Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Da citiram Pola - Bog je stvorio Srbiju kao kušnju vernima. onda je mozda stvarno i homoseksualnost dar od boga.
avala_prijem Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 A institucija zvana Srpska pravoslavna crkva postoji već skoro 100 godina koliko ja znam. Ako grešim, edukuj me. Ne gresis, od 1920. ujedinjenjem mesnih pravoslavnih crkava. Pre toga su postojale samostalna Karlovacka patrijarsija, Beogradska mitropolija i Cetinjska mitropolija a nesto ranije i Zicko-pecka arhiepiskopija, Pecka patrijarsija i Karlovacka mitropolija. To je sve nevazno i nema dodirnih tacaka sa SPC pa bih zamolio za nastavak razvijanja diskusije koja utabanom stazom neznanja ide ka nistavilu.
namenski Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) Ne znam za druge, ali evo mogu da ti kažem u svoje ime. Sebe smatram ateistom ili možda donekle panteistom jer bih aminovao većinu biblije kada bi umesto Svevišnji bilo navedeno Priroda. Jako rano u životu sam morao da razmišljam o postojanju boga jer sam igrom slučaja rodjen sa nečim što su mi sveštenici nazvali krstom koji nosim. Za moje dve kliničke smrti nisam, na žalost, video ni belo svetlo, ni 'arem pun devica - samo prazninu uzrokovanu nemanjem svesti. I zato samjakorano odlučio da ne budem mučenik sa krstom ili "odlazeća duša" već pre greška prirode. Guram na svoju hrabrost i želju za životom evo već 33. godinu života. I meni moj usud jeste neka vrsta dara, ali ne od boga već od genetike. Iz tog razloga mi je silly što se Kuk zahvaljuje bogu, ali šta ćeš čovek je religiozan i on to smatra darom od inteligentnog dizajna u koji veruje. Mene lično jako pogadjaju te reči jer čine da se osećam odbačenim i silovanim od strane jakih i zdravih za nešto za šta nisam kriv, a zbog čega se namučih ceo život. Priznaćeš da je to surovo. I zbog toga se saosećam sa svima koji su u startu ''smrtno grešni'' na osnovu odluke grupe random ljudi koja ima neku ćagu da to odredjuje, samo na osnovu životnog stila koji nisu birali već su se rodili takvi. Kontam ja da timalo teras kontru zbog svoje mantre, ali reci onda barem otvoreno - burn in hell, infidels. Pusti to, šta vam znači moje mišljenje. Meni znači, jbg. Edit: Izvinjavam se zbog gramatičkih greši i lošeg kvotovanja, pišem sa moba u bezveznim uslovima. Ti si stvarno ocekivao da neko od ovdasnjih верујућих odgovori? :) Edited October 31, 2014 by namenski
Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 jebote, ladno nisam video taj post. tuga zbog cega moraju ljudi da pate u 21. veku.
Аврам Гојић Posted October 31, 2014 Author Posted October 31, 2014 ubo u sredu. ako prihvatimo da je homoseksualnost nasledjena i da se ne bira, koncepcija smrtnog greha kanonski postaje jako problematicna.
Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) ubo u sredu. ako prihvatimo da je homoseksualnost nasledjena i da se ne bira, koncepcija smrtnog greha kanonski postaje jako problematicna. touche. i to su te kontradikcije hriscanstva o kojima sam pisao. ali eto, fakultetski obrazovani praslin (ovo pominjem kao nesto tragicno) veli da je to od djavola. Edited October 31, 2014 by Zhota
gagorder Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) Pa nema, Praslin puca po savovima u kriznim situacijama. Mislim, ok je to kad je stanje redovno, ali kada treba testirati uverenja na nekom od hard cases, vrlo je tesko ostati frendli forumski verujuci i izvuci konsekventno sve na sta ga njegova pozicija obavezuje. Negde usput prestaje da bude simpaticno ... Edited October 31, 2014 by gagorder
Notorious Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Mitropolit Amfilohije o Paradi, citat iz Vijesti: "Ne zna se šta će biti slavnije na "Paradi ponosa" 2. novembra u Podgorici, za praznik Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Petra II Lovćenskog Tajnovidca: ili to što je Crna Gora u opasnosti da, od ekološke, postane - sodomska država, ili to što će Evropa (ona antihristovska) uspjeti, napokon, da Crnu Goru metne poda se, kao znak njenog punog ispunjenja uslova za integracije i njene pune afirmacije ljudskih prava i sloboda. Bilo kako bilo, jedno je sigurno: toga dana, iz tog jednopolnog braka, od Njegoševe slavne Crne Gore svi su preduslovi da se rodi - Jadogora, a od ponosnih Crnogoraca da počnu da se rađaju - jadogorci!", naveo je mitropolit Amfilohije.
avala_prijem Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 ubo u sredu. ako prihvatimo da je homoseksualnost nasledjena i da se ne bira, koncepcija smrtnog greha kanonski postaje jako problematicna. Sta je tacno koncepcija smrtnog greha? Sedam smrtnih grehova (koji se ne spominju u Svetom pismu) kao zacetak svih ostalih grehova i poroka? Svaki nepokajani greh je smrtan, a svaki pokajani greh oprostiv. A ako ne prihvatimo da je homoseksualnost nasledjena? Identicni blizanci koji imaju razlicito seksualno opredeljenje glavni su dokaz, kao i cinjenica da "homoseksualni" gen nikada nije pronadjen. Studije koje govore da homoseksualnost ima veze sa epigenetikom jos uvek su predmet rasprava iako imaju vise smisla od ostalih teorija.
Lrd Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 A ako ne prihvatimo da je homoseksualnost nasledjena? Identicni blizanci koji imaju razlicito seksualno opredeljenje glavni su dokaz, kao i cinjenica da "homoseksualni" gen nikada nije pronadjen. Studije koje govore da homoseksualnost ima veze sa epigenetikom jos uvek su predmet rasprava iako imaju vise smisla od ostalih teorija. Ne funkcioniše genetika tako, ne znam dokle više te ofrljačine sa genom za ovu ili onu stvar. U vreme interneta je stvarno trivijalno istražiti takve stvari. Mislim šta je "gen", šta je "za", šta je "homoseksualnost"? To je jedna vrlo opširna kategorija nekoliko različitih naučnih disciplina i svakako se ne može ovako banalizovati.
avala_prijem Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Zato je pod navodnicima + to nije sustina citiranog posta.
avala_prijem Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Banalizacija je bilo ono da SPC postoji 100 godina iako je i to "jedna vrlo opširna kategorija nekoliko različitih naučnih disciplina".
Lrd Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Zato je pod navodnicima + to nije sustina citiranog posta. Pa gen ti nije pod navodnicima, ne znam šta si hteo da kažeš. Moja poenta je da genetika uopšte ne funkcioniše tako. Ali, ako tebe mrzi da provedeš 15-20 minuta istražujući kliktanjem mišem, to mi govori da ne želiš nikakvu kvalitetnu diskusiju.
Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 pustite to. nego ima jedan uzasno nepravedno zapostavljen greh zbog koga se isto gori u paklu. masturbacija. odnosno rukoblud. svi to radimo. mladi, stari, deca, zene, muskarci, hetero, homo, you name it. @avala da li treba svojoj deci da objasnimo da je to sto rade lose i da bi trebalo da prestanu s tim, a ako vec ne mogu, da se uredno pokaju iz gore navedenih razloga?
Recommended Posts