aram Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 (edited) mojne taj kotanyi, radi pomalo, ali greota je soliti meso pre pecenja, izvuce mu sve sokove.edip za gazzu:ja snicle drzim pola sata, nikad nisam drzao nista duze od 45 minuta. mada sam cuo da ima i varijanti sa pravljenjima marinade sa kivijem kao jednim od sastojaka, pa se drzi preko noci... Edited December 25, 2012 by aram
Skyhighatrist Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 e, da, samo da napomenem, oprezno sa mariniranjem kiwijem, polovina kivija je dovoljna za dve kile mesa i ne drzati dugo, sve preko pola sata je risky, pocece da se raspada.Ovo sam ja naucio na tezi gluplji nacin: dolazila mi neka ekipa na morsku veceru, pri cemu su lignje bile noseca stvar, kolicinski. Posto mrzim chewy lignje, raspitam se kod Googleta kako da ih malkice omeksam, jerbo mi je kuvar restorana na Lastovu pricao za kiwi (koriste ga za mrznute patagonika lignje). Meni to pola sata sat izgledalo malo, pa ja napacao tri kila ociscenih lignji u jedno 4-5 kivija i ostavio do ujutru (odnosno do podneva sutradan). Kivi je vrlo, vrlo uspesno napravio pastetu od onih lignji, nesto neverovatno za videti, kao da su provele dan u H2SO4, a ne u sto grama gnjecenog kivija...Na kraju sam u to grunuo neko brasno i krompir i pravio krokete, koji su bili ok, ali ni na tragu lignjama :isuse:Elem, oprezno, vrlo, vrlo oprezno!
MayDay Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 moji koreanci uvek kivi koriste za omeksavanje i tacno znam da mi je drugarica podvlacila sto puta da nikad vise od polovine jednog. :D
renne Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 edip, apropos omeksavanja, enzima etc, jel probao neko onu kotanyi so za omeksavanje mesa?pff, trebalo je da bude edip prethodnog posta..Probao ja. Odlicna jeПослато са GT-I9000 користећи Тапаток 2
yolo Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Oftopik je, ali sad nešto gledam ovo povodom junetine, i skapiram koliki smo mi zapravo gurmanski kurac od države, i pokušavam da zamislim gde bi neko vodio Burdena da ide da jede i kako bi to izgledalo. Verovatno na ćevape u Skadarliju.imao bi od cega da napravi emisiju, bez brige. i sigurno bolju nego rumunsku, bugarsku ili madjarsku. pa cak i hrvatsku, zemlju najgnusnije ulicne hrane gde se moze jesti samo nesto sto je napravio mujo ili aljbin.
renne Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Kad je imao sta da vidi U Ceskoj, imao bi i u SrbijiПослато са GT-I9000 користећи Тапаток 2
henrik larsson Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Dobro sad, ne moramo da se poredimo sa najgorima.
renne Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 haha o ceskoj da ne govorimo...To ti pricamПослато са GT-I9000 користећи Тапаток 2
Аврам Гојић Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 cekajte bre sta bi bilo kada bi pijanu osobu iz sale namackali kivijem? raspala bi se u fotelji?
henrik larsson Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 I da ga lepo iseku, ne ko ovo meso po našim marketima.
MayDay Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Ja mislim da kivi ne može koži ništa!Sent from my iPhone using Tapatalk
3opge Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 znaci nikako ne koristiti kivi kao prezervativ
MayDay Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Mislis kao lubri?Sent from my iPhone using Tapatalk
Recommended Posts