hansolo Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 ...u pola osam večerala, jel sad vreme opet za rusku? 1 1
mraki Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 Ništa sad do naredne godine, strpi se još 15 minuta. 1
Sestre Bronte Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 ponosan sam na sebe što ne jedem niki kurac nego samo alkohol 2
adam Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 meni danas krecu praznici. idem na zurku, nosim gibanicu. trazili. sutra kuvam za sestoro, dolazimo svi ovde kod mene na spavanje sa zurke pa bozic krece u gomili. klopa tradicionalna - curka, krompiri, mrkva, crveni kupus, paskanat, grejvi... ujutro prvo kafa s bejlisom. onda kajgana s dimljenim lososom i pjenusac sa sokom od narandze, da se ne napijemo od zore. ima grickalica, krekera, sireva raznih, pashteta raznih, dimljenog lososa i krem sira tona + panetone , razne cokolade, cokoladni trafli i neki kolaci koje ce doneti gosti pa jos ne znam koji su. akohola i bezalkohola raznog. za novaka idem u goste a izmedju cu najverovatnije krkati ostatke od ovog gore, uz supice i corbice. 5
April Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 Moja skvo priprema Badnje veče, stižu mirisi iz kuhinje. Moj favorit su uvek Muke Isusove. Bunjevački specijalitet, beli luk u medu sa kiselim jabukama. Prvo nisam smeo da probam, posle sam se tako navukao da za svako Badnje zračim od b luka. 7
April Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 p.s. bolje da večeras ne dolazim na proteste, razjuriću ih na keca 3
aram Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 2 hours ago, April said: Muke Isusove. Bunjevački specijalitet, beli luk u medu sa kiselim jabukama. Duboki naklon gospođi i još dublja molba za recept! 3
banatjanin Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 Dolaze kumovi u goste za novaka, a žena neće prase i rusku, pa planiram ovako: - foa gra, sotirani komadi, uz prepečeni brioš (zapravo, na baš brioš, značajno lakše, mi to u kući zovemo Nejdželin hleb) + džemići i kiseli luk - tartar biftek - Žuna puter, šarlov hleb Za glavno: Biftek Welington ‐ čeznem da ga naravim, nikad pre nisam Krompir Dofinoaz (francuska fora, pravio prošle godine, pokidalo) Podvarak sa celerom i jabukama Salatu od cvekle s orasima Pečenu gusku Glazirani kesten Slatko NY čizkej i zaher torta Napokon, selekcija dobrih sireva za kraj 6 1 1
banatjanin Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 3 hours ago, smooth.Op said: Šefe, koji sir stavljaš na taj krompir? trebalo bi grijer, ali nema po normalnoj ceni kod nas (onaj Francuz na Kaleniću ima odličan, samo papreno skup) a meni je gostiljski prošle godine savršeno odradio posao, a i ove će, bogami inače, radim ga na ovu foru i to dan ranije, i sutradan ga sečem i grilujem
April Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 On 24.12.2023. at 16:37, aram said: Duboki naklon gospođi i još dublja molba za recept! 2 slatke jabuke, može i više 3-4 čena srpskog belog luka, ne preterivati par kašika meda, ovo konkreno je bagremov oraha po želji, slobodno više Nije desert, ovo je predjelo Prijatno! 3 1
le petit nicolas Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 (edited) slatke ili kisele jabuke? informacije su protivrecne. luk seckan sitno ili krupno? poz Edited December 26, 2023 by le petit nicolas
April Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 1 minute ago, le petit nicolas said: slatke ili kisele jabuke? informacije su protivrecne. luk seckan sitno ili krupno? poz Ja sam pogrešio u prvom postu - slatke bolje pašu, to sam konstatovao preksinoć, ispalo je super. Luk može i sitnije i krupnije kako ko voli, samo nemojte na super secku i da gnječite. 2
Frank Pembleton Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 12 minutes ago, April said: 2 slatke jabuke, može i više 3-4 čena srpskog belog luka, ne preterivati par kašika meda, ovo konkreno je bagremov oraha po želji, slobodno više Nije desert, ovo je predjelo Prijatno! I mene strah da probam ovo... Jel treba da "odstoji"?
askeladden Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 15 minutes ago, Frank Pembleton said: I mene strah da probam ovo... Jel treba da "odstoji"? Luk suve sljive i jabuke se proprzi malo meda i sok od mandarine
Recommended Posts