Jump to content

Moja metoda za brzo učenje jezika

Featured Replies

On 16.5.2018. at 22:50, milosix said:

Da , ima li jos nekih paralelnih Engl-Srpskih osim onih 5 sto kruze konstantno. Njih sam vec procitao a to su da podsetim ovde  Master and margarita, 

Steppenwolf , Old man and see, The monk who sold his ferrari, Alisa in wonderland , Hamlet, 1984 ,Little prince , Notes from underground 

Najvise su mi se dopale sledece i to bas ovim redom:

1.  1984 Dzrordz Orvel (audio dosad nepravezidjen sa upecatljivom i jakom naracijom od nepoznatog autora koju sam skinuo na yourub ja mislim)

2.  The master and margarita Mihal Bulgakov  stvarno dobra knjiga i tema a audio  bolji nego li kod Orvela , znaci uzivao sam u audio citanju jel vruhunac brijlijantnosti i retorike se oseca u dojalozima.

3.  The monk who sold his ferrari  Robin sarma . Lepa knjiga nesto kao istocnjacka filozofija i motivacija .

Ako ima jos nekih dela od Dzordza Orvela paralel books Eng-Ser . Jako bih se obradovao da mogu da je procitam i ujedno prosirim i utvrdim engl vokabular  .Ili mozda jos neko poznato svecko knjizevno delo koje i ovako vredi procitati na nasem jeziku , pa jos i na engleskom .

Imam prva dva dela Hari Potera. Nije bas na nivou prve dve knjige koje si naveo, ali ako nekom treba mogu da okacim.

Edited by Desetka

On 22.5.2018. at 15:29, Desetka said:

Imam prva dva dela Hari Potera. Nije bas na nivou prve dve knjige koje si naveo, ali ako nekom treba mogu da okacim.

ma taj nik ti doslovno stoji i opisuje te u potpunosti. TI si covek za 10 ako ne i frtaj vise .Samo postavi nece da skodi i onako se ostrim da procitam jedan od Poterovih dozivlja na srpskom. 

Hvala lepo Desetka kralju sex-a droge i pomorandzi 

• 2 months later...

Trazim paralelne:

Italijanski, spanski, francuski. 

Moze i assimil ako neko ima.

I zasto nemate bazu podataka nego svako ko dodje ostavi par knjiga i sada su svi linkovi mrtvi.

Moze na sprski a moze i na engleski hohoho.

Edit:

Meni ska4ka ne radi, dobijam error code 500

Edited by bojan.1995

evo linka, samo reci, letecemo kao meci :)

Jel neko odavde ucio kineski, zanima me kako kineski funkcionise :)

Da li je jedan znak jedna rec ili kako.

2 hours ago, bojan.1995 said:

Jel neko odavde ucio kineski, zanima me kako kineski funkcionise :)

Da li je jedan znak jedna rec ili kako.

Najcesce su dva znaka = jedna rec. Kineski je pretezno dvoslozan jezik. 1 znak je uvek 1 slog.

Hvala za materijal,

A kako vi ucite?

Jel imate recimo dnevno odredjeno koliko predjete?

Koliko cesto nedeljno?

• 3 weeks later...

Lijep pozdrav! Dosta toga sam procitao ovdje, al' vecina linkova koji su postavljeni i kad otvorim pokazuje mi error i da ne moze da ucita sadrzaj.

Zamolio bih Vas, ako neko moze da postavi linkove za paralene tekstove srpsko-nemackog jezika, a jako bi me obradovalo kad bi neko imao nesto o svedskom jeziku( audio knjige i paralelelne tekstove). Unaprijed zahvaljujem 😊

Edited by Fahrenheit

• 1 month later...

Zanima me dal ima nek9 assimil nemacki  ali za android format i nekakav audio. Provao dam da izguglam ali nijednu kopiju nisam m9gp skinuti na zalost. 

• 1 month later...
On 8.10.2018. at 11:58, milossix said:

Zanima me dal ima nek9 assimil nemacki  ali za android format i nekakav audio. Provao dam da izguglam ali nijednu kopiju nisam m9gp skinuti na zalost. 

Ja imam pdf i audio asmil nemacki

ako ti treba jos uvek javi se

• 1 month later...

Može meni.

Hvala

Koje su provereno dobre aplikacije za android, treba mi za usavršavanje engleskog-vežbanje gramatike, konverzacija i sl. I početni nemački, da su free.

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

• 4 weeks later...

Da li neko poseduje, ili mozda zna kako nabaviti, kupiti, snimiti jednom recju doci do dvojezicnih zvucnih knjiga?