Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Malo sam okasnio sa odgovorom, ali sa ovim stavom se slažem. Takođe, Prsline, ako ti nije mrsko, odgovori mi, molim te, zašto prozivaš gejeve da će goreti u paklu, a ne prozivaš sebe zbog gordosti? pa nije aktuelna gordost, nije se obratio farisej sa saopstenjem.
Sestre Bronte Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Optužuju se i haarpovi, ljudi-gušteri i vanzemaljci. Dakle, svi smo mi pomalo krivi, istina je negde na sredini, hajde da pojedemo sladoled i ne svađamo se više. da, optužuju se stalno se brkaju vera pravoslavna i crkva pravoslavna ovdašnja, što je sasvim ok, tako ju je udba sazdala i crkvene vladike birala s tom maaaaaaaaaaalom razlikom sto gej lobi ne postoji, a crkva cini konkretne korake ka satanizovanju pojedinih svojih sugradjana, sto moze videti svako ko je dovoljno intelektualno posten. ne postoji ni srpska pravoslavna crkva, iako tvrde suprotno
Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 da, optužuju se stalno se brkaju vera pravoslavna i crkva pravoslavna ovdašnja, što je sasvim ok, tako ju je udba sazdala i crkvene vladike birala ne postoji ni srpska pravoslavna crkva, iako tvrde suprotno drugim recima, SPC ne valja kurcu, Q.E.D.
Sestre Bronte Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 postoje neki ljudi koji valjaju, a postoje neki ljudi koji ne valjaju ima li drugačije situacije negde
Lrd Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) da, optužuju se stalno se brkaju vera pravoslavna i crkva pravoslavna ovdašnja, što je sasvim ok, tako ju je udba sazdala i crkvene vladike birala ne postoji ni srpska pravoslavna crkva, iako tvrde suprotno Okej, brkaju se, ali ako citiraš mene, napiši gde ja mešam crkvu i veru pa da o tome razgovaramo. A institucija zvana Srpska pravoslavna crkva postoji već skoro 100 godina koliko ja znam. Ako grešim, edukuj me. postoje neki ljudi koji valjaju, a postoje neki ljudi koji ne valjaju ima li drugačije situacije negde Ne znam kako da ne skrenem sad na ono na šta ne treba da se skreće iz pristojnosti, ali govorim u celini, a to je da je institucija SPC u sadašnje vreme loša, pogubna i da širi mržnju među ljudima. Edited October 31, 2014 by Lrd
Sestre Bronte Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 loša je, što da nije loša ja samo mislim da je potrebno da bude dobra samo ne vidim kako je moguće da jedino crkva bude dobra, nije logično
Amos Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) @Mos У другом си параграфу закључио да је хомосексуалност казна ако причаш као атеиста, пошто "носити крст" значи бити кажњен због нечега. Ако си припаднике неке хришћанске деноминације која сматра да је хомосексуалност победа над смрћу или да је Кук бог, онда разумем то што мислиш да би било у реду да је рекао "захвалан сам на овом крсту и поносан сам на њега". Него, што би се атеисти штрецали ако Бог не постоји? Ne znam za druge, ali evo mogu da ti kažem u svoje ime. Sebe smatram ateistom ili možda donekle panteistom jer bih aminovao većinu biblije kada bi umesto Svevišnji bilo navedeno Priroda. Jako rano u životu sam morao da razmišljam o postojanju boga jer sam igrom slučaja rodjen sa nečim što su mi sveštenici nazvali krstom koji nosim. Za moje dve kliničke smrti nisam, na žalost, video ni belo svetlo, ni 'arem pun devica - samo prazninu uzrokovanu nemanjem svesti. I zato samjakorano odlučio da ne budem mučenik sa krstom ili "odlazeća duša" već pre greška prirode. Guram na svoju hrabrost i želju za životom evo već 33. godinu života. I meni moj usud jeste neka vrsta dara, ali ne od boga već od genetike. Iz tog razloga mi je silly što se Kuk zahvaljuje bogu, ali šta ćeš čovek je religiozan i on to smatra darom od inteligentnog dizajna u koji veruje. Mene lično jako pogadjaju te reči jer čine da se osećam odbačenim i silovanim od strane jakih i zdravih za nešto za šta nisam kriv, a zbog čega se namučih ceo život. Priznaćeš da je to surovo. I zbog toga se saosećam sa svima koji su u startu ''smrtno grešni'' na osnovu odluke grupe random ljudi koja ima neku ćagu da to odredjuje, samo na osnovu životnog stila koji nisu birali već su se rodili takvi. Kontam ja da timalo teras kontru zbog svoje mantre, ali reci onda barem otvoreno - burn in hell, infidels. Pusti to, šta vam znači moje mišljenje. Meni znači, jbg. Edit: Izvinjavam se zbog gramatičkih greši i lošeg kvotovanja, pišem sa moba u bezveznim uslovima. Edited October 31, 2014 by Mos
Budja Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Pa zar mu ne dodje i gift of God neko izražavanje ponosa u tom slučaju? U isto vreme time vrlo lepo svrstava homoseksualce u božiju decu kao i sve ostale, ne mora da znači da im pripisuje neku posebnu nadarenost od svevišnjeg. IMHO. prasline, ja nisam uciteljica. nisam upucena u hriscansko smatranje da je homoseksualnost smrtni greh (a ni u to da nije), znam samo verzije zaracenih strana (npr. tebe sa jedne strane i lgbt aktivista sa druge strane). medjutim, tvoj spin nema nikakve veze sa onim o cemu pricam, sto ti je, naravno potpuno jasno: dozivljavanje boga i religije je licna stvar, pre svega, pa onda politicka, te u tom smislu ja ne ulazim u to kad se neko poziva na vise sile za svoj licni zivot. meni je to u potpunosti u istoj ravni da je neko izjavio da je dar od boga to sto ima puno dece, plavu kosu, talenat za muziciranje, ili sto je npr. francuz. konkretno, za takvo uverenje mi je trebalo desetak i vise godina da ga izgradim, posto medju bliskim ljudima imam osobe koje smatraju da je dar od boga sto pripadaju jednoj izvesnoj naciji i zele da im se deca uparuju samo sa istima. smetalo mi je to i ideoloski, i svetonazorno, a i licno, jer sam sama mišling, ali sam vremenom naučila da istinski prihvatim da ljudi veruju u različite stvari i da budem ok s tim ako to nikog ne ugrozava. ako to rade u svoja cetiri zida, ako me razumes. dakle, ne vidim problem u pozivanju na boga u predmetnom slucaju. ne branim homoseksualce od fasista, posto nije ovde homoseksualnost u fokusu, niti si ti fasista, nego smatram (branim) ideju da svako moze da tripuje da ima darove od boga ili od prirode, sta god da smatra tim darovima (koji su, da preciziramo do kraja, neugrozavajuci po okolis). zao mi je sto ne mozes da pricas sa mnom, sonjom biserko, zato sto smatras da imam dnevnu kvotu, ali sta da ti kazem, osnazi se, nije ti koristan takav stav stavljanja sagovornika u kutijicu. ovo sa smrtnim grehovima... ako je covek mozda jevrejin, imao bi da nabrajas mnogo takvih, popunio bi sledecih n postova da bi poentirao. ali me ne bi ubedio, posto sam u to em upucena, em mi nikada nece imati smisla nazivanje licemerom nekog zato sto nije dogmaticni streber kao sto ti ocekujes. na kraju, cini mi se da pokusavas da kazes da je takav tvit uvredljiv za (prave) vernike i hriscanstvo, a posto ja to nisam, ne znam da li jeste ili nije. meni se ne cini. Biti ponosan u odnosu na karakteristiku koju ti je dodelio Mr. Slucaj je ljudski, nromalno i potrebno. Zahvaljivati svevisnjem na tome je prepotentno. "Gift of God "ukazuje na ekskluzivitet: talenat, plave oci. Gift of God u smislu u kome ga Kuk tumaci: prosirenje vidika, snaga da se suoci sa preprekama su licne karakteristike, a ne grupne. Niti su gay gift of God, niti su Amerikanci exceptional, niti su Srbi narod najstariji. Taj Gift of god retoricko pomagalo je americki izum i stvara konfuziju izmedju licnog i kolektivnog pregnuca, plus religijski momenat. Takoreci, evangelicko prosvetljenje. Slicno mesanju reigijskog i invidualnog u prkosenju bolesti, recimo. Drugo, ako je njemu being gay gift of God, to znaci da je gejevima u celosti to gift of God. No, neki se sa sopstvenom seksualnoscu i sredinom nisu izborili na nacin na koji je to Cook ucinio te se retoricka figura nekome moze uciniti i uvredljivom. Da li je "biti Rom", ili "biti crnac" gift of god da ponovim samog sebe?
Прслин Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Malo sam okasnio sa odgovorom, ali sa ovim stavom se slažem. Takođe, Prsline, ako ti nije mrsko, odgovori mi, molim te, zašto prozivaš gejeve da će goreti u paklu, a ne prozivaš sebe zbog gordosti? Вероватно баш због те гордости, а могуће јер је тема човек који каже да је хомосексуалност дар од Бога. drugim recima, SPC ne valja kurcu, Q.E.D. Мала матура, ипак.
Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 loša je, što da nije loša ja samo mislim da je potrebno da bude dobra samo ne vidim kako je moguće da jedino crkva bude dobra, nije logično pa zato sto je neka satro crkva. ako nije bolja od najgorih, what's the point of being a fucking church?
Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 (edited) Мала матура, ипак. o kako smo samo snobovski gordi. Edited October 31, 2014 by Zhota
Sestre Bronte Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 pa zato sto je neka satro crkva. ako nije bolja od najgorih, what's the point of being a fucking church? možda jednog dana, još uvek su isuviše blizu svojoj sfrj prošlosti, pa potom mutaciji devedesetih
Zhota Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 možda jednog dana, još uvek su isuviše blizu svojoj sfrj prošlosti, pa potom mutaciji devedesetih a blagodat?
Sestre Bronte Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Da citiram Pola - Bog je stvorio Srbiju kao kušnju vernima.
Recommended Posts