14 hours ago14 hr Iako sam odrastao na Exitu, bio redovan od 2000. do 2020. mislim da je trebalo ranije da ga presele, ili čak ugase, onog trena kad je ekipa Skymusic uletela.Ali mi je drago što se završava pumpanjem.
8 hours ago8 hr eeee, to je bio festival, kada je jedan Zvonko Bogdan nakon koncerta izjavio da je prvi put u životu imao tremu pred nastup na bini2004 godina, ona manja bina - Balkan fjužn
5 hours ago5 hr 16 hours ago, ragasto said:Jbg, želim da verujem da bi ovo možda moglo da bude širenje festivala a ne trajni odlazak iz Srbije. Ako jednom odu sa tvrđave, ne znam kakve su im šanse da se opet na nju vrate jer će je neko zauzeti i napraviti tamo još jedan Music Week.Od početka je bilo pogrešno takav festival organizovati na tvrđavi. Eno ga čenejski aerodrom, livada, kampovi pa nek se valjaju u blatu.
3 hours ago3 hr On 11. 7. 2025. at 11:28, stajebrebilo said:Od početka je bilo pogrešno takav festival organizovati na tvrđavi. Eno ga čenejski aerodrom, livada, kampovi pa nek se valjaju u blatu.Pa, prošlo je 20+ godina festivala, pa sada valjda možemo da sagledamo bolje celu priču. Ako misliš na oštećenja tvrđave, oštećenja su neizostavna svugde gde se organizuju masovni događaji. Naravno, za to postoje načini za minimizovanje posledica i za kontrolu...valjda se to donekle sprovodi.Exit je doneo dosta dobrog ne samo Novom Sadu, nego i ostatku zemlje. Naša privreda je odavno sjebana takva da su događaji manifestacionog turizma jako bitni, sa svim lošim stranama koje nose, pa i ovde - prilično slab status domaćih bendova koji nastupaju (do 2005. niko od domaćih nije nastupio na Main stageu), uglavnom prekarni i niskokvalifikovani profili poslova koje generišu, gore pomenuta oštećenja... Uopšte ne ulazim u one interne stvari koje sam davno video po medijima (čiji je Exit, itd), o tome nemam pojma.Ne bih voleo da na kraju ispadne da će ovo Exitu biti poslednji put u Srbiji jer se svi sećamo kako je i kada počeo. To bi ostavilo jos gorčiji utisak, i ispalo bi da je zenit bio odavno a da mu je ovo kraj, bar u ovom obliku. Tvrđava je svakako revalorizovana i sigurno će neko jedva dočekati da stavi šapu na nju i da pravi kobasicijade jer u startu može racunati na priličan broj stranaca koji će doći makar po inerciji.I ovo pišem kao neko ko nije bio na Exitu valjda 10 godina, i generalno nisam ljubitelj ovolikih festivala.