bios Posted January 14 Posted January 14 E da, vodite računa da su Maltezi opaki prevaranti i da se neće ustručavati da zavrnu za kesh ako im se ukaže prilika. Imam priču za kuma koji tamo živi dosta godina. Kad je rentao prvu gajbu, zove oglas i naravno javlja se agent. Kaže, evo adresa vidimo se tamo. Na adresi gazdarica i agent, sve ok, potpišu ugovor i agent uzme svoju proviziju od par stotina €. Sledeći mesec kad se plaćala renta kaže gazdarica, e doći će moj sin da preuzme kesh. Ok, nije frka. Sat vremena kasnije pojavljuje se na vratima agent sa početka priče 5
Sandradjer Posted January 15 Posted January 15 @bios Kakva stvar percepcije kad su malo brzi od polumaratonca amatera . Imam jos poredjenja, inspirisao me malteski prevoz
bios Posted January 15 Posted January 15 9 hours ago, Sandradjer said: @bios Kakva stvar percepcije kad su malo brzi od polumaratonca amatera . Imam jos poredjenja, inspirisao me malteski prevoz Ma nije samo prevoz u pitanju. Evo ti kontekst da shvatiš njihovo poimanje brzine. Maltezi se nenormalno lože na automobile i vožnju, a na čitavom ostrvu nema gde da se razvije brzina veća od 50-60 kmph. Na sve strane neka galama i tenzija, a opet se sve odvija užasno sporo. Vremenom se navikneš i prihvatiš. 1
Mil@n Posted January 15 Posted January 15 Ipak je off season tako da se nadam da gužve u saobraćaju neće biti te da će moći kolima lakeš da se vozi čitaj: što bi smanjilo šansu da napravimo neko sranje vozeći
Mil@n Posted January 22 Posted January 22 Danas sam vozio ceo dan, iskreno, mozak mi se raspao na 12 delova Vodi računa da ne tražiš menjač desnom rukom, vodi računa da ideš levom trakom, vodi računa da ostaviš prostora više sa leve umesto desne strane da nešto ne okačiš, ortak malo malo pa zaboravi da napomene skretanje, žasu U jednom momentu dok sam se vucarao negde neko mi je svirao iza popasao je srednjaka kroz prozor samo tako. Zezam se malo, legne to naravno posle nekog vremena ali laknulo mi je kad sam ostavio auto neoštećeno 😂 1
Paraologija Posted January 22 Posted January 22 On 15. 1. 2025. at 16:47, bios said: Ma nije samo prevoz u pitanju. Evo ti kontekst da shvatiš njihovo poimanje brzine. Maltezi se nenormalno lože na automobile i vožnju, a na čitavom ostrvu nema gde da se razvije brzina veća od 50-60 kmph. Na sve strane neka galama i tenzija, a opet se sve odvija užasno sporo. Vremenom se navikneš i prihvatiš. a onda kad se odvezu na Siciliju izbezume se na autoputu. treba da odes na stari aerodrom
Paraologija Posted January 22 Posted January 22 On 15. 1. 2024. at 19:03, goofs said: Mi smo jeli tamo nešto što se zove Ftira, njihov kao domaći specijalitet. Nije loše, nije ni neki spektakl, ali eto, ako baš hoćeš da isprobaš neku lokalnu đakoniju. Opisao bih je kao bastard son musake i pice. U Burmarad na zeca (preferiram pecenog)
Paraologija Posted January 22 Posted January 22 (edited) On 15. 1. 2024. at 19:03, goofs said: Mi smo jeli tamo nešto što se zove Ftira, njihov kao domaći specijalitet. Nije loše, nije ni neki spektakl, ali eto, ako baš hoćeš da isprobaš neku lokalnu đakoniju. Opisao bih je kao bastard son musake i pice. Ftira je generalno tuna salata u lepinji, ali ftira nije to jelo zapravo iako ce vecina da kaze da se podrazumeva pogotovo kad kupuju turisti. Ftira je zapravo mala lepinja (mala ftira je bukvalno najslicnija nasoj lepinji, velika ftira je isto testo kao lepinja ali izgleda kao prsten - ima rupu u sredini). Ima odlicnih recepata koji se spremaju sa velikom ftirom u furuni - Al' Forno Takodje varijanta je Hobz biz zejt (bukvalni prevod hleb sa zejtinom/uljem). Kao tuna salata u ftiri ali nije u ftiri nego u tipicnom malteskom hlebu iz pekare (zagorelom ). Ftira (tuna) je odlicna leti, lagana za varenje, a najedes se solidno. Edited January 22 by Paraologija
goofs Posted January 22 Posted January 22 bemliga, to što smo mi jeli bukvalno izgleda kao pica sa jako debelim testom, u piceriji smo i uzeli. reko nam (naš) čovek da je to ftira
Paraologija Posted January 22 Posted January 22 3 minutes ago, goofs said: bemliga, to što smo mi jeli bukvalno izgleda kao pica sa jako debelim testom, u piceriji smo i uzeli. reko nam (naš) čovek da je to ftira sta je nadev?
Paraologija Posted January 22 Posted January 22 ovo je velika ftira kad je kupis u pekari ovako izgleda kad se spremi u rerni (obicno pizza rerna)
Paraologija Posted January 23 Posted January 23 Ovo je mala ftira tuna ima i drugih recepata... recimo BLT ftira
Paraologija Posted January 23 Posted January 23 Hobza u 5-6 ujutro ispred pekare - vruc secen hobz biz zejt (ovde otvoren), inace sendvic od 2 parceta hobza
Recommended Posts