yolo Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 da, i posle severna koreja ne valja a norveska je super. more mars bre!
Аврам Гојић Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 da, i posle severna koreja ne valja a norveska je super. more mars bre!pitanje: jel mogu da u salamuru grunem i litar belog? nece da naskodi mesu?
yolo Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 gruvaj, nista ne skodi. ja sam u onu prvu za svinjecinu turao i neko sirce cini mi se....
mammy two shoes Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 najdželina salamura za ćurku6 l vode125 g soli3 kašike bibera u zrnu1 štapić cimeta1 kašika kima4 kom. karanfilića2 kašike pimenta /allspice berries/ iliti najkvirc2 kašike bele slačice4 kom. zvezdastog anisa200g šećera2 glavice crnog luka krupno sečenogđumbir od 7-8 cm, krupno sečen /6 kom./4 kašike javorovog sirupa4 kašike bagremovog meda1 narandžašaka peršunovog lišća.u ovom se ćurka drži 1-2 dana na hladnom, ispere, dobro izbriše i drži na sobnoj temperaturi oko sat vremena pre pečenja.na više mesta sam našla da je pre pečenja potrebno meso držati na sobnoj temperaturi, a kad je pečeno, staviti ga na dasku za sečenje i napraviti šator od alufolije. pod njim se pečenje odmara 20 minuta pre nego što počne da se seče.
rajka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 -curka-prokulice sa slaninom i kestenjem, po receptu gordona ramzija-turkey stuffing, isto po receptu velikog gordona-slatki krompir ako uspem da ga nadjem, ako ne, pecen obican krompir i zimsko korenasto povrce i pecena bundeva
kapetanm Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Ono standardno: rakija, proja, lepinja, sir, kajmak, pečenje, ruska salata, paprike, kiseli kupus, ajvar, vino, torta, kafa, vino, rakija opet, ruska salata, pečenje, sarma, vino, kafa, torta, ruska, vino...raso, raso, ujutro palačinke uz novogodišnji koncert i 4 skakaonice..
Skyhighatrist Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Stigla rebarca, odoše da odmaraju u marinadi...Jebote, ne mogu da izađem iz Šickove mesare a da ne ostavim 50 jura Jao vidi ove kobaje, uf što je fina ova dimljena krmenadla, meti i jedan sudžuk, daj lupi jednu manju kolenicu, valjaće...Inače Daboviću pitao me Šicko "jel' ti ono brat bio juče po rebra?"
Аврам Гојић Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Inače Daboviću pitao me Šicko "jel' ti ono brat bio juče po rebra?"
Dr Arslanagić Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 faza Isuve šljive punjene sirom i bademom pa obmotane pančetom i zapečenenamaz od plavog sira i pistaćadomaća pašteta od pileće džigericeimlekov dimljeni pekorinonajbolji pljevaljski goveđi pršuthome made ciabattafaza IIpiletina sa parmezanomnjokeprebranacruska salatafaza IIIpita od rogača i domaćeg džema od suvih smokavakolač od urmi namočen u karamel-mleko (kao u Korneru)appendixPrvijenac 13. juli/viljamovka Porečje Vučjeneki novozelandski sovinjon blancKruger&Brent pivo (sve 3 vrste)uzeo sam i frankovku za kuvanje
Dr Arslanagić Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 recept? :)1/4 plavi sir1/4 feta1/4 krem sir/vajkrem1/4 pavlakaizdrobiti tvrde sireve i pomešati sa ostalim sajstojcima. pistaće samleti i dodati u smesu. smesu ostaviti u frižideru preko noći da se malo zgusne.mogu se umesto namaza od smese napraviti i kuglice pa onda kuglice uvaljati u mlevene pistaće.@assuckpa i nije neki posao, par sati rada. nabavka duže traje.
morgana Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 hvala, zvuci super i bice isprobano :)ja bih tu eventualno rknula malo nekog alkohola
assück Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 1/4 plavi sir1/4 feta1/4 krem sir/vajkrem1/4 pavlakaizdrobiti tvrde sireve i pomešati sa ostalim sajstojcima. pistaće samleti i dodati u smesu. smesu ostaviti u frižideru preko noći da se malo zgusne.mogu se umesto namaza od smese napraviti i kuglice pa onda kuglice uvaljati u mlevene pistaće.@assuckpa i nije neki posao, par sati rada. nabavka duže traje.ja se vec grozim pomisli o odlasku u nabavku sutra, a malo me i plasi kako ce but da ispadne
Аврам Гојић Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 a malo me i plasi kako ce but da ispadnemene plase rebra a u nabavci sam vec bio juce, reci kako sam iskusanostalo je da kupim samo stvari koje mogu i u bakalnici nabaviti, tipa pivo crni sok i to
Recommended Posts