December 31, 20159 yr Treba mi prasetina za nedelju, jel taj Stefan najbolji za sad? I da li imate neke ideje za salate/priloge koji idu uz prasetinu. Razmišljam da pored ruske pravim i susam salatu?
December 31, 20159 yr Uz prasetinu samo kupus salata i ren +1, mada, belolucena paprika ide uz sve :) plus nije lose uz svinju neka celer salata, da iznivelise holesterol. ima hiljadu varijanti, ja bih npr. dodao kiselu jabuku, malkice sargarepe, seckane orahe i neki svapski sir. majonez po ukusu.
December 31, 20159 yr +1, mada, belolucena paprika ide uz sve :) plus nije lose uz svinju neka celer salata, da iznivelise holesterol. ima hiljadu varijanti, ja bih npr. dodao kiselu jabuku, malkice sargarepe, seckane orahe i neki svapski sir. majonez po ukusu. :D Zamalo da ga anulira.
December 31, 20159 yr Treba mi prasetina za nedelju, jel taj Stefan najbolji za sad? I da li imate neke ideje za salate/priloge koji idu uz prasetinu. Razmišljam da pored ruske pravim i susam salatu? ne moras za prase da se cimas to stefana, njemu je jagnje specijalitet a prase samo ko mora. salata ovo sto ti je rene napisao - kupus i ren, a ako hoces jos nesto onda belolucena paprika i eventualno hrskavi kiseli krastavcici. ne bi uparivao nista sto ima majonez, ta kolicina masnoce ide direkt na hipofizu.
December 31, 20159 yr uz prase ide i rendana bela rotkva ili dajkon sa sitno seckanim prazilukom sa malo bibera i limuna. ništa ulje.
December 31, 20159 yr uz prase kiseli krastavcici ja pecem mafine od kokosovog brasna sa sargarepom,orasima i suvim grozdjem i imam vina..sto se mene tice dosta.
December 31, 20159 yr Sarma još juče gotova. Pečenje stiže u sedam. :D Pije se svega od žestokog pića ko voli i Planeta Santa Cecilia.
December 31, 20159 yr moja prva sarma, upravo je u rerni, 2.5h na 170C. lose rolam ali je fil bruka. razmisljam da odjebem zaprsku.