Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

znaci ne postoje ljudi sa konkretnim zahtevima kod nas, a ti me jos i pitas zasto ja ocekujem da traze nesto drugo?

Tvoje pitanje je bilo - ako traže gej brak zašto onda ne traže i brak sa više od 1 osobe. A ja ti kažem da takvo pitanje možeš isto da postaviš i za pristalice heteroseksualnog braka.

Posted

Tvoje pitanje je bilo - ako traže gej brak zašto onda ne traže i brak sa više od 1 osobe. A ja ti kažem da takvo pitanje možeš isto da postaviš i za pristalice heteroseksualnog braka.

procitaj odgovor simetu koji sam napisao, isto me je pitao

Posted

Postoje, kad je u pitanju gej brak, doduše ne kod nas, jer postoje stepenice koje pre toga treba preći.

ovo mi je promaklo, dakle ja ne smem da pretpostavim da parada u srbiji nema podsrku, ali ti smes da pretpostavis koji su sledeci koraci?

Posted

ovo mi je promaklo, dakle ja ne smem da pretpostavim da parada u srbiji nema podsrku, ali ti smes da pretpostavis koji su sledeci koraci?

Pa vidim da je pitanje gej braka aktuelno u zemljama koje su odavno prošle ovaj stadijum na kom smo sada mi, a u nekima je gej brak i dozvoljen.

Posted

procitaj odgovor simetu koji sam napisao, isto me je pitao

Taj odgovor sam pročitao kad si ga napisao, ali sam ga zaboravio, bila je neka zajebancija, tako da sam istog časa zaboravio.

Posted (edited)

Poenta borbe za ravnopravnost je da gej ljudi imaju JEDNAKA prava kao strejt ljudi iako su "drugaciji". Nije stvar u tome da teras razlike u krajnjost, nego da se izboris da budes jednak pred zakonom.

Ovo je jezivo.

kad su pitali tita za neslobodu u jugoslaviji, pa mu rekli da u americi ljudi mogu da izadju da protestuju protiv americkog predsednika, tito im je odgovorio da je isto i kod nas, mozes da izadjes da protestujes protiv americkog predsednika....

prevedeno na nas slucaj znaci, da i imamo ista prava, i heteroseksualac, muskarac, i homoseksualac, muskarac, imaju jednako pravo da se ozene zenom :)

Edited by ruskabajka
Posted

Pa vidim da je pitanje gej braka aktuelno u zemljama koje su odavno prošle ovaj stadijum na kom smo sada mi, a u nekima je gej brak i dozvoljen.

znaci da mozes da formiras misljenje, i iznosis pretopstavke o temi u "nekim zemljama", ali ja ne mogu to isto u mojoj zemlji?

Posted

znaci da mozes da formiras misljenje, i iznosis pretopstavke o temi u "nekim zemljama", ali ja ne mogu to isto u mojoj zemlji?

Pa nikakve pretpostavke ne iznosim, konačan cilj je da se imaju sva prava koja imaju i heteroseksualci, šta je tu nejasno?

Posted

kad su pitali tita za neslobodu u jugoslaviji, pa mu rekli da u americi ljudi mogu da izadju da protestuju protiv americkog predsednika, tito im je odgovorio da je isto i kod nas, mozes da izadjes da protestujes protiv americkog predsednika....

prevedeno na nas slucaj znaci, da i imamo ista prava, i heteroseksualac, muskarac, i homoseksualac, muskarac, imaju jednako pravo da se ozene zenom :)

To nije rekao Tito, to je ispričao Pekić u jednom svom članku kao anegdotu imeđu Francuza i građanina nesvrstane afričke zemlje. (da može da se viče "Dole De Gol")

Posted

Ne. Ne bori se niko za to da ima pravo da se ozeni nekim i bude u fiktivnom braku, nego da ima pravo da bude u zakonski priznatom braku sa onim s kim zeli da bude. I nemoj sad da obrnes pricu na to da neko mozda zeli da bude u braku s maloletnikom, krokodilom ili gumenom lutkom, posto se ovde radi o braku dve odrasle osobe. DVE, jer i svi drugi ljudi po zakonima ove zemlje imaju pravo na brak izmedju sebe i jos jedne osobe.

A tvoje insistiranje na tome zasto monogamno, a ne poligamno... Mogao si onda da pitas i zasto se crnci, ako su se vec borili izmedju ostalog i za to da mogu da sede u svim delovima autobusa, nisu odmah borili i za to da im se u te nove delove autobusa stave kreveti umesto sedista, posto neki od njih sigurno vise vole da prilegnu nego da sede, isto kao i neki belci, koji takodje nemaju pravo na krevete umesto sedista. E, toliko je besmisleno ovo o poligamiji u celoj ovoj prici oko borbe za ravnopravnost LGBT osoba.

Posted

Zašto se ne bi držali monogamnog formata? Pošto stalno potenciraš pitanje formata, pretpostavljam da znaš i želiš da obrazložiš zašto to radiš.

Bezobrazno je ovo sto sada radim (odgovarati u tudje ime i tumaciti necije misljenje), ali neka me ruskabajka ispravi ako gresim.

Moja pretpostavka je da se radi o ublazenoj formi argumenta "ako brak vise nije definisan kao zajednica muskarca i zene, zasto ne bismo dozvolili sklapanje braka sa decom, zivotinjama i bliskom rodbinom?", odnosno "jel vidite gde vodi zelja da se ispostuju razlicitosti?".

Posted

Bezobrazno je ovo sto sada radim (odgovarati u tudje ime i tumaciti necije misljenje), ali neka me ruskabajka ispravi ako gresim.

Moja pretpostavka je da se radi o ublazenoj formi argumenta "ako brak vise nije definisan kao zajednica muskarca i zene, zasto ne bismo dozvolili sklapanje braka sa decom, zivotinjama i bliskom rodbinom?", odnosno "jel vidite gde vodi zelja da se ispostuju razlicitosti?".

+1

Posted

Ne. Ne bori se niko za to da ima pravo da se ozeni nekim i bude u fiktivnom braku, nego da ima pravo da bude u zakonski priznatom braku sa onim s kim zeli da bude. I nemoj sad da obrnes pricu na to da neko mozda zeli da bude u braku s maloletnikom, krokodilom ili gumenom lutkom, posto se ovde radi o braku dve odrasle osobe. DVE, jer i svi drugi ljudi po zakonima ove zemlje imaju pravo na brak izmedju sebe i jos jedne osobe.

A tvoje insistiranje na tome zasto monogamno, a ne poligamno... Mogao si onda da pitas i zasto se crnci, ako su se vec borili izmedju ostalog i za to da mogu da sede u svim delovima autobusa, nisu odmah borili i za to da im se u te nove delove autobusa stave kreveti umesto sedista, posto neki od njih sigurno vise vole da prilegnu nego da sede, isto kao i neki belci, koji takodje nemaju pravo na krevete umesto sedista. E, toliko je besmisleno ovo o poligamiji u celoj ovoj prici oko borbe za ravnopravnost LGBT osoba.

elem, pred zakonom su svi jednaki, zakon ne prepoznaje brak izmedju istog pola, tako da ne postoji nejednakost (TREBA LI DA UKLJUCIM CAPS LOCK?) izmedju ljudi razlicitog seksualnog opredeljenja, muskarac ne moze da se ozeni muskarcem, niti zena sa zenom, bez obzira na seksualnu opredeljenost.....ni hetero ni homo ne mogu da se ozene/udaju za osobu istog pola, nema zakonske nejednakosti.... mozemo pricati o pravednosti zakona, ali jednakost je neupitna.

zanimljiva mi je ideja o braku sa maloletnicom, sa gusterom ili gumenom lutkom vec manje...

valjda je jednostavno regulisati zakonom godine (+18), i vrstu (homo sapiens)? mutite vodu sa ubacivanjem krokodila i gumenih lutki, ali pristajem i na to, ako krokodil ili gumena lutka mogu da izgovore sudbonosno da, i da se potpisu, ko sam ja da sprecavam neciju srecu....

Posted

I meni se tako čini, ali sam, pošto postoji mogućnost da nisam dobro razumela, a interpretacije te vrste tretiram kao diskvalifikaciju za dalju diskusiju, želela da obrazloži svoj stav. 

Posted

primecujem tradicionalizam u tvom postu