slepa živana Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 urnebesna scena.- hoćete da vas odvedem na jedno mesto?- da.- da.(potočić, šumica)
kim_philby Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 urnebesna scena.- hoćete da vas odvedem na jedno mesto?- da.- da.(potočić, šumica)
3opge Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 urnebesna scena.- hoćete da vas odvedem na jedno mesto?- da.- da.(potočić, šumica) a kada ga uhvati za ruku tokom voznje?
slepa živana Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 a kada ga uhvati za ruku tokom voznje?komplikovanije od hasanaginice.nezahvalno je analizirati na topiku koji već ima 50 strana. kad iščitam, napisaću esej, ruka na ruci na menjaču - potencijal neprikazanog.
3opge Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 komplikovanije od hasanaginice.nezahvalno je analizirati na topiku koji već ima 50 strana. kad iščitam, napisaću esej, ruka na ruci na menjaču - potencijal neprikazanog. jedva cekam.
3opge Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 Gde je zurka koju si obecao?u jebote sad si me uhvatio, morace neko da je tamo napravi u moje ime.ima li dobrovoljaca?
Budja Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 btw Valhala ima mnogo Herzogovstine (Aguirre,The Wrath of God) i jeste malo nategnuta.Drive je nesto sasvim drugo.Sto nije lose, jer Aguirre je verovatno film koji je na mene ostavio najjaci trajni utiusak, tj. cije su slike urezane u mom mozgu.Valhala takodje ima tu stranu neizvesnosti i straha u susretu sa nepoznatim + Indijanci.Odgledao Drive. Iako mi je pored svega pricatnog prior bio da mi se nece svideti, film me je razuverio. Odlican. Doduse, iako scene nasilja u drugom delu filima nisu silovane, ja nasilje ni u kakvom obliku (naturalnom, stilizovanom, ironicnom) ne volim, pa mi, eto, to mi malo smeta.
Budja Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 pristup možda nije dosadan i ravnodušan? :unsure:ovo što je moca ispisao... sa tim tek nemam ničeg zajedničkog. biće da vam prosto nije leglo.Slazem se.Nije mi jasno kako tu nema ljubavi? I identifikacije sa junacima.Prava anticka tragedija za plakanje.
Budja Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 još jedna scena (iako ima pregršt fenomenalnih) mi je posebno ludilo, znači za uramiti i okačiti na zid. to je onaj kadar kad prilazi strpitizeti sa namerom da pita gde je cook. ceo kadar su suve, ekstrahovane 80te. i on i ona. i njihove pojavi i cela atmosfera okolo.ali ona drnda onaj smartfon u ruci. kakav fenomenalan kontrast.E, ta stilska referenca na osamdesete je meni pre mana nego vrlina. Verujem i da bi sa drugacijim resenjima film jednako dobro funkcionisao i izgledao.
3opge Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 sinoc ponovo gledao, potpuno sveze.kako se samo Refn poigrava sa svetlom, podsetilo me na ranog Fassbindera.
MayDay Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 (edited) jebemu, jos se ne zna gde tacno, ali kavinsky noc pred moj rodj nastupa opet. pa moram ici! https://www.youtube.com/watch?v=lImoNKzn88g Edited January 14, 2013 by MayDay
Recommended Posts