Skyhighatrist Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 a malo me i plasi but mene plase rebraŠto ste plašljivi bre Ima da oližete plehove, bez brige...
Аврам Гојић Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 ma imam strah da rasporim foliju, a u plehu nešto skvrčeno, nejestivo, žilavo....pu pu daleko bilo
ivy Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Pristala bih i da jedem 'leba i jogurta, ali da pada sneg na novogodišnje veče i da do ujutru napada 30 cm. Onda još pomalo do Božića, pa posle više nijednom do sledeće zime. E tako, sve sam isplanirala.ništa od toga,u ponedeljak +6C
LaRicca Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Код мене подварак, риба, ситни колачи и вино. :)
assück Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 mene plase rebra a u nabavci sam vec bio juce, reci kako sam iskusanostalo je da kupim samo stvari koje mogu i u bakalnici nabaviti, tipa pivo crni sok i todabo, daj savet. kum uzeo jebenih 3.8 kile buta. na koliko stepeni, koliko vremenski, da ne bude ziv iznutri.
Аврам Гојић Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 (edited) dabo, daj savet. kum uzeo jebenih 3.8 kile buta. na koliko stepeni, koliko vremenski, da ne bude ziv iznutri.nije losa velicina, bogme :) ja bih ovako uradio, ako neko zna bolje, neka me demantuje. špikovao bih to čudo (dobro to se valjda podrazumeva). klocne..pričali smo već o tome, jel da? podlij ga pivom ispod klocni.temperatura: prvo bih grunuo jedno pola sata na 230 stepeni, da se meso dobro poplaši, onda bih smanjio na 150 i maltretirao meso 3 sata, bez ikakvog pipanja i drkanja. nakon ovog bi mu ga dao po maksimumu jedno pola sata. Edited December 29, 2011 by Marko M. Dabovic
assück Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 nije losa velicina, bogme :) ja bih ovako uradio, ako neko zna bolje, neka me demantuje. špikovao bih to čudo (dobro to se valjda podrazumeva). klocne..pričali smo već o tome, jel da? podlij ga pivom ispod klocni.temperatura: prvo bih grunuo jedno pola sata na 230 stepeni, da se meso dobro poplaši, onda bih smanjio na 150 i maltretirao meso 3 sata, bez ikakvog pipanja i drkanja. nakon ovog bi mu ga dao po maksimumu jedno pola sata.i bi tako -_-
mammy two shoes Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 odustala sam od najdželine aromatične salamure za ćurku, jer mlinci ne bi valjali, a najviše zbog njih se i peče ćurka. i ove godine klasika. od začina samo so. kupila sam mladu domaću ćurku od 3,8 kg. potopiću je preko noći u slani rastvor. dodaću možda koje zrno bibera. temeljno sam prostudirala temu i imam još puno ideja kako napraviti salamuru. tradicionalisti u familiji kojima sam nabacila ideju da ove godine eventualno probamo nešto drugačije su me preglasali. najdželin recepat ću isprobati kada budem pravila neku svinjetinu, patku ili poveće pile.
yolo Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 ja cu da kupim smudja od 2 kila i bacicu ga u kratku salamuru, 1 dan. ocekujem da mu to impregnira meso i nista vise, i priblizi nekoj uslovno receno morskijoj strukturi. bas me zanima sta ce da ispadne. ostalo nije bitno, posto me hrana kao takva jos uvek ne vozi nesto posebno pa cu se zajebavati sa zdravijim varijantama u pokusaju da napravim nesto praznicno. pecene cicoke sa ruzmarinom, karpaco od avokada sa pestom, peceni beli luk u maslinovom ulju....
ToniAdams Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 gazzo, jel jedes obraz od smudja? ja to tek nedavno provalio, tj reko mi kelner :(
Dr Arslanagić Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 nije losa velicina, bogme :) ja bih ovako uradio, ako neko zna bolje, neka me demantuje. špikovao bih to čudo (dobro to se valjda podrazumeva). klocne..pričali smo već o tome, jel da? podlij ga pivom ispod klocni.temperatura: prvo bih grunuo jedno pola sata na 230 stepeni, da se meso dobro poplaši, onda bih smanjio na 150 i maltretirao meso 3 sata, bez ikakvog pipanja i drkanja. nakon ovog bi mu ga dao po maksimumu jedno pola sata.jedan predlog: pred ovaj poslednji čin pomešaj u jednoj činiji malo piva i smeđeg sećera, da se sećer otopi. ondak premaži time but.
Skyhighatrist Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 ja cu da kupim smudja od 2 kila i bacicu ga u kratku salamuru, 1 dan. ocekujem da mu to impregnira meso i nista vise, i priblizi nekoj uslovno receno morskijoj strukturi. bas me zanima sta ce da ispadne. ostalo nije bitno, posto me hrana kao takva jos uvek ne vozi nesto posebno pa cu se zajebavati sa zdravijim varijantama u pokusaju da napravim nesto praznicno. pecene cicoke sa ruzmarinom, karpaco od avokada sa pestom, peceni beli luk u maslinovom ulju....Upropasti te Rada, crni čoveče...Pečene čičoke sa ruzmarinom...
Аврам Гојић Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 jedan predlog: pred ovaj poslednji čin pomešaj u jednoj činiji malo piva i smeđeg sećera, da se sećer otopi. ondak premaži time but.da da, mislim da Assuck to vec planira ali ima i ko ne zna. glazura je srce svinjetine!
Recommended Posts