Jump to content
IGNORED

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

da, i posle severna koreja ne valja a norveska je super. more mars bre!

Posted
da, i posle severna koreja ne valja a norveska je super. more mars bre!
pitanje: jel mogu da u salamuru grunem i litar belog? nece da naskodi mesu?
Posted

gruvaj, nista ne skodi. ja sam u onu prvu za svinjecinu turao i neko sirce cini mi se....

Posted

najdželina salamura za ćurku6 l vode125 g soli3 kašike bibera u zrnu1 štapić cimeta1 kašika kima4 kom. karanfilića2 kašike pimenta /allspice berries/ iliti najkvirc2 kašike bele slačice4 kom. zvezdastog anisa200g šećera2 glavice crnog luka krupno sečenogđumbir od 7-8 cm, krupno sečen /6 kom./4 kašike javorovog sirupa4 kašike bagremovog meda1 narandžašaka peršunovog lišća.u ovom se ćurka drži 1-2 dana na hladnom, ispere, dobro izbriše i drži na sobnoj temperaturi oko sat vremena pre pečenja.na više mesta sam našla da je pre pečenja potrebno meso držati na sobnoj temperaturi, a kad je pečeno, staviti ga na dasku za sečenje i napraviti šator od alufolije. pod njim se pečenje odmara 20 minuta pre nego što počne da se seče.

Posted

-curka-prokulice sa slaninom i kestenjem, po receptu gordona ramzija-turkey stuffing, isto po receptu velikog gordona-slatki krompir ako uspem da ga nadjem, ako ne, pecen obican krompir i zimsko korenasto povrce i pecena bundeva

Posted

Ono standardno: rakija, proja, lepinja, sir, kajmak, pečenje, ruska salata, paprike, kiseli kupus, ajvar, vino, torta, kafa, vino, rakija opet, ruska salata, pečenje, sarma, vino, kafa, torta, ruska, vino...raso, raso, ujutro palačinke uz novogodišnji koncert i 4 skakaonice..

Posted

Stigla rebarca, odoše da odmaraju u marinadi...Jebote, ne mogu da izađem iz Šickove mesare a da ne ostavim 50 jura :isuse: Jao vidi ove kobaje, uf što je fina ova dimljena krmenadla, meti i jedan sudžuk, daj lupi jednu manju kolenicu, valjaće...Inače Daboviću pitao me Šicko "jel' ti ono brat bio juče po rebra?" :lol:

Posted
Inače Daboviću pitao me Šicko "jel' ti ono brat bio juče po rebra?" :lol:
laugh.gif
Posted

faza Isuve šljive punjene sirom i bademom pa obmotane pančetom i zapečenenamaz od plavog sira i pistaćadomaća pašteta od pileće džigericeimlekov dimljeni pekorinonajbolji pljevaljski goveđi pršuthome made ciabattafaza IIpiletina sa parmezanomnjokeprebranacruska salatafaza IIIpita od rogača i domaćeg džema od suvih smokavakolač od urmi namočen u karamel-mleko (kao u Korneru)appendixPrvijenac 13. juli/viljamovka Porečje Vučjeneki novozelandski sovinjon blancKruger&Brent pivo (sve 3 vrste)uzeo sam i frankovku za kuvanje

Posted
recept? :)
1/4 plavi sir1/4 feta1/4 krem sir/vajkrem1/4 pavlakaizdrobiti tvrde sireve i pomešati sa ostalim sajstojcima. pistaće samleti i dodati u smesu. smesu ostaviti u frižideru preko noći da se malo zgusne.mogu se umesto namaza od smese napraviti i kuglice pa onda kuglice uvaljati u mlevene pistaće.@assuckpa i nije neki posao, par sati rada. nabavka duže traje.
Posted

hvala, zvuci super i bice isprobano :)ja bih tu eventualno rknula malo nekog alkohola

Posted
1/4 plavi sir1/4 feta1/4 krem sir/vajkrem1/4 pavlakaizdrobiti tvrde sireve i pomešati sa ostalim sajstojcima. pistaće samleti i dodati u smesu. smesu ostaviti u frižideru preko noći da se malo zgusne.mogu se umesto namaza od smese napraviti i kuglice pa onda kuglice uvaljati u mlevene pistaće.@assuckpa i nije neki posao, par sati rada. nabavka duže traje.
ja se vec grozim pomisli o odlasku u nabavku sutra, a malo me i plasi kako ce but da ispadne
Posted
a malo me i plasi kako ce but da ispadne
mene plase rebra sad.gifa u nabavci sam vec bio juce, reci kako sam iskusanostalo je da kupim samo stvari koje mogu i u bakalnici nabaviti, tipa pivo crni sok i to