Jump to content
IGNORED

Malta

jms_uk

Recommended Posts

Posted

Ne zove se džaba Mal(t)a :covid19:

• Haha 1
Posted
12 hours ago, Sandradjer said:

Da li je ok biti smesten u St Pauls Bay za obilazak Malte? 

Malta je mala, mozes biti smestena skoro pa bilo gde. Voze kontra stranom, pa ako ti to ne smeta, mozes i kola da rentiras. Prevoz funkcionise, s tim sto kad je bus pun, ne staju na usputnim stanicama ako nema izlaza.

Bio sam 2018 na Malti u Sliemi koja je odmah pored Valete. Valeta je super, generalno Malta je super utisak i vredi je  posetiti i vise puta.

• Hvala 1
Posted

Da nema onaj lavirint od ulica mogla bi da se prepesaci :D 

Meni je Mdina ostavila najjaci utisak. Kada prilazis deluje kao da je iz neke epske fantastike:

Mdina.jpg

Uopste cela Malta je prepuna tvrdjava, tako da samo setaj i obilazi. Jos jedna lepa stvar, dijagonalno preko ostrva od Valete je plaza Ghajn Tuffieha, posebno zimi kad nema puno ljudi. Idu duge stepenice do dole:

02-green-malta-ghajn-tuffieha-beach-1100

Generalno ima zanimljivosti na svakom koraku, samo krenite da obilazite i uzivajte, nema praznog hoda :) 

• +1 3
  • Wub 1
Posted (edited)
5 hours ago, Milosh76 said:

Malta je mala, mozes biti smestena skoro pa bilo gde. Voze kontra stranom, pa ako ti to ne smeta, mozes i kola da rentiras. Prevoz funkcionise, s tim sto kad je bus pun, ne staju na usputnim stanicama ako nema izlaza.

Bio sam 2018 na Malti u Sliemi koja je odmah pored Valete. Valeta je super, generalno Malta je super utisak i vredi je  posetiti i vise puta.

Naravno da staju, ali moras da signaliziras mahanjem. Ako zveras okolo i cekas da stane sam od sebe, samo ce da prodje. Doduse crncima ne staju ni kad masu :isuse:

Edited by bios
  • Haha 1
  • Hvala 1
Posted

Btw St Pauls Bay je super lokacija sto se tice povezanosti i dohvatljvosti svega na ostrvu. Blilzu je i feri koji ide na Gozo, pa ako je u planu odlazak i na drugo ostrvo to je jos jedan plus.

Ali je zato u Budzibi ubedljivo najveca koncentracija Srba, kao i pijanih Engleza, tako da bih ja ipak izbegao St Pauls Bay ako je ikako moguce.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
41 minutes ago, bios said:

Btw St Pauls Bay je super lokacija sto se tice povezanosti i dohvatljvosti svega na ostrvu. Blilzu je i feri koji ide na Gozo, pa ako je u planu odlazak i na drugo ostrvo to je jos jedan plus.

Ali je zato u Budzibi ubedljivo najveca koncentracija Srba, kao i pijanih Engleza, tako da bih ja ipak izbegao St Pauls Bay ako je ikako moguce.

Kasno. Valjda nece biti ludnica u januaru 

Posted
6 minutes ago, Sandradjer said:

Kasno. Valjda nece biti ludnica u januaru 

Ponesi toplu garderobu, po mogucnosti vetro nepropusnu. I vunene carape :D Januar / februar znaju da budu gadni. Recimo, na 15 stepeni, uz vlazni vetar mozes da se smrznes kao nikad u zivotu.

• Haha 1
  • Hvala 1
Posted
1 hour ago, bios said:

Ponesi toplu garderobu, po mogucnosti vetro nepropusnu. I vunene carape :D Januar / februar znaju da budu gadni. Recimo, na 15 stepeni, uz vlazni vetar mozes da se smrznes kao nikad u zivotu.

Hvala ti. Korisna informacija :)

Posted

Ja planiram tamo negde od marta da skoknem kod kumica na 7-14 dana, on je u nekoj Gziri i kaze da je to mesto super u svakom smislu. Ovi ostali su mi razbacani kojekuda ali sve cu da ih obidjem valjda, аko je Malta stvarno toliko mala.

• +1 2
Posted
27 minutes ago, Zli Gli said:

Ja planiram tamo negde od marta da skoknem kod kumica na 7-14 dana, on je u nekoj Gziri i kaze da je to mesto super u svakom smislu. Ovi ostali su mi razbacani kojekuda ali sve cu da ih obidjem valjda, аko je Malta stvarno toliko mala.

Mala, ali opasna, ima vitezova :D

• +1 2
Posted

nije mala, nije mala

tri put ratovaaaaalaaa 

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted
On 4. 12. 2023. at 18:15, Sandradjer said:

@Shan Jan

Mdina. Tu Little Finger ima bordel :D

Overila sam Mdinu :D. Odlicno je. Pored je grad Rabat, takodje lep, naravno u senci Mdine.

Putevima Catelyn Stark

IMG_20240112_191128.jpg

• +1 6
  • Wub 3
Posted

Bordel Little Fingera

IMG_20240112_191101.jpg

• +1 4
  • Wub 1