belch Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 baj d vej Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je danas da je organizovanje svadbe za žirafu u Jagodini govor mržnje i da ne bi mogao da se dogodi u nekoj normalnoj zemlji link
henrik larsson Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Što tako o fellow right-wing nut-u?Holy wars je prvi Megadeth-ov spot koji sam video na Headbangers Ball-u. It blew my mind, posebno ona španska gitara u sredini.-1
Halvard Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Da li se oglasila crkva povodom nebogougodne prakse venčavanja životinja?
JozoMujica Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) baj d vejlink Ja ne bih rekao da je u pitanju govor mržnje nego govor umno poremećenog čoveka.Ali, kakav narod takva vlast, dakle pravi čovek za vlast u Srbiji.@Halvard: Nije bilo venčanje nego svadba. Edited October 10, 2012 by gotivac
Turnbull Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Izvrstan tekst. Najbolji koji sam pročitao na ovu temu. Protivnici parade tvrde da njima smeta samo javna komponenta parade, zbog čega postavljaju naizgled logično pitanje „šta će vam ta šetnja i šta će ona konkretno popraviti“, ali da im u isto vreme ne smeta postojanje osoba u ime kojih se parada organizuje. Ukoliko je ulica poistovećena sa javnom sferom, u kojoj se može govoriti i politički delovati, proces zauzimanja ulice je i proces ulaska u javnu sferu, u poziciju iz koje se govor čuje. Samim tim, skup u javnom prostoru je čin govorenja u javnosti i time uslov mogućnosti postojanja kao političkog bića. A timе i mogućnosti artikulacije političkih zahteva i konstituisanja političkih alternativa. Onoga trenutka kada neka snaga (bilo da je to crkva, ili politička stranka, preovlađujuća ideologija, neka zamišljena većina ili ne daj bože država kao aparat sile) počne da određuje i presuđuje ko sme a ko ne sme da izađe i da postane politički akter, tog trenutka je svaki pluralizam potencijalno ugrožen, jer se ovim činom suptilnog disciplinovanja proizvode poželjni politički subjekti koji o nepoželjnim stvarima, jednostavno, ćute.[3] Izaći slobodno u javnu sferu i na ulicu znači i efektivnopostojati kao političko biće.[4] Oni koji savetuju da osobe alternativnih seksualnih preferancija te preferencije zadrže u takozvana četiri zida, ispostavlja se, ipak imaju nešto protiv njihovog postojanja. Pa su danas protiv njihovog postojanja kao političkih subjekata, ali sutra možda i protiv njihovog postojanja kao takvog.[5]
bergasa19 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Izvrstan tekst. Najbolji koji sam pročitao na ovu temu.Dobar je Aleksic. Napisao je najbolji tekst o bus-plusu.
Budja Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Budimo iskreni (a i vreme je da se kritički osvrnemo na organizaciju prajda), organizacija ovogodišnje (ne)uspele manifestacije samoj je sebi umanjila politički kapacitet. Manifestacija je bukvalno na dohvat ruke imala mogućnost da pokrene političko pitanje vlasništva nad javnom sferom, ali to se nije desilo, kao što se nije desilo ni prethodnih godina. Atomizacija političkog delovanja, kao posledica dve decenije sistematskog gubitka poverenja usolidarnost, uspela je u tome da se svaki politički artikulisani zahtev tumači kao sebični zahtev ili hir onih koji ga iznose, i koji time nužno ide na štetu svih ostalih. Strateška greška organizacije parade je bila u neuspehu da se problemi jedne marginalizovane grupe stave u širi kontekst čitavog sistema marginalizacije, koji pojedince deprivileguje i po principu ekonomske moći i po principu prostorne izolovanosti, principu fizičkog zdravlja i fizičke „ispravnosti“, etničke ili religijske pripadnosti: lista se može nastaviti u nedogled. Na kraju, stavljajući se u isključivo u legalističke okvire, organizatori su dozvolili sebi da potvrde moć države da arbitrarno određuje i selektuje gorepomenuta pitanja koja smeju ili ne smeju u javni prostor, i usput su političkoj eliti omogućili da igra svoju omiljenu ulogu: ulogu patronističkog čuvara koji nas čuva od nas. Utoliko postavljam pitanje: možda je paradu ponosa trebalo održati i pored zabrane? Pasus koji je citirao Syme je odlican, ovaj koji ja citiram nista ne valja.Jos jedan levicarski sevdah za revolucijom obespravljenih koji, kao, treba zajedno da se bore iako medju sobom nemaju nikakav opsti vec samo pojedinacne ciljeve.I jos jedan vapaj da neko drugi odradi zadatak za njih.Vrlo, vrlo patronizirajuce (zaboravih srpsku rec).
Turnbull Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) Pasus koji je citirao Syme je odlican, ovaj koji ja citiram nista ne valja.Jos jedan levicarski sevdah za revolucijom obespravljenih koji, kao, treba zajedno da se bore iako medju sobom nemaju nikakav opsti vec samo pojedinacne ciljeve.I jos jedan vapaj da neko drugi odradi zadatak za njih.Vrlo, vrlo patronizirajuce (zaboravih srpsku rec).Ne slažem se, meni je i taj pasus odličan. Stvarno ne uspevam da vidim šta je tu tebi problem.Da pitanje partikularnih interesa isključenih i potlačenih grupa pokreće opšte pitanje vlasništva nad javnom sferom i uopšte koncepcije zajednice, valjda ne treba posebno dokazivati. Tamo gde se svaka borba za prava partikularnih grupa vidi kao hir, tu se pretpostavlja jedna homogena zajednica kao jedini legitimni nosilac opšteg interesa. To je najveća i najopasnija laž populizma. Nasuprot tome, borba za prava LGBT građana, može se iskoristiti za konstituisanje uistinu pluralističkog društva koje ne pretpostavlja preestabliranu harmoniju (srpskih) interesa nego do opšteg interesa dolazi kroz diskusiju otvorenu za sve. Edited October 10, 2012 by Syme
bergasa19 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 „Vidite, mi zapravo nismo protiv Jevreja, samo protiv jevrejskih aktivista, odnosno protiv tzv. ideologije jevrejstva.“, izjavio je gost, gladeći svoju elegantno fazoniranu bradu. „Naš problem nisu Jevreji, koji su to što jesu u svoja četiri zida. Mi samo imamo problem sa time da se jevrejstvo nameće kao nešto normalno, da se sa njim izlazi u javni prostor. Jer vidite, nas pravoslavne hrišćane Sveti Nikolaj uči da je jevrejstvo đavolska rabota i svaka javna promocija jevrejstva stoga vređa naša verska osećanja.“„Pa dobro, ali nije vam valjda problem da oni samo malo prošetaju gradom?“, šarmantno će voditeljka. „To valjda nikoga ne ugrožava“.„Ali svi znamo kuda to vodi.“, odgovori joj gost. „Ova šetnja je tek početak, a svi smo videli kako se završava – skaradnim jevrejskim ritualima – evo imam slike tih sablazni, hoćete da vam pokažem?“„Nema potrebe!“, voditeljka će kroz smeh.„Jevrejski lobi se“, nastavi njen gost, „po našim saznanjima, duboko infiltrirao u Vladu Srbije i ne namerava da zaustavi svoj marš kroz institucije sve dok ne počne sa oduzimanjem dece od hrišćanskih roditelja. Poznato je, uostalom, da mnogi jevrejski aktivisti koriste krv hrišćanske dece u svojim religijskim ritualima. Ali ja ponovo naglašavam, mi ne zagovaramo nasilje protiv bilo koga. Mi samo činimo sve što je u granicama zakona da sprečimo dalju promociju totalitarne ideologije jevrejstva.“„Ali zar ne mislite“, upita voditeljka, sada već pomalo zabrinuto, „da bi ovo što pričate moglo da navede nekog drugog ko ovo sluša, na nasilno ponašanje?“Gost se uozbilji, pokazujući da je svestan težine poblema i uz uzdah reče: „To je rizik svakog političkog delovanja. Naravno da ono što ja pričam nije politički korektno, ali šta je alternativa – da prestanem da iznosim svoje mišljenje?“ Rastislav Dinić
Recommended Posts