kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 To što neko neće da ide na robiju ne znači da "siledžijstvo društvo ne prihvata". Dakle, nisi mi odgovorio. Ili je jedino rešenje koje "tolerantni" nude policijska intervencija i tome, kao što si sam rekao, služi prajd - da pokaže da će policija da bije i da nema tolerancije (od strane policije, ne ljudi, koji imaju nepromenjene stavove) prema netoleranciji. Naprotiv, upravo to znači. Kad je neko moron onda moraš silom da ga sprečiš. Koga boli kurac što navijači i ostale moronske grupe nisu tolerantne. Samo treba sprečiti njihovo nasilje - ako hoće da se ponašaju kao civilizovani ljudi ok, ako neće, onda zatvor, jebanje u dupe tamo i sve što sledi.
ljakse Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 To što neko neće da ide na robiju ne znači da "siledžijstvo društvo ne prihvata". Dakle, nisi mi odgovorio. Ili je jedino rešenje koje "tolerantni" nude policijska intervencija i tome, kao što si sam rekao, služi prajd - da pokaže da će policija da bije i da nema tolerancije (od strane policije, ne ljudi, koji imaju nepromenjene stavove) prema netoleranciji. naravno. to se zove poštovanje zakona. ili treba da se obustavi procesuiranje provalnika, ubica i silovatelja, pošto to ionako nikad neće nestati iz društva, je l te, džabe napori. naravno, nemam iluzije da tvoj mozak može to da procesuira.
FERNOUX H Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 (edited) Nije to jedini cilj, nego je to prva stanica. I ne znam što ponavljaš ista pitanja kao papagaj - gej populacija smatra da Prajd pomaže, pa se zato Prajd i dešava i tu ti i tvoji prijatelji majmuni koji prekidaju predavanja na fakultetima se ne pitate ništa. Ne bih baš rekao da prajdovci mogu ovako da se kurče. Tj. mogu, ali to kurčenje nema nikakvo uporište u stvarnosti - to je kurčenje bez kurca. Navijači su ti koji mogu da kažu "mi mislimo to što mislimo, i tu se vi ne pitate ništa", a ne neko sa Prajda. Navijači su mogli da prekinu svaki prajd do sad, sem sada kada su se policija i Vučić umešali. "Tolerantni" su mogli samo da kukaju policiji. (Ne likujem, samo kažem - to je realnost.) E sad, ili ti živiš u nekim fantazijama, ili je ovo što si napisao zapravo jedno kurčenje iza policijskih štitova. Edited September 20, 2015 by FERNOUX H
Notorious Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 jer se država više zalaže za jedne nego za druge Jedino za šta se država zalaže je opstanak nosilaca državnih funkcija u foteljama i šansa da se ogrebu za neku kintu, bolelo bi ih uvo za LGBT/Rome/rendom diskriminisanu grupu da nisu pritisnuti spolja. Diskriminacija ima mnogo pojavnih oblika ali je uvek izraz zloupotrebe moći (institucionalne, većinske, ekonomske, kako god), svi diskriminisani ljudi/grupe u osnovi imaju zajedničkog protivnika i zato mislim da vaganje za koju od njih se država više zalaže može da bude kontraproduktivno (konflikt se prebacuje na ugrožene grupe koje se međusobno glože ko je ugroženiji, zavadi pa vladaj) i u korist održavanja sistema koji toleriše diskriminaciju.
InvisibleLight Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 ok, odrzana, u odnosu na ranije pokusaje delovalo laganini ovo o cemu pricate = politicki aspekt cele price, jel tu treba pojasnjavati? parada je privatizovana 2011, to je po sebi ngo, iskljucene su ostale. ima dosta gejeva i organizacija koje je bojkotuju jer je civil right defenders i usaid finansijski pricu izgurao kao bitnu u procesu 'evrointegracija'. vuciceva vlada je ta koja sledi taj tok pa nije ni cudo sto drzava srbije u tim okolnostima podrzava programe koji sluze osnazivanju ljudskih prava, sigurno nece podrzavati projekte koji preispituju poreklo kapitala kod tajkuna, prava radnika i sl zakljucak - dobro je da je odrzana, za ostalo...jbg
MayDay Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 nisu privilegovani al postoje neprivilegovaniji pa nikom ništaPrvo, nije nikom ništa i strašno je ružno tako se popišati na napore onih koji se bore protiv nasilja nad ženama, koji im pružaju pomoć i rade na podizanju svesti. Drugo, kako se to rangira privilegovanost? Da, postoji femicid, postoji u pojedinim sredinama kultura u kojoj je žena manje vredna od muškarca, tj. mizoginija kao takva, ali postoji i većinski odnos prema gej ljudima kao bolesnim ili lošim ljudima. U javnom prostoru ume da postoji otvoren poziv na linč ovih drugih. Ne znam zbog čega potreba da se rangiraju kad to nije moguće. Plus, kapacitet za promene položaja raznih grupa nije ograničen pa da se mora biti ekskluzivan. @Hella Svaki beli strejt muškarac koji nije bio psihički ili fizički zlostavljan u detinjstvu spada u top 1% privilegovanih.
FERNOUX H Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 naravno. to se zove poštovanje zakona. ili treba da se obustavi procesuiranje provalnika, ubica i silovatelja, pošto to ionako nikad neće nestati iz društva, je l te, džabe napori. naravno, nemam iluzije da tvoj mozak može to da procesuira. To poređenje je potpuno besmisleno jer žrtve provalnika nisu nikakva manjinska grupa, i to uopšte nema nikakve veze sa pitanjem tolerancije i prava.
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Ne bih baš rekao da prajdovci mogu ovako da se kurče. Tj. mogu, ali to kurčenje nema nikakvo uporište u stvarnosti - to je kurčenje bez kurca. Navijači su ti koji mogu da kažu "mi mislimo to što mislimo, i tu se vi ne pitate ništa", a ne neko sa Prajda. Navijači su mogli da prekinu svaki prajd do sad, sem sada kada su se policija i Vučić umešali. "Tolerantni" su mogli samo da kukaju policiji. (Ne likujem, samo kažem - to je realnost.) E sad, ili ti živiš u nekim fantazijama, ili je ovo što si napisao zapravo jedno kurčenje iza policijskih štitova. Ne, nisu se umešali "Vučić i policija", već država koja u tom slučaju i treba da se umeša i zaštiti njihovo pravo na javno okupljanje. Gej populacija naravno ne može na žalost da se kurči, ali ja mogu na forumu, tako da evo - neka mi se napasu mudiju svi kojima prajd nešto smeta.
FERNOUX H Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Gej populacija naravno ne može na žalost da se kurči, ali ja mogu na forumu, tako da evo - neka mi se napasu mudiju svi kojima prajd nešto smeta. Ok, ali to je veoma neozbiljno i ne vidim šta postižeš time - nikoga ne osnažuješ, ako to misliš, i samo ispadaš smešan.
ordi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Prvo, nije nikom ništa i strašno je ružno tako se popišati na napore onih koji se bore protiv nasilja nad ženama, koji im pružaju pomoć i rade na podizanju svesti. Drugo, kako se to rangira privilegovanost? Da, postoji femicid, postoji u pojedinim sredinama kultura u kojoj je žena manje vredna od muškarca, tj. mizoginija kao takva, ali postoji i većinski odnos prema gej ljudima kao bolesnim ili lošim ljudima. U javnom prostoru ume da postoji otvoren poziv na linč ovih drugih. Ne znam zbog čega potreba da se rangiraju kad to nije moguće. Plus, kapacitet za promene položaja raznih grupa nije ograničen pa da se mora biti ekskluzivan. @Hella Svaki beli strejt muškarac koji nije bio psihički ili fizički zlostavljan u detinjstvu spada u top 1% privilegovanih. ko se, aman, popišao? gde si ti to pročitala? govorim protiv policije i to iz iskustva svoje okoline, ali očigledno je da će svako ovde da učita kako mu se nadigne kao da je pod moranje da se kaže nešto tobož tako pametno.
Marcus Wulffings Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 ko je ova mesnata pored strasila? mamma mia, mamma grande, a šta je s donjim trapom? Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk
kobni zelaya Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Ok, ali to je veoma neozbiljno i ne vidim šta postižeš time - nikoga ne osnažuješ, ako to misliš, i samo ispadaš smešan. Neka, bolje je i ispasti smešan, nego pritajeni homofob koji ne može da kaže da je homofob, nego se stalno nešto pita "šta oni time postižu" i slično.
FERNOUX H Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Ok, znači došli smo do ovoga: Naprotiv, upravo to znači. Kad je neko moron onda moraš silom da ga sprečiš. Koga boli kurac što navijači i ostale moronske grupe nisu tolerantne. Samo treba sprečiti njihovo nasilje - ako hoće da se ponašaju kao civilizovani ljudi ok, ako neće, onda zatvor, jebanje u dupe tamo i sve što sledi. Što znači da priznajemo: tolerancija i "društvo različitosti" ne nude nikakvo drugo rešenje sem policijsku intervenciju. Sa takvog stanovišta nije moguće baviti se pitanjem neke društvene promene (promene stavova u društvu). Pitanje je bilo: da li je smisao Prajda u (1) promeni stavova u javnom mnjenju (2) aktivnijem odnosu policije prema 'zločinima mržnje'. Većina pristalica Parade bi rekla - oba. Međutim, na kraju se ispostavlja da ne umemo da objasnimo kako bi Parada mogla da postigne ovo pod 1, i njen smisao je isključivo ovo pod 2. Toliko. Btw. u srpskim zatvorima nema jebanja u dupe, sem dobrovoljnog. Ti ko da živiš na Marsu.
Recommended Posts