December 2, 20168 yr pozdrav,veoma interesantna tema.no cini se da bakemona vise na forumu nema. ima li jos eng-srp/hrv knjiga,mnogo bi mi znacilo! Pogledaj postove #512 (poslednji link) i #513.
March 21, 20178 yr U kom programu je najlakše napraviti dvojezičnu knjigu ako se odlučim da pravim i koliko treba vramena?
March 21, 20178 yr ja mislim da ti je u indesign-u ipak lakse nego u wordu, jer ces moci da napravis dva boxa u koja ces kopirati tekst pa onda polagacko uredjivati prelom, iako verovatno nisi baratao sa tim programom (cim pitas :-). i u quarkxpress-u bi bilo slicno, ali se on sad mnogo manje koristi. sto se vremena tice, zavisi od toga sta ces uredjivati, ali za tekst od npr 100strana stranog jezika i 100 strana srpskog (naravno, na jednoj stranici) ce ti trebati otprilike pet-sest sati, da ucinculas redove i prelome reci tako da budu na istoj visini i da ispratis sav tekst... posle sve to prebacis u pdf (kako bi citao sa ekrana ili sa ipoda, ifona, itd...)
May 22, 20177 yr Da li može neko da pošalje link za paralelne knjige sa audio fajlom sa švedski jezik. Hvala unapred
March 15, 20187 yr Pozdrav drugari! Može li neko da okači paralelne knjige engleski-srpski? Ne bi škodilo i za ostale jezike... Hvala unapred.
May 14, 20186 yr Mozemo li malo da obnovimo linkove - gde pronaci nemacko-srpske audio knjige? rusko srpske takodje?
May 16, 20186 yr Da , ima li jos nekih paralelnih Engl-Srpskih osim onih 5 sto kruze konstantno. Njih sam vec procitao a to su da podsetim ovde Master and margarita, Steppenwolf , Old man and see, The monk who sold his ferrari, Alisa in wonderland , Hamlet, 1984 ,Little prince , Notes from underground Najvise su mi se dopale sledece i to bas ovim redom: 1. 1984 Dzrordz Orvel (audio dosad nepravezidjen sa upecatljivom i jakom naracijom od nepoznatog autora koju sam skinuo na yourub ja mislim) 2. The master and margarita Mihal Bulgakov stvarno dobra knjiga i tema a audio bolji nego li kod Orvela , znaci uzivao sam u audio citanju jel vruhunac brijlijantnosti i retorike se oseca u dojalozima. 3. The monk who sold his ferrari Robin sarma . Lepa knjiga nesto kao istocnjacka filozofija i motivacija . Ako ima jos nekih dela od Dzordza Orvela paralel books Eng-Ser . Jako bih se obradovao da mogu da je procitam i ujedno prosirim i utvrdim engl vokabular .Ili mozda jos neko poznato svecko knjizevno delo koje i ovako vredi procitati na nasem jeziku , pa jos i na engleskom . Edited May 16, 20186 yr by milosix
May 21, 20186 yr ToniAdams Gde i kako da pogledam taj drajv , jel ima tamo jos naslova , nesto propustam ???