Jump to content

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Featured Replies

15 minutes ago, renne said:

ja ću rano ujutro još krompirušu, proje i integralne galete i to je to

biće za do slave dovoljno

fala care! taman razmisljam koju pitu da zgotovim. bice krompirusa.

sarma se krchkala tri sata. iskljucio. sutra jos sat, sat i po i to je to. od ostalog ima meze (bogato, praznicno, prsutica, shunkica, lososa, sireva, obavezna kuvana jaja) ima turshija i krastavcici, ima domaci leba i babaroga putra, ima krekeri i grickalice, ima panetone, ima mince pies, ima cokolade razne....

imam zoom dernek od 8 nadalje pa cu sve da pripremim i da mezim i pijem. ima i hashsha, finog, mirishljavog, starinski cvrstog, od sorte sto mora dobro da se ugreje da bi se smrvio. i raznog alkohola. i cedjene narandze i cedjenog shipka. taj cedjeni shipak je zesca navlakusa. jos kad se dobro ohladi!

2 hours ago, renne said:

ja ću rano ujutro još krompirušu, proje i integralne galete i to je to

biće za do slave dovoljno

Ahaa, sad mi je jasno cemu ove kolicine.

Daklem Sv Trifun....

Stefan [emoji38]ol:

3 hours ago, maheem said:

Čorba ne obećava, čini mi se da je premasna, videćemo ujutru da l će završiti na stolu 

U čorbu na sobnoj temperaturi ubaci kockice leda, promešaj i odmah izvadi rešetkastom kašikom. Višak masnoće zalepiće se za led. Nema na čemu :sleep:

Edited by banatjanin

3 hours ago, maheem said:

Edit: dupli

Edited by banatjanin

Sarma spremna
Carsko meso i pork loin u marinadi

Rigo Janči u frižideru
Ruska sutra

U čorbu na sobnoj temperaturi ubaci kockice leda, promešaj i odmah izvadi rešetkastom kašikom. Višak masnoće zalepiće se za led. Nema na čemu [emoji99]
Skupi se svakako višak preko noçi

ruska gotova, mislim da će biti fenomenalna. 
podvarak složen, sutra da se zapeče.

išleri odlični.

praline od kestena omanule skroz.

salata od celera, jabuka i oraha standardno dobra.

sutra ujutru giba da ugreje rernu, posle nje prase, posle praseta podvarak, a posle podvarka topli dip od spanaća, artičoka i sireva.

kiflice prekosutra ujutru.

a večeras sam sa kumom imala Zoom seckanje ruske. ja tukla po vinjaku petici, ona po konjaku, obe zadovoljne učinjenim i popijenim, raspoloženje kao da je Nova 2016. 

🥳

super mi je ruska na zumu [emoji38]ol:

elem ruska gotova, mimoza se gotovi. sad zelim da imam i taj celer sa orasima, lazni valdorf, kako to ide? da dokupim sutra oraje, mislim da nemam :unsure:

idem ka sarmi i tiramisuju. sutra cu neke batake, jer i tradicionalno neugodni junior mora da jede :dry:

sent from bubamoto

Žablje, praznik je.

Moja sarma nikad bolja u životu :s_w:.

Sutra se peče prasetina i meša ruska.

Od slatkog nešto sasvim malo.

34 minutes ago, gospa buba said:

super mi je ruska na zumu emoji38.pngol:

elem ruska gotova, mimoza se gotovi. sad zelim da imam i taj celer sa orasima, lazni valdorf, kako to ide? da dokupim sutra oraje, mislim da nemam :unsure:

idem ka sarmi i tiramisuju. sutra cu neke batake, jer i tradicionalno neugodni junior mora da jede :dry:

sent from bubamoto

lažni valdorf je baš laća, a super osveži, i sve odokativno: narendaš celer, dve zelene jabuke, može i šargarepa a i ne mora, dodaš krupno seckanih oraha, seckanog peršuna, soli, pavlake, i nacediš limuna. i sve doteruješ po ukusu, manje ovog ili više onog.

e da, ja od kad sam počela da tostiram orahe više sirove ne koristim ni za šta, sad sam i u išlere turila tostirane samlevene orahe, plašila se da će biti prejak ukus zbog količine svega (putera, čokolade, oraha...) ali ispali su baš baš dobri, mislim da će prekosutra - kad još malo odstoje - biti najbolji koje sam do sad napravila.

kad su orasi neshto pokvarili! tj u originalnoj izvedbi majka marinke: kad su orasi, puter, chokolada i ko zna shta josh, pokvarili??? [emoji38]ol:

elem nashla orahe nepojedene u baletskoj tashni. kul, srecica :D

sent from bubamoto

orasi i torta su čak i u poslovici

:s_d:

Smejem se nagals @decak Kejt jer skoro identicna situacija kod mene bila, s tim sto ona sa druge strane ekrana tracari i lupa po dzin-toniku, a ja se mislila da li da nastavim sa crnim vinom od rucka, ma kao necu evo kokice malo, o pazi, pazi tamni rum ostao na stolu (isao u Najdzelin puding), pa rum-kola, sto da ne...vidim ja nesto mi nije bas bistro u glavi, a rum 35%alkohola. Ojh, ojh, sreca nisam seckala, vec rendala Belu: krompir, domaca feta, malo kackavalja, kuvana jaja, iseckala belo pikantno peceno, malko sunke u mesavini 2/3 majoneza i 1/3 pavlake.

Gotov i tiramisu. Sto numem normalne kolicine i velicine torti i slatkisa vise da pravim, pihhh -.- a krema je bogovska (sa celim jajima kuvanim na pari), tako da sam pametnica stavila i u case, povece za sladoled.

Sto se tice mesa odlucila se za svinjska mesnata rebra, koja se mariniraju i karadjordjeve snicle, koje sam vec izlupala, tj. teletinu, premazala kajmakom i urolala da se stegnu do sutra.

A sutra jos salata sa paprikom i baremima, prilozi krompir iz kukuruznog i prokelj sa pacentom i kestenima, pa za meze pikantni slani orasasti plodovi: bademi, indijski i nasi orasi (proprzeni na puteru sa raznim zacinima), kuglice sa sirom uvaljani u susam i zacine i halapenjo urolan slaninicom.

Sreca za Bozic bez nekih egzibicija, samo klasika: sarme, pecenje, ruska.