Jump to content
IGNORED

Ubice na drumovima i ulicama

SeljačkaSreća

Recommended Posts

Posted
Jel se kod nas negde uce ta saobracajna pravila, a da to nije u sklopu polaganja za A, B, C kategorije? Jel uce to klinci po skolama?
U mojoj osnovnoj se obavljalo na neki traljav način u sklopu nastave tehničkog - radili su se testovi o poznavanju saobraćajnih propisa koji se ne ocenjuju i nemaju propratna predavanja, nego bum brošura od 100+ strana i snađite se nekako vi koje iole interesuje bilo šta osim kopanje slina da popunite ovo, a ostali neka prepišu pro forma... Traljavu realizaciju na stranu, najviše pitanja se, logično, bavilo pešacima i biciklistima i videlo se da se neko tamo cimao da spremi te materijale i propratne događaje edukativno-takmičarskog karaktera na koje afair niko nikad nije otišao (a čini mi se da nije u pitanju bio MUP, nego neko udruženje). Takođe, policija je gostovala po školama i držala časove za decu iz nižih razreda, ali i to je delovalo krajnje tužno, edukativni filmić iz osamdesetih o ponašanju u saobraćaju, kratak intro pre toga, nasumičan klinački Q&A ("a je l' nosite vi pištolj?!") i ćao-zdravo.
Posted
Pa znas kako...Sirina trake je oko 3m, najcesce vise, biciklista ima 1m za sebe (i u tih metar moze komotno da vozi, volan na MTBu je oko 60cm, na drumskom 40-45cm). Dakle ostaje 2m za auto, kroz sta moze da prodje ogromna vecina danasnjih automobila. A Orderka se jos ogradila sa "maltene", tako da mi nije jasno sto dramis.
Zar ne treba bicikl da pretekneš kao bilo koje vozilo, što podrazumeva u celosti prelazak u suprotnu traku. Ovo sa računicom metar-dva-60 cm je lepo u teoriji ali u praksi ne mora da bude. Juče sam na 1 takvom provlačenju zakačio desni retrovizor, doduše ne o biciklistu nego o retrovizor parkiranog auta ali princip je isti.
Posted (edited)

Otkud to da moraš u celosti preći u suprotnu traku?To nije tačno. Ako je širina trake tolika, ne moraš uopšte ni preći u suprotnu traku.

Edited by wall
Posted (edited)
Uvek me je zanimalo kako se u praksi tumaci ovaj clan zakona:Znaci li ovo da je biciklista morao da se krece onom trakom u kojoj je bio autobus? Tu je valjda desna ivica kolovoza.
Znam da je vožnja bicikla po gradu specifična, ali kako se ovaj član zakona tumači ako su biciklisti u grupi i na magistralnom putu? Da li moraju da voze u koloni ili su dozvoljeni ovakvi "izleti" ako su u grupi? (napominjem da nisu imali vozilo da ih obezbeđuje):http://www.youtube.com/watch?v=6I7BUGCh9mYedit: sad videh i postove koje sam preskočio i pročitao da je ovakva vožnja zabranjena. Edited by CTale
Posted

parče saveta za one koji dosta teraju kroz sela: kada stariji članovi seoskog stanoviništva prekinu sa okretanjem pedala, verovatno nameravaju skrenuti levo bez signalizacije. u gradu pak nema pravila, tu se skreće kako se hoće ali sa sigurno divnom muzikom u slušalicama. disklejmer. teram i motorna i bezmotorna vozila i uvek srećem idiote sa suprotne strane.u svakom slučaju se mora više mariti za bicikliste kad ste u autu.

Posted
edit: sad videh i postove koje sam preskočio i pročitao da je ovakva vožnja zabranjena.
jeste zabranjena, ali i biciklisti moraju da obilaze. to nije na ovom klipu slučaj, al meni se desi da moram da obiđem nekog drugog biciklistu, pa da mi kola besno trube. avaj.
Posted

U redu je obilaženje, naravno. Ovaj gore se izdvojio samo zbog ćaskanja.

Posted

obilazis kada se steknu uslovi za obilazenje, naravno da ce da ti trube ako ih iseces..

Posted

nikog ja ne sečem, zašto odmah to pretpostavljaš?sviraju i kad treba i kad ne treba (a ne treba skoro nikad)

Posted
al meni se desi da moram da obiđem nekog drugog biciklistu, pa da mi kola besno trube.
meni zalicilo na secenje, al ako kazes da trube bez veze ok.
Posted
Ti ces u svojoj vozackoj karijeri da overis bar jednog ako vec nisi.
jesam. retard sam.
Posted
Ako pogledas klipove koje kaci ovaj lik, na njima vise prekrsaja pravi on nego vozaci automobila. Ne znam je l' mu ispravan onaj merac brzine, ali ako jeste negde prekoraci i po 30 km/h brzinu. A na primer, preko lezecih policajaca u zoni skole prelazi sa 60 km/h.
kakve veze to ima sa onim taksistom mentolom? zašto ti je toliko bitno da diskredituješ ovog lika koji je bio apsolutno u pravu na klipu sa taksistom? 'pa šta ako ga je bahato obišao, i ovaj nekad vozi 60 na nekom spustu?!'
Posted

molim da se razdvoji obilaženje od preticanja. precizan sam ko hirurg ^_^

Posted
kakve veze to ima sa onim taksistom mentolom? zašto ti je toliko bitno da diskredituješ ovog lika koji je bio apsolutno u pravu na klipu sa taksistom?'pa šta ako ga je bahato obišao, i ovaj nekad vozi 60 na nekom spustu?!'
Bitno mi je da ga diskreditujem jer je on dobar covek, a ja nisam :fantom:A malo i zbog toga sto na svim klipovima na kojima hvata nesavesne vozace, on sam napravi na desetine prekrsaja. Nikada ne pokazuje rukom da menja pravac, niti gleda da li moze da se prestroji. Evo ovde na primer:http://www.youtube.com/watch?v=WPMqlWsRxFwDa ga je prilikom ovog obilazenja isekao neki taksista bila bi to svakodnevnica™.A odgledao sam i jedan njegov klip sa tzv. filtriranjem, to je tek svakodnevnica™.Elem, palim motor i bezim sa teme pre nego sto dobijem pumpom po glavi :smoris:
Posted
jesam. retard sam.
Ko priznaje pola mu se dodaje :P