Moća Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Sad se zove drugačije e ko je drži i dal imaju pojma nemam.
SNARC Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Ljubim ja moj Banat..mi smo repove, papke, loj i ostalo davali kerovima. Vi, ostali...jebi ga
Filozof manijak Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 17 hours ago, Lancia said: Nikad to nisam jeo Al zato volovske žile obožavaš
precog Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 1 hour ago, SNARC said: Ljubim ja moj Banat..mi smo repove, papke, loj i ostalo davali kerovima. Vi, ostali...jebi ga padni mi na grudi, brate vojvodjanski. sve te pizdarije idu kerovima, a mi na sunku.
čekmeže Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 3 hours ago, SNARC said: Ljubim ja moj Banat..mi smo repove, papke, loj i ostalo davali kerovima. Vi, ostali...jebi ga Što bi reko Đorđe Čvarkov Moj deda ranio konje sa puter kiflama.
Filozof manijak Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Što meni interesantno ovo banatsko gledanje s visine na južnopružne đakonije
SNARC Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 To samo oni domacini koji odvec muku muce sa pritiskom i 'olesterolom..Sto odlikuje svakog vidjenijeg i dobrodrzeceg gazdu.
banatjanin Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 11 hours ago, SNARC said: Ljubim ja moj Banat..mi smo repove, papke, loj i ostalo davali kerovima. Vi, ostali...jebi ga Ne znam iz kog si ti Banata, ali u mom Banatu se od sala prave salčići, od glave i iznutrica švargle, od kožure hurke i krvavice, od repova paprikaši, papci su u saftu ili pihtijama, a bogami i pohovani. Kere jedu koske i ostatke.
banatjanin Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 (edited) 12 hours ago, SNARC said: Edited May 19, 2020 by banatjanin Dupli post
SNARC Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Svargle su pravili i moji..ali se to mahom davalo radnicima kad se okopava ili bere kukuruz ili kad se islo po drva. Ostalo..sigurno nismo konzumirali.
kud u maglu Simoviću Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 a krupna stoka je za marendu imala puter kifle?
banatjanin Posted May 20, 2020 Posted May 20, 2020 8 hours ago, SNARC said: Svargle su pravili i moji..ali se to mahom davalo radnicima kad se okopava ili bere kukuruz ili kad se islo po drva. Ostalo..sigurno nismo konzumirali. Znači, biftek i but, a kerovi i nadničari ono što gospoda ne žele? I tako, kažeš, vi u Banatu?
SNARC Posted May 20, 2020 Posted May 20, 2020 7 hours ago, kud u maglu Simoviću said: a krupna stoka je za marendu imala puter kifle? i princes krofne. 1 hour ago, banatjanin said: Znači, biftek i but, a kerovi i nadničari ono što gospoda ne žele? I tako, kažeš, vi u Banatu? Jasno..radilo se, bilo svega. Pamuk i duvan radjali..bejahu lepa vremena. Doduse, radnici su nam se lepse oblacili
Recommended Posts