Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

sace hadzi tramp da baci twit

• Replies 11.1k
  • Views 990k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

Cekamo da dovoljno padne cena pa stize tvit...

SAD ima rok do pocetka juna da sklopi dil i da ponovo pocne nesmetan transport kroz moreuz. Zato im se zuri..

Pakistanac zaista dolazi u Teheran, ali su šanse za dogovor izgleda male.

Iran's Supreme Leader has issued a directive that the country's near-weapons-grade uranium should not be sent abroad, two senior Iranian sources said, hardening Tehran's stance on one of the main U.S. demands at peace talks.

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/supreme-leader-says-enriched-uranium-must-stay-iran-iranian-sources-say-2026-05-21/

i24NEWS learns Trump assured Netanyahu that an Iran deal will include the full removal of enriched uranium from Iranian soil

https://www.i24news.tv/en/news/israel/defense/artc-iran-s-persian-gulf-strait-authority-consolidates-control-over-hormuz-live-blog

Iranci uključili i emiratsku luku Fudžairu (izvan Ormuza) u zonu u kojoj kontrolišu prolaz.

HIyZkSkXYAIo4Q_?format=jpg&name=4096x409

https://x.com/PGSA_IRAN/status/2057188154092761311

Persian Gulf Strait Authority (PGSA) is an Iranian statutory authority responsible for the authorisation and regulation of maritime transit after contacting the authority. It was founded on 5 May 2026 during the 2026 Strait of Hormuz crisis.

https://en.wikipedia.org/wiki/Persian_Gulf_Strait_Authority

Deluje da se na maximalisticku retoriku US-a odgovara makismalistickom retorikom iz Irana, kupite kokice,napunite rezervoare dok ima goriva, pa da pocnemo :D

Jel može neko da mi objasni otkud sada tu Pakistan uu celoj priči kao posrednik?

+1

Imaju 99 problema a sad se još trpaju da posreduju u sranje kome se ne vidi kraj.

Ajd i to, meni misterija otkud Turci tako visoko na izraelskoj šit listi, kakve veze imaju sa Katarom, muslimanskom braćom itd itd.

Pakistan je tradicionalno dobar sa USA a zar Iran ne znam... valjda su jos i imali onaj savez sa Saudijcima tako da mi tek nije jasno.

I ja bih voleo da znam zasto Izrael toliko mrzi Tursku. Znam da se Sultan mesa tu i tamo u bivse carstvo ali nisam nikad cuo za Izrael.

1 hour ago, Shan Jan said:

Pakistan je tradicionalno dobar sa USA a zar Iran ne znam... valjda su jos i imali onaj savez sa Saudijcima tako da mi tek nije jasno.

I ja bih voleo da znam zasto Izrael toliko mrzi Tursku. Znam da se Sultan mesa tu i tamo u bivse carstvo ali nisam nikad cuo za Izrael.

Veliki izraal obuhvata delove Turske... Turska jedina u oklini, osim Irana ima ozbiljnu vojsku, clan je Natoa i ima nuklearke na svojoj teritoriji... Doduse ne svoje no USA...

Poslednji ozbiljan igrac, koji bi smetao Izrelu u stvaranju Velikog Izraela....

13 minutes ago, radisa said:

Veliki izraal obuhvata delove Turske... Turska jedina u oklini, osim Irana ima ozbiljnu vojsku, clan je Natoa i ima nuklearke na svojoj teritoriji... Doduse ne svoje no USA...

Poslednji ozbiljan igrac, koji bi smetao Izrelu u stvaranju Velikog Izraela....

Turska je preko 2 zemlje, sta znam, deluje malo nerealno da ce da uzmu vise od juga Libana i delova Sirije... ja sam nesto mislila da je to vise da ih malo svedu na meru nego da ce da se sire u Tursku... onako poruka da ne pomazu Hamas, mesaju se itd...

Sad se secam, Turska je slala i neku pomoc Gazi dok je jos moglo putem brodova pa je bilo i tu puskaranja. Takodje ima neka gasna polja u morima izmedju Turske, Kipra i Izraela koji bi svi da strpnu. Ko zna ko je tu koga nagazio.

Edited by Shan Jan

1 hour ago, Shan Jan said:

Sad se secam, Turska je slala i neku pomoc Gazi dok je jos moglo putem brodova pa je bilo i tu puskaranja. Takodje ima neka gasna polja u morima izmedju Turske, Kipra i Izraela koji bi svi da strpnu. Ko zna ko je tu koga nagazio.

Tako nesto da. Ali da ce da idu do Turske, to su ceo Liban plus jos celo parce Sirije do mora... A gledala sam po tom morskom pojasu mozda imaju ambicija i to deluje realnije da bi mogli nesto da stave pod kontrolu...

4 hours ago, Desmond Bojčinski said:

+1

Imaju 99 problema a sad se još trpaju da posreduju u sranje kome se ne vidi kraj.

Ajd i to, meni misterija otkud Turci tako visoko na izraelskoj šit listi, kakve veze imaju sa Katarom, muslimanskom braćom itd itd.

Pakistan puno zavisi od arapskih zalivskih zemalja. Pakistan donosi sunitsku brojnost kontra sitkosg Irana, koje Arapi i Zalivu nemaju dok oni imaju novca. Inace Site po Pakistanu napadaju i ubijaju, Sita ima oko 15-20% u Pakistanu. Tako je pakistanska nuklearka bomba finansirana od Saudijske Arabije. Takodje Pakistan ima saveznistvo sa SA, imaoo je jos sa nekim zemljama u Zalivu, oko odbrane. Dosta su se Arapi razocarali u Pakistan zbog svega a to znaci da nema novca Pakistanu a to znaci ionako raspadnuta zemlja pada u jos veci raspad. Takodje Pakistan mnogo zavisi od nafte i gasa iz Zaliva.

Turci nisu bas tako veliki priotvnici Izraela osim na recima. Glavni tok nafte za Izrael ide od Azerbejdzana preko Turske do Izraela. Takodje su imali zajednicku akciju u Siriji oko Asada iako su podrzavali razlicite frakcije.

Ali AKP jeste neka vrsta "Muslimanskog bratstva", puno su podrzavani novcem iz Katara.

Takko da su odnosi promenljivi.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.