicitnim slikama sa nekog prajda u san francisku gde pola ekipe jedni drugima naizmenično puše kurac na ulici. ovih dana nisam video nijednu diskusiju o prajdu na netu gde nije kacen ovaj link. Edited October 3, 2012 by gazza1
Eraserhead Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 tako sto organizuju dogadjaje u kojima se potencira njihova normalnost iz perspektive barem kriticne drustvene mase ove zemlje koja je potrebna da se nesto prihvati. tako sto ih organizuju cele godine a ne samo u prvoj nedelji oktobra. tako sto pokazuju da su u ovoj zemlji LGBT ljudi svuda, u politici, biznisu, umetnosti, na pijaci, svuda. verujem da je ova švecka izložba super, ali sam siguran da će njen efekat na prihvatanje LGBT argumenata biti isti kao i one web strane sa eksplicitnim slikama sa nekog prajda u san francisku gde pola ekipe jedni drugima naizmenično puše kurac na ulici.Moram da se velikim delom slozim sa drugog Gazzom da nasa gay populacija uglavnom radi sebi katastrofalan PR preuzimajuci trendove iz zemalja gde je tolerancija otisla daleko napred u odnosu na nasu.
bergasa19 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 tako sto organizuju dogadjaje u kojima se potencira njihova normalnost iz perspektive barem kriticne drustvene mase ove zemlje koja je potrebna da se nesto prihvati. tako sto ih organizuju cele godine a ne samo u prvoj nedelji oktobra. tako sto pokazuju da su u ovoj zemlji LGBT ljudi svuda, u politici, biznisu, umetnosti, na pijaci, svuda. verujem da je ova švecka izložba super, ali sam siguran da će njen efekat na prihvatanje LGBT argumenata biti isti kao i one web strane sa eksplicitnim slikama sa nekog prajda u san francisku gde pola ekipe jedni drugima naizmenično puše kurac na ulici.Nista to ne bi promenilo dok nam je obrazovanje i prosveta na ovakvom nivou. Pogledaj kako mediji rade sve da parade ne bude. Glisic u dane pred paradu postaje glavna zvezda. Pogledaj sta je uradila nasa vrla liberalna politicka opcija u ovim danima.Drzava i crkva ne daju i mozes na glavu da se posadis da po vodi godas i vino u vodu pretvaras parade nece biti.
Recommended Posts