Willow Posted April 12, 2012 Author Posted April 12, 2012 (edited) sta je naut? Objasnile kolege Laron, Toni, cmrlj i dig :). U pitanju je sirova leblebija. Imaš je u svakoj prodavnici "zdrave hrane". Prodaju ih u zelenim paketima od 500 gr.. Nažalost, cena je dosta bezobrazna. Jeftinija varijanta je kupovati sirovi naut rinfuzno; recimo, u Hema Kheya Neye košta 300 dindži kilo. Lako se sprema. Natopiš ga preko noći, kao suljpa, i onda kuvaš sat-dva, dok ne omekša. Onda možeš da ga pasiraš i praviš humus, ili da ga, tako obarenog, držiš u frižideru (može da stoji par dana) i dodaješ u mandžu po kutlaču-dve. Super je. Edited April 12, 2012 by Willow
henrik larsson Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 U Idei u Ušću ima neka koju ja pazarim, pola kile za oko 220-230. Do skoro bila 170+. Svejedno se isplati.
Zverilla Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 (edited) Lako se sprema. Natopiš ga preko noći, kao suljpa, i onda ga obariš sat-dva, dok ne omekša. Onda možeš da ga pasiraš i praviš humus, ili da ga, tako obarenog, držiš u frižideru (može da stoji par dana) i dodaješ u mandžu po kutlaču-dve. Super je.znam leblebije i volim ih, samo nisam znao za ovo imemada vise volim one vec spremljene konzervirane, nema cimanja oko kuvanja, uvek spremne sede na polici :)jeo skoro spremljene kao restovani krompir, bile fenomenalnemoracu da oprobam da ih napravim, pa javljam kako je prosloedit: hvala svima za info :) Edited April 12, 2012 by Zverilla
Willow Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 (edited) Ponovo ljubljeni naut, ovaj put bez prosa. Obario šargarepu i krompir u ljusci, dodao zeleniš i kuvani naut, beli luk, razne semenke (suncokret, golicu). Skinuo sa ringle i umešao HC ulje i kašiku senfa (neki sa estragonom, iz SOS marketa na Bulevaru. Prodaje se u plastičnim čašama od 350 gr i dosta je jeftin). Na kraju, istovario na tanjir i dekoriso golicom. za senf. Volim ga i guram de god mogu. Neko vreme ga pravio i u kućnoj varijanti (ima seme slačice - i bele i crne - da se kupi po radnjama "zdrave hrane"), ali, tako samleveno seme je neodmašćeno i neodljućeno, pa je prejako i preljuto, makar meni. Ceo dan nisam mogao da skinem sa nepca ukus slačice jbg. Tako da sada cepam samo kupovni, uglavnom "C". Edited April 13, 2012 by Willow
henrik larsson Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Semf je zakon, ja sam uzo onaj Delhaize pakao što ste preporučivali, sad se navikavam. Uzni sojinu šniclu, tretiranu standardno (potopljena preko noći, pa skuhana malo sa random začinima), uvaljaj je u to i baci na gril, tiganj ili rernu.
Caligula Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 (edited) Pre neki dan: posan nezaprzen pasulj, tortiglia, salata od:cremus pomesan sa vezom svezih crvenih krupno naseckanih rotkvi, preko toga posolio sa dve suve ljute paprike -ubice, preliveno balzamikom i uljem.Ozdrah se neproporcionalno, isparavao iz mene cremus par dana. Edited April 14, 2012 by CowBoy
Willow Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 (edited) Semf je zakon, ja sam uzo onaj Delhaize pakao što ste preporučivali, sad se navikavam. Uzni sojinu šniclu, tretiranu standardno (potopljena preko noći, pa skuhana malo sa random začinima), uvaljaj je u to i baci na gril, tiganj ili rernu.Aj probaćemo. Inače, taj Delhaze dižon meni prejak. Kupio teglicu, ali kad sam (par puta) pokušao da ga jedem, imao sam utisak da će mi se teme glave rascvetati kao nar jbg. Kapiram da nisu dovoljno odljutili slačicu, pa je zato tako zaguljen. Držao tako jedva načetu teglicu par nedelja u ormanu. Onda ga ponovo probao, i sva ljutina je nekud isparila, i samo je bio preslan (izgleda da trpaju puno soli u njega, ili se sva so podigla na površinu). Tako da sam ga bacio.edit: uleteo CowBoy :) Edited April 14, 2012 by Willow
Willow Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 (edited) Malopre jeo brzi "Milk" doručak.Samleti (po mogućstvu što brže): semenke lana, golice, suncokreta, integralnog susama; kašiku oraha, suvog grožđa, iseckanu smokvu i 2 suve šljive, kašiku ovsenih pahuljica. Prebaciti smesu na tanjir i dodati: kašičicu kakaoa i đumbira i cimeta u prahu; kašiku pšeničnih klica. Promešati. Dekorisati. Prijatno. Za spremanje ovog doručka, kad se čovek uvežba, bude potrebno nešto ispod 2 minute, koliko traje pesma "Milk" benda S.O.D. http://www.youtube.com/watch?v=VnJXTxQ3v6M Edited April 14, 2012 by Willow
ToniAdams Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 mene uvati stra kad vidim da je asikovo ime poslednje na topiku :(
assück Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 sacu da izgnjecim mlad sira, preliem ga muljem i na to nacepkam sremush.pati.
Recommended Posts