Аврам Гојић Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 (edited) Još je davno (1997) A.Lupšić utemeljio koncept rečima: Mora uvek da bude gola devojka, to ljudi vole.U medjuvremenu su apgrejdovali sa + smrt.Veselin već dugo nije onaj stari, a pritisak stranihdm vlasnika raste, mislim ono, cifre, grafikoni, profit, itd. Naša stara novinarska škola to teško prati. Golo + smrt tu onda dođe kao jedini spasonosni koncept...U nasem slucaju devojka mora da bude gola, masakrirana, i nekako sama kriva za to sto joj se dogodilo, da bi se javnost zaista zainteresovala.Cini se da Svetomir Marjanovic operacionalizuje doktrinu linc-novinarstva po kome je za svaku tragediju potrebno odmah, istog trenutka, pronaci pojedinacnog krivca, kako bi se generisao i fokusirao gnev tzv. javnosti. U tome sto on radi u poslednje vreme krije se disertacija, sad da li iz psihijatrije da li iz teorije medija, bem li ga.Dobro si primetio ovo za Veselina, ovo nije njegov stil, a pitanje je koliko se on pored Marjanovica bilo sta pita u stampanom izdanju.edit: obrisao veoma grubu i apsolutno zasluzenu uvredu ("pandurski isprdak") koja se odnosi na jednog od ljudi u mom postu. Edited December 18, 2013 by Marko M. Dabovic
Topola Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 U nasem slucaju devojka mora da bude gola, masakrirana, i nekako sama kriva za to sto joj se dogodilo, da bi se javnost zaista zainteresovala.Pa, i mi se menjamo, od 97-e... :cry:Da, Blic dozivljava suštinsku promenu sa dolaskom S.M. Veselin je bio na celu Blica od loma sa M.Vukotićem u leto 98-e, i sa svim svojim karakteristikama, dao je Blicu formu koja ga je odrzavala na vrhu, sve do skora. Medjutim, kako smo se slozili, on se promenio, i zamena je došla u vidu proverenog kadra... Zanimljiva je priča oko Novog Magazina, i ko je tad napustio Blic. Mislim da pravi zaokret novinarskog kursatm počinje, ustvari, od tada. odnosno, realizacija promene. Kao štio rekoh, vlasnički menadžment ima svoju teoremu o uspehu, koju Vesa ne može da isprati do kraja, iako je negde pokušao.P.s. dobro ti je ovo objašnjenje za SM-ovu "konceptualu" linč novinarstva.
yolo Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 a sta ovo ustvari somborceva PPV karikatura reklamira u blicu na ovim bilbordima? hilfe
Аврам Гојић Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 redizajn štampanog izdanja. biće malo tabloidniji po izgledu.
yolo Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 ja mislio definitivnu predaju pod PPV cizmu, mada ustvari i jeste to
Аврам Гојић Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 (edited) pa to je drugi sloj, naravno :) okretanje Blica jednodnevnim skandalima i moralistickom zgrazavanju prati i adekvatna promena dizajna. celokupna poruka je jasna: na raspolaganju smo vam, zapovedajte. Edited December 18, 2013 by Marko M. Dabovic
MayDay Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Vasudevo, evo i mene kao bice iz mocvare. :D
Topola Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 ja mislio definitivnu predaju pod PPV cizmu, mada ustvari i jeste tohm, možda i jeste, mada ne tako eksplicitno. Ovde je najviše slučaj to da se bude Kurir umesto Kurira, najpre, pošto prema proceni menadjmenta, sada tusrb leži gro kupaca, a i lestvica je od prekjuče visoko podignuta (ove akvizicije, itd.). Dakle, jedna epoha (Veselinova) je završena, dolazi novo vremetm , da izvine Kim.A taj pod čijom čizmom su najbliži bili da budu sve ove godine do sada, odnosno, više na džojstiku, nekako, opet nije daleko...
katamaran Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Danas uz blic 3d cvikeri. Sasvim lepo rade uz ove 3d youtube klipove :)
Аврам Гојић Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 gde si video da lektor dira naslovnu stranu dnevnih novina :)evo šta je tu bilo: nisu mogli da stanu navodnici i dvotačka, prelamač je to guzio i guzio ali nije moglo da stane, i na kraju je urednik rekao "Ma nema veze, bitno je da se razume. Daj PDF i šalji u štampariju".
pixy Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 ja sam samo prozujao kroz vest u kojoj se pojavljuju čudovišta iz močvare, najavljena kao "silikonske kraljice" ili tako nekako. Nisam se previše udubljivao, ali sam prvo pomislio da je neko doneo lutke na naduvavanje i nosio ih kroz izvesni noćni klub. Prošlo nekoliko sati, a ja se upitam - ma dal je moguće da su u pitanju žive osobe? Ne bi me čudilo, al ajde neko ko ima više informacija neka podeli ovde. Pričajte ljudi, sav se preznojih ;-)
Filipenko Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Ne znam šta bih pre izdvojio sa današnje naslovnice...
Recommended Posts