Vasilij Zajcev Posted May 18 Posted May 18 38 minutes ago, Eleniko said: jel tamo i dalje sve ludački preslano Jebote, ovaj potpuno zaboravio srpski od kad se odselio...kakvi su ti to grcizmi, predsalonikus, predgradje Soluna? Ovde gradacija ide neslano-slano-taman-trnu zubitm 1 4
napadaj Posted May 19 Posted May 19 (edited) On 16. 5. 2024. at 19:29, Downforce said: Brutalno, ali brutalno dobro. Obavezno pozvati i najaviti se. Prvom prilikom cemo opet tamo. Bolje receno, samo zbog njega cemo ponovo u te krajeve. Samo mi staješ na muku. Otišli smo tamo za Prvi maj, kad ono u selu nekakav Jorgovan fest, trilion ljudi u centru sela, u kafani naravno apsolutno sva mesta rezervisana danima unapred, pevaljka i prateći bend deru kreč za sidova koliko je glasno bilo, totalno neočekivana atmosfera za jednu sredu popodne. I naravno nismo mogli da čekamo da se oslobodi neko sto, ko zna koliko vremena bi trebalo za to. Ali svakako ću da odem opet, posebno nakon ovakve tvoje preporuke. On 16. 5. 2024. at 18:54, Vasilij Zajcev said: Ima li neka preporuka za Lajkovac i okolinu? Ćerka mi ide na poludnevno plivačko takmičenje (u balonu) pa mi treba neka kvalitetna masnoća da (se) utopim vreme Evo za sledeći put - Edited May 19 by napadaj 1
Downforce Posted May 19 Posted May 19 I mi smo tako banuli u nekom trenutku, ja sam totalno zanemario tu napomenu za rezervacije. Ali smo dosli nesto ranije, rezervacije uglavnom bile za popodne pa smo ih zamolili da nam daju sta imaju od predjela, jer smo bili pregladneli. Ubacio nam je tu i pecenja malo sto je imao. U fazonu brzo cemo klopati i picimo dalje, necemo ometati rezervacije. Znas kad su zene jele neki pilav sa iznutricama (zaboravih lokalno ime, sprza valjda) i samo mljackale Sve od predjela je bilo fenomenalno. Covek je stigao i da posedi sa nama i fino smo se ispricali. Otud i zelja da opet dodjem i pojedem nesto sa glavnog menija. Ozbiljno dobra klopa. Btw i mi smo bili tamo za taj Jorgovan fest. Ali smo ocigledno imali srece da natrcimo na prazan sto u tom trenutku. Isto preporuka za rakiju - Stoletova prepecenica, kupljenu tamo na festivalu. Vozala nas je narednih par dana fino. Kvalitet. 1
Milosh76 Posted May 19 Posted May 19 2 hours ago, napadaj said: Samo mi staješ na muku. Otišli smo tamo za Prvi maj, kad ono u selu nekakav Jorgovan fest, trilion ljudi u centru sela, u kafani naravno apsolutno sva mesta rezervisana danima unapred, pevaljka i prateći bend deru kreč za sidova koliko je glasno bilo, totalno neočekivana atmosfera za jednu sredu popodne. I naravno nismo mogli da čekamo da se oslobodi neko sto, ko zna koliko vremena bi trebalo za to. Ali svakako ću da odem opet, posebno nakon ovakve tvoje preporuke. Evo za sledeći put - Tako kaze google...
Eleniko Posted May 19 Posted May 19 19 hours ago, Vasilij Zajcev said: Jebote, ovaj potpuno zaboravio srpski od kad se odselio...kakvi su ti to grcizmi, predsalonikus, predgradje Soluna? Ovde gradacija ide neslano-slano-taman-trnu zubitm e moj prijatelju, čak i najdraži mi jug srbije odlazi u qrac sa presoljavanjem poslednja poseta vitinoj iži u pirotu od tri jela /repovi, grudi, ribić/ dva ekstremno presoljena i nejestiva, jedno na samoj granici pa sa puno leba i špricera nekako ga proterasmo. ortak ima teoriju o mesu na granici ispravnosti kome takvim soljenjem produžuju upotrebljivost u kafanskim uslovima, ne znam stvarno... grci su govna druge vrste, ciketani koji ne sole da bi bukbalno prištedeli na svemu, pa ako ti treba soli ti traži. što mi negde i bude okej, jel neslano možeš da dosoliš ali preslano nikako da odsoliš... 4
Vasilij Zajcev Posted May 19 Posted May 19 Realno, ova glava mi nije bila preslana, a to sam jedino probao. A kafana jeste "jaceg" tipa, pa me ne bi cudilo da mu ga daju po soli.. Meni je tu lakmus i kupus salata, gde su ove Tri lipe u 5% uzorka da nisam dodavao sirce.. Sto reverzibilno govori i o mom ukusu (i prema slanosti), jbga. 1
brusli Posted May 19 Posted May 19 Problem srpske kuhunje generalno su presoljena i premasna jela. Za onog ko voli, to je raj, ja jbg ne volim. 1
kud u maglu Simoviću Posted May 19 Posted May 19 so je najveći pojačivač ukusa jbg jeftin trik, al prija s vremena na vreme 3
Popular Post Frile Posted May 19 Popular Post Posted May 19 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: so je najveći pojačivač ukusa jbg jeftin trik, al prija s vremena na vreme Presoljeno jelo je tragedija, ali podjednaka tragedija je i jelo koje nije dovoljno soljeno prilikom pripremanja. Sve je tu, ali ukus nije kako treba. Naknadno dosoljavanje pomaže samo donekle. Ukusi treba "da se prožmu" u pravom trenutku, tokom kuvanja/pečenja. 12
banatjanin Posted May 23 Posted May 23 samo usput i na brzinu da primetim - poslednje dve stranice na ovom topiku su tačno ono zbog čega sam postao forumaš pre 22 godine. i kvalietne preproruke i zanimljiva diskusija, i civilizovano ukrštanje stavova i ljudi koji poznaju temu o kojoj pišu. divno, hvala. 5 2
askeladden Posted May 24 Posted May 24 Gde na repove u Nisu,preporuka?Stara Drina ili Zlatni Grb ili da se drzim Mehane ili nesto trece?
Recommended Posts