SleeperSleep Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 Jel ima kakvih novih kafana za obžderavanje u Nišu? ....shit has hit the fan... ima jedna kafana na putu za sofiju, tamo gde jos uvek nije auto put (bar nije bio do skora). negde kod skretanja za nisku banju. zaboravio sam ime. kafana je odvratna, ogromna kucerina u kojoj se i spava, lazni mermer i zlato, kiv na kvadrat. al rostilj izuva. imaju nesto sto se zove svajsovani cevap (dodaje se praziluk i paprika u standardnu smesu) i sto je nevidjeno dobro. jeo sam tu i culbastiju perfektnu. eto. nisam mnogo pomogao ali je mnogo dobra klopa :)
banatjanin Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 ima jedna kafana na putu za sofiju, tamo gde jos uvek nije auto put (bar nije bio do skora). negde kod skretanja za nisku banju. zaboravio sam ime. kafana je odvratna, ogromna kucerina u kojoj se i spava, lazni mermer i zlato, kiv na kvadrat. al rostilj izuva. imaju nesto sto se zove svajsovani cevap (dodaje se praziluk i paprika u standardnu smesu) i sto je nevidjeno dobro. jeo sam tu i culbastiju perfektnu. eto. nisam mnogo pomogao ali je mnogo dobra klopa :) pretpostavljam da misliš na Mali Vikend u Sićevu
banatjanin Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 (edited) ovde se pisalo o restoranu u Mladenovcu sa ultimativnom svinjetinom/prasetinom nešto kao Stari hrast, Tri hrasta... zna neko? EDIT: našao, nije mladenovac nego Aranđelovac, Mali hrast Edited February 28, 2017 by banatjanin
Ravanelli Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 (edited) ako ti je do pečenja u povratku svrati kod tome i nade. popriličan zabezek. livada, gomila stolova na travi, oko 80+ gostiju u proseku vikendom, u kući se okreće nekoliko prasića simultano... onako kusturijanski prasetina naravno odlična. kpar kilkometara pored je kabinetova pivara i spomenik na kosmaju, pa se ima i još par razloga za skrenuti. https://www.google.rs/maps/place/Kod+Tome+i+Nade/@44.4800755,20.5629822,16.75z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x157d446083cc128c!8m2!3d44.4802275!4d20.5606113?hl=en Edited February 28, 2017 by Ravanelli
Frank Pembleton Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 A jel puštaju ti u pivaru radoznale? ....shit has hit the fan...
Barti66 Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 (edited) Toma i Nada....+1 Edited February 28, 2017 by Barti66
SleeperSleep Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 pretpostavljam da misliš na Mali Vikend u Sićevu jebem li ga, nikad ne pamtim imena kafana. odvratan enterijer ali paklena klopa.
Anonymous Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Toma i Nada....+1 Nije radila pre mesec dana, nadam se da je bilo privremeno.
Barti66 Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Ipak se tamo odlazi po lepom vremenu (možda samo čekaju lepše dane), bulja je sedeti unutra a ipak su i malo zavučeni pa cenim da nisu imali baš neki promet po onom minusu... Moji odlasci kod njih su od maja do početka oktobra...i zaista vredi truda što zbog same klope što zbog ambijenta.
kblo konza Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Kruna, Svrljig. Musava neugledna kafana sa jednim od najboljih pihtija mog života. Pakuju ih u tanjir. Uz njih Pretrnica salata = praziluk i suva (slatka) paprika u malo ulja. Njam. Belmuž kida. Onda spektakularna teleća džigerica i punjeni batak (i jedno i drugo) u skrami. Uz njih očajni uštipci / roštilj meso sa brdom soje. Nemerljivo bolje od izvikanih Kamiondžija.
Barti66 Posted March 25, 2017 Posted March 25, 2017 Nestvarno dobra jagnjetina u MB-u...čini mi se da sam takvu samo po Bosni nekada konzumirao...savršenstvo jedno.Da nebude zabune, uvek je odlična, ali ovog puta izuli.
katamaran Posted April 5, 2017 Posted April 5, 2017 Srpska kafana zatvorena zbog restitucije pre neki dan. Mozda i trajno. Ekipa koja je drzala vec preuzela drugu kafanu.
nisam ja Posted April 13, 2017 Posted April 13, 2017 bio sa nekim ravničarima, nesviknutim na pečenje u mbu. jeli pljeskavice i kaređorđeve. oduševljeni.
Milosh76 Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Vracam se iz Ohrida u ponedeljak i taman oko rucka cu biti oko Leskovca. Moze li preporuka za dobru klopu u Leskovcu? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Recommended Posts