Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Spasen je jedan pilot od strane vojske SAD ali se za drugim jos traga.

Sto se tice Hezbolaha, oni trpe velike udare, kako oni kao vojna formacija tako i civili na jugu Libana i Bejrutu. Odnos zrtava je znacajno veci na strani Hezbolaha nego izraelske vojske. Ali je tacno da je Hezbolha iznenadio posle tvrdnji iz vlasti u Izraelu da Hezbolah vise vojno ne postoji.

Postoji, i prilagodio se sa FPV bespilotnim, udara po izraelskom oklopu. Ali se cini da izraelski tenkovi Merkave, imaju dobar oklop. Video sam puno snimaka Hezbolaha sa FPV i kako udara u tenk ali nema mnogo zrtava sa izraelske strane, kazu da Hezbolah osteti tenk ali da posada prezivi, uglavnom. Ali sam video puno snimaka udara u izraelski oklop. Ne znam koji je razlog tome, mozda Hezbolah nema municiju koja bi probila debeli celik(ili sta je sve vec ugradjeno) Merkave.

Izrael je usao u juzni Liban, kao sto su u Siriji, ali Hezbolah gadaj severni Izrael, uglavnom neuspenso, ali nesto prodje.

Izrael je mnogo jaci u Libanu, i uopste orkuzenju, osim mozda Egipta.

• Replies 10.9k
  • Views 973.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Naravno, i situacija se komplikuje.

fV2jy17.png

2 hours ago, Mel said:

A ovi setaju helikoptercicima po iranskoj teritoriji nako polako temeljno pregledavaju, nije im problem?

To sam i ja primetio.

Koliko je obranje aviona lose za SAD, toliko je akcija SAD bez reakcije Irana los pokazatelj za Iran. Kazu da je to neko zabaceno, nebitno mesto, pa zato nema iranske PVO ali opet pokazuje da bi SAD moglo "lako" da izvedu desant u Iran, koliko bi se zadrzali to je pitanje.

Takođe, raspisali su i nagradu za uhvaćenig pilota od $64k, samo se pitam da li isplaćuju u rijalima ili dritto u dolarima.

54 minutes ago, Budja said:

Izrael kaze da su jednog spasili.

Zanimljivo da baš Izrael to kaže, kao da ih se tiče

5 minutes ago, Emerald said:

To sam i ja primetio.

Koliko je obranje aviona lose za SAD, toliko je akcija SAD bez reakcije Irana los pokazatelj za Iran. Kazu da je to neko zabaceno, nebitno mesto, pa zato nema iranske PVO ali opet pokazuje da bi SAD moglo "lako" da izvedu desant u Iran, koliko bi se zadrzali to je pitanje.

pa i naša vojska je 99 dozvolila daameri izvuku pilota f 117, da tako nešto neko proba, protivu izraela ostao bi bez tih helikoptera i desetak vojnika u njima...

Edited by gone fishing

6 minutes ago, Emerald said:

To sam i ja primetio.

I šta će onda? Peške do manje zabačenog mesta pa autobusom... Jbt u Iranu zabačeno nije Žagubica ili Ovča nego pripizdina koju Iranci ne bi ni branili.

26 minutes ago, gone fishing said:

pa i naša vojska je 99 dozvolila daameri izvuku pilota f 117, da tako nešto neko proba, protivu izraela ostao bi bez tih helikoptera i desetak vojnika u njima...

Pa nije baš baš dozvolio, ako se sećam nekih svedočenja išla su dva blekhouka i kao kažu i pre no što smo ušli u RS bili smo pod small arms fire (čitaj republika SR :D), i to nije prestajalo. E sad da više tih izvlačenja nismo pokrili, a imali smo ljude sa strelama i svašta, jbg. mali je helikopter tačkasto probijaju, a i kako su stradali oni nesretnici kod Ban.Brestovca sa paljenjem radara posle naleta pa ih napipala HARM, dosta smo bili konzervativni, što je dobro za čuvanje života, ali ne i za pomeranje tasa na ratnoj skali... Vrlo je sve to porozno. Ali i mnoge stvari ne znamo..

Izrael je jedna sasvim druga dimenzija, znam da je koleginica ostala bez kolege jer je "morao da se odazove pozivu", i, možda zvuči ružno, mislim da manje zadrške imaju na obaraču, ovako utisak sa strane..

43 minutes ago, Emerald said:

Spasen je jedan pilot od strane vojske SAD ali se za drugim jos traga.

Sto se tice Hezbolaha, oni trpe velike udare, kako oni kao vojna formacija tako i civili na jugu Libana i Bejrutu. Odnos zrtava je znacajno veci na strani Hezbolaha nego izraelske vojske. Ali je tacno da je Hezbolha iznenadio posle tvrdnji iz vlasti u Izraelu da Hezbolah vise vojno ne postoji.

Postoji, i prilagodio se sa FPV bespilotnim, udara po izraelskom oklopu. Ali se cini da izraelski tenkovi Merkave, imaju dobar oklop. Video sam puno snimaka Hezbolaha sa FPV i kako udara u tenk ali nema mnogo zrtava sa izraelske strane, kazu da Hezbolah osteti tenk ali da posada prezivi, uglavnom. Ali sam video puno snimaka udara u izraelski oklop. Ne znam koji je razlog tome, mozda Hezbolah nema municiju koja bi probila debeli celik(ili sta je sve vec ugradjeno) Merkave.

Izrael je usao u juzni Liban, kao sto su u Siriji, ali Hezbolah gadaj severni Izrael, uglavnom neuspenso, ali nesto prodje.

Izrael je mnogo jaci u Libanu, i uopste orkuzenju, osim mozda Egipta.

Nose samo RPG rundu.Mislim da neki dronovi u Rusi Ukrajinskom ratu idu okolo sa kolicinama C4 u kumulativnoj kapsuli tako da ima dronova koji su daleko razorniji ,specijalno za tenkove.

7 minutes ago, askeladden said:

Nose samo RPG rundu.Mislim da neki dronovi u Rusi Ukrajinskom ratu idu okolo sa kolicinama C4 u kumulativnoj kapsuli tako da ima dronova koji su daleko razorniji ,specijalno za tenkove.

Pa to vidim, tako se i prica. Plus su Merkave 4ke teze i sa vecim oklopom od ruskih tenkova. Ali se zato ti tezi tenkovi zaglave u Ukrajini a onda ih dotuku Rusi sa boljom municijom na bespilotnoj koja razori cak i najboje zapadne teske tenkove poput Leoparda, Abramsa.

U svakom slucaju, Merkava je dobar tenk.

15 minutes ago, Vapad said:

Pa nije baš baš dozvolio, ako se sećam nekih svedočenja išla su dva blekhouka i kao kažu i pre no što smo ušli u RS bili smo pod small arms fire (čitaj republika SR :D), i to nije prestajalo. E sad da više tih izvlačenja nismo pokrili, a imali smo ljude sa strelama i svašta, jbg. mali je helikopter tačkasto probijaju, a i kako su stradali oni nesretnici kod Ban.Brestovca sa paljenjem radara posle naleta pa ih napipala HARM, dosta smo bili konzervativni, što je dobro za čuvanje života, ali ne i za pomeranje tasa na ratnoj skali... Vrlo je sve to porozno. Ali i mnoge stvari ne znamo..

Izrael je jedna sasvim druga dimenzija, znam da je koleginica ostala bez kolege jer je "morao da se odazove pozivu", i, možda zvuči ružno, mislim da manje zadrške imaju na obaraču, ovako utisak sa strane..

i pored suzdržanosti poginulo je koliko preko hiljadu vojnika i 500 policajaca, u situaciji pre napada na kule bliznakinje, gubitak 10-15 nadrogiranih nato životinja hihi bi žestoko odjeknuo preko bare, možda bi postigli isti efekat kao somalijci neku godinu pre, tada su ameri bili vrlo osetljiviji na vraćanje vojnika u sanducima...

Oboren A-10

Šteta za takvog veterana.

Baš da vidim tužnu facu Max Afterburnera.

Moram primetiti da Izrael do sada nije izgubio nijedan avion.

Velika je verovatnoca da manje leta iznad Irana.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.