sunny Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 pozdrav,veoma interesantna tema.no cini se da bakemona vise na forumu nema. ima li jos eng-srp/hrv knjiga,mnogo bi mi znacilo! Pogledaj postove #512 (poslednji link) i #513.
oskočko jakačin Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 U kom programu je najlakše napraviti dvojezičnu knjigu ako se odlučim da pravim i koliko treba vramena?
nezvanova Posted March 21, 2017 Posted March 21, 2017 ja mislim da ti je u indesign-u ipak lakse nego u wordu, jer ces moci da napravis dva boxa u koja ces kopirati tekst pa onda polagacko uredjivati prelom, iako verovatno nisi baratao sa tim programom (cim pitas :-). i u quarkxpress-u bi bilo slicno, ali se on sad mnogo manje koristi. sto se vremena tice, zavisi od toga sta ces uredjivati, ali za tekst od npr 100strana stranog jezika i 100 strana srpskog (naravno, na jednoj stranici) ce ti trebati otprilike pet-sest sati, da ucinculas redove i prelome reci tako da budu na istoj visini i da ispratis sav tekst... posle sve to prebacis u pdf (kako bi citao sa ekrana ili sa ipoda, ifona, itd...)
blebetalo Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 Da li može neko da pošalje link za paralelne knjige sa audio fajlom sa švedski jezik. Hvala unapred
vpn Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 Pozdrav drugari! Može li neko da okači paralelne knjige engleski-srpski? Ne bi škodilo i za ostale jezike... Hvala unapred.
katamaran Posted March 15, 2018 Posted March 15, 2018 Interesantan nik za prvi post Pardoniram na trolu...
Dekstasijel Posted May 14, 2018 Posted May 14, 2018 Mozemo li malo da obnovimo linkove - gde pronaci nemacko-srpske audio knjige? rusko srpske takodje?
milosix Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 (edited) Da , ima li jos nekih paralelnih Engl-Srpskih osim onih 5 sto kruze konstantno. Njih sam vec procitao a to su da podsetim ovde Master and margarita, Steppenwolf , Old man and see, The monk who sold his ferrari, Alisa in wonderland , Hamlet, 1984 ,Little prince , Notes from underground Najvise su mi se dopale sledece i to bas ovim redom: 1. 1984 Dzrordz Orvel (audio dosad nepravezidjen sa upecatljivom i jakom naracijom od nepoznatog autora koju sam skinuo na yourub ja mislim) 2. The master and margarita Mihal Bulgakov stvarno dobra knjiga i tema a audio bolji nego li kod Orvela , znaci uzivao sam u audio citanju jel vruhunac brijlijantnosti i retorike se oseca u dojalozima. 3. The monk who sold his ferrari Robin sarma . Lepa knjiga nesto kao istocnjacka filozofija i motivacija . Ako ima jos nekih dela od Dzordza Orvela paralel books Eng-Ser . Jako bih se obradovao da mogu da je procitam i ujedno prosirim i utvrdim engl vokabular .Ili mozda jos neko poznato svecko knjizevno delo koje i ovako vredi procitati na nasem jeziku , pa jos i na engleskom . Edited May 16, 2018 by milosix
milosix Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 ToniAdams Gde i kako da pogledam taj drajv , jel ima tamo jos naslova , nesto propustam ???
gone fishing Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 izgleda da bi turski lako savladali, a možda i persijski
Recommended Posts