Takeshi Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 i pre dve godine bi zabranili, da nije bilo kao mora zbog evrope i tako to.predlazem da se u povelju o ljudskim i manjinskim pravima ubaci fusnota: ista ce se postovati i primenjivati samo ukoliko nisu u suprotnosti sa stavovima verskih organizacija, policijskih sindikata i navijackih grupa. (zbirni naziv "4 zida")
Turnbull Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 i pre dve godine bi zabranili, da nije bilo kao mora zbog evrope i tako to.predlazem da se u povelju o ljudskim i manjinskim pravima ubaci fusnota™: ista ce se postovati i primenjivati samo ukoliko nisu u suprotnosti sa stavovima verskih organizacija, policijskih sindikata i navijackih grupa. (zbirni naziv "4 zida")Ili, da parafraziram čuvenu ustavno odredbu o abortusu - svako ima prava da odlučuju o održavanju skupa :)
morgana Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 sadasnja opozicija a nekadasnja pozicija sad moze da se pravi da je vazda bila na strani prajda. sto i radi.ne znam samo sta ce djilas da kaze na sve to.mozda ce organizatoru biti lagodnije da u okviru zakona negoduje protiv zabrane sad kad je sps/sns na vlasti.
Takeshi Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 nalepnica u autobusu (bela slova na crnoj pozadini):"nece moci slobodno da seta onaj koji mom narodu smeta - 06.10.2012" kakav mentalni sklop.
Mp40 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 nalepnica u autobusu (bela slova na crnoj pozadini):"nece moci slobodno da seta onaj koji mom narodu smeta - 06.10.2012"kakav mentalni sklop. "Moje dete moze da jebe onaj ko se Svetom Savi moli za mene i tebe"
Turnbull Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 sadasnja opozicija a nekadasnja pozicija sad moze da se pravi da je vazda bila na strani prajda. sto i radi.ne znam samo sta ce djilas da kaze na sve to.mozda ce organizatoru biti lagodnije da u okviru zakona negoduje protiv zabrane sad kad je sps/sns na vlasti.Pa ja mislim da se od sadašnje opozicije, samo Tadić ističe u zakasnelom podržavanju prajda, a i to samo zarad untrašnje stranačke trke. Mislim da je konačno shvatio da mu je jedini adut da potencira svoj, uslovno rečeno, "drugosrbijanski" pedigre. Kasno, naravno.Mislim da Đilasu ništa slično ne pada na pamet.
Turnbull Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 "Moje dete moze da jebe onaj ko se Svetom Savi moli za mene i tebe" http://www.last.fm/music/Margita+Je+Mrtva/_/Jeres+%231
Lancia Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 http://www.last.fm/m...rtva/_/Jeres #1ovo je odvratno za sve pare.
pacey defender Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 "nece moci slobodno da seta onaj koji mom narodu smeta"Ko drugome brani slobodno da šetaneka mu virela kaktus dildo štafetaiz trejdsmans entransa još stotinu leta.
yolo Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Samo ne razumem čemu taj saspens, zašto brate nisu odmah rekli.pa pricaju to sve vreme, samo sto mi necemo da cujemo. "prajd ce biti odrzan ako se steknu bezbedonosni uslovi" - jasnije od ovoga je samo da ti nacrtaju precrtanu rainbow zastavu.Inače, samo jedna primedba na margini - užasno me nerviraju ova, kao fol, neutralna istraživanja:Nije neutralno ako tražiš da se ljudi plebiscitarno izjašnjavaju o pitanju koje nije za plebiscitarno izjašnjavanje. Hajde da postavimo pitanje, recimo - treba li sva romska naselja ograditi žicom, ili izmestiti iz gradova. Da vidiš kakvi bi tad bili rezultati!pa mogu da te nerviraju koliko hoce, ali ona - ako su sprovedena korektno - daju vrlo egzaktan podatak koji mora da bude uzet u obzir ako se neko ovde ozbiljno bavi ovime cime se bavi. i ako ti se onda boban stojadinovic i azdejkovic bave promidzbom gej rajts i prajda u srpskom narodu, onda dobijes ovo sto imas, potpuno razjedinjenu i rascentriranu "nasu" stranu a na drugoj strane ujedinjene sve do poslednjeg koji su protiv, sve moguce naci organizacije i frakcije, rusku ambasadu i kulturni centar, patrijarsiju, dveri, bogosloviju, DSS, SPS, radikale, tajne i javne pravnike, advokate i kancelarije koje daju instrukcije kako da se stvori klima straha a ne pocini krivicno delo. oni su u takvoj zoni organizacije koja je mislena imenica za gay community i onaj deo civilne srbije koji ga podrzava - da li ste primetili da je ove godine daleko manje krivicnih dela u grafitima na zidovima, da jedino ovi neinstruirani i dalje potezu blendere i krv, dok je 90% grafita krivicno i prekrsajno neutralno i glasi "gej parate nece biti" - a ne "beogradom krv ce liti, gej parade nece biti", da li ste promenili totalni zaokret paradigme kojom vlast komunicira zabranu prajda, znaci ne "bezbedonosne pretnje" (koje impliciraju odgovornost policije, sudstva i tuzilastva da na pretnje odgovore zakonskom akcijom) nego "bezbedonosni rizici" koji ne znace nista i nikoga ne obavezuju.a na "nasoj strani" se vise energije prolije na titularenje prajda, da li je GSA bliska SPS ili ne, na organizovanje dogadjaja koji ce privuci istih 200 istomisljenika od kojih je 10% ovde na ovoj diskusiji. i onda je prokic kriv, sto mu seva paja da stane iza bobana stojadinovica, koji sve ovo dozivljava kao svoj licni egzibicionizam na prvom mestu.nacin na koji se ova ekipa bori za gej prava ima iste sanse na uspeh u srbiji kao sto bi u slucaju ovde potezane borbe afroamerikanaca 60-tih ona bila uspesna da je vodio louis farrakhan ili nation of islam, a ne martin luther king.inace, ovo je u ovom trenutku jedini ozbiljan nacin na koji ova borba moze da se dobije:Ništa, drugovi gejevi i drugarice gejkinje, vidimo se u nedelju u Novom Sadu.http://www.b92.net/i...2&nav_id=648352
Lancia Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Piši patrijarhu da zabrani.pisacu mu i da tebe zabrani.
Mp40 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Ja bih voleo da Patrijarhu Srpskom, Gospodinu Irineju iserem dugacko i debelo govno u njegova matora usta.
bergasa19 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 pa pricaju to sve vreme, samo sto mi necemo da cujemo. "prajd ce biti odrzan ako se steknu bezbedonosni uslovi" - jasnije od ovoga je samo da ti nacrtaju precrtanu rainbow zastavu.pa mogu da te nerviraju koliko hoce, ali ona - ako su sprovedena korektno - daju vrlo egzaktan podatak koji mora da bude uzet u obzir ako se neko ovde ozbiljno bavi ovime cime se bavi. i ako ti se onda boban stojadinovic i azdejkovic bave promidzbom gej rajts i prajda u srpskom narodu, onda dobijes ovo sto imas, potpuno razjedinjenu i rascentriranu "nasu" stranu a na drugoj strane ujedinjene sve do poslednjeg koji su protiv, sve moguce naci organizacije i frakcije, rusku ambasadu i kulturni centar, patrijarsiju, dveri, bogosloviju, DSS, SPS, radikale, tajne i javne pravnike, advokate i kancelarije koje daju instrukcije kako da se stvori klima straha a ne pocini krivicno delo. oni su u takvoj zoni organizacije koja je mislena imenica za gay community i onaj deo civilne srbije koji ga podrzava - da li ste primetili da je ove godine daleko manje krivicnih dela u grafitima na zidovima, da jedino ovi neinstruirani i dalje potezu blendere i krv, dok je 90% grafita krivicno i prekrsajno neutralno i glasi "gej parate nece biti" - a ne "beogradom krv ce liti, gej parade nece biti", da li ste promenili totalni zaokret paradigme kojom vlast komunicira zabranu prajda, znaci ne "bezbedonosne pretnje" (koje impliciraju odgovornost policije, sudstva i tuzilastva da na pretnje odgovore zakonskom akcijom) nego "bezbedonosni rizici" koji ne znace nista i nikoga ne obavezuju.a na "nasoj strani" se vise energije prolije na titularenje prajda, da li je GSA bliska SPS ili ne, na organizovanje dogadjaja koji ce privuci istih 200 istomisljenika od kojih je 10% ovde na ovoj diskusiji. i onda je prokic kriv, sto mu seva paja da stane iza bobana stojadinovica, koji sve ovo dozivljava kao svoj licni egzibicionizam na prvom mestu.nacin na koji se ova ekipa bori za gej prava ima iste sanse na uspeh u srbiji kao sto bi u slucaju ovde potezane borbe afroamerikanaca 60-tih ona bila uspesna da je vodio louis farrakhan ili nation of islam, a ne martin luther king.inace, ovo je u ovom trenutku jedini ozbiljan nacin na koji ova borba moze da se dobije:Uopste mi nije jasan ovakav nacin razmisljanja. Protiv njih je manje vise cela drzava i crkva i sada su oni krivi.
InvisibleLight Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Ja bih voleo da Patrijarhu Srpskom, Gospodinu Irineju iserem dugacko i debelo govno u njegova matora usta.:o i ti bi ga gadjao suvom sljivom? suve shljive su najbolji laksativ,so..
Recommended Posts