Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

8 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ne izbaciše još iako je trebalo pre par godina, opiru se u vojsci, tvrde da su im predložene zamene sranje.

Naviklo to na bradavičastu svinju, ništa drugo ne radi posao...

Jbg, gatling top u nosu krsine ipak radi posao u odnosu na F35.

Jos da vrate Mustange, Spitfajere i Mesersmite i Bog da ih vidi....

D

• Replies 10.9k
  • Views 973.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

@Mel Šta se čeka?

Uleći brate sestro, manjkaš ovde onoliko...

19 minutes ago, Sammael said:

Ja tu ništa ne bih dirao, ta mrcina je mnogo bolja od novih alternativa

Poprilično netačno. Mislim da se može naći statistika A-10 vs F-16... Sve je u prednosti za F-16 (ako su u čemu naj, to je US statistika).

Jeste ikona ali A-10 je poprilično zastareo, skup za održavanje i zanimljivo više je radio projektilima nego topom, što ga je recimo izdvajalo od ostalih...

6 minutes ago, Zaboravan said:

Poprilično netačno. Mislim da se može naći statistika A-10 vs F-16... Sve je u prednosti za F-16 (ako su u čemu naj, to je US statistika).

Jeste ikona ali A-10 je poprilično zastareo, skup za održavanje i zanimljivo više je radio projektilima nego topom, što ga je recimo izdvajalo od ostalih...

U istoj ulozi? Jer A-10 prirodno ide tamo gde ti svileni avioncici ne smeju da zadju.

Edit: Ako bi trebalo sa nekim da se uporedjuje to je Su-25 sa ruske strane ili pak AH-64 helikopter sa USA strane. Oni se bave slicnim poslom.

Edited by Shan Jan

5 minutes ago, Zaboravan said:

Kako su to uopšte uporedivi avioni? F-16 je multirole ali i visina leta i dužina deplojmenta i naoružanje je drugačije. F-10 je leteći tenk, sletali su sa pola jednog krila i izbušenim stabilizatorima, dizajniran je sa onim koritom, da zaštiti pilota. Radi blisku podršku, i pruža je duže. Leti jako nisko. Ono što smo videli u UA da je bitno bilo, jer čim se pridignu svi zapucaju. Mislim, možda će ga zameniti dronovi ali teško da će F-16??

Ma da sedi u pozadini i obara dronove u letu pa je koristan

9 minutes ago, Vapad said:

Kako su to uopšte uporedivi avioni? F-16 je multirole ali i visina leta i dužina deplojmenta i naoružanje je drugačije. F-10 je leteći tenk, sletali su sa pola jednog krila i izbušenim stabilizatorima, dizajniran je sa onim koritom, da zaštiti pilota. Radi blisku podršku, i pruža je duže. Leti jako nisko. Ono što smo videli u UA da je bitno bilo, jer čim se pridignu svi zapucaju. Mislim, možda će ga zameniti dronovi ali teško da će F-16??

E nemam pojma, nemam ja ništa protiv A-10 lol uglavnom ono što sam čitao da je A-10 poprilično loš u statistici i da ga F-16 više nego dobro zamenjuje.

Mislim da se ja pitam leteo bi i A-10 i F-111... Nemcima bih svakako ostavio F-104 fantom

14 minutes ago, Tutankamon said:

Ma da sedi u pozadini i obara dronove u letu pa je koristan

I ja misli da ga koriste za obaranje bespilotnih.

Loš dan u ofisu....

A ovi setaju helikoptercicima po iranskoj teritoriji nako polako temeljno pregledavaju, nije im problem?

8 minutes ago, Mel said:

A ovi setaju helikoptercicima po iranskoj teritoriji nako polako temeljno pregledavaju, nije im problem?

Pa jeste ali mora se.

Dodatno ne lete baš tako solo, tu je još nekoliko letelica iznad i oko njih...

Just now, Zaboravan said:

Pa jeste ali mora se.

Dodatno ne lete baš tako solo, tu je još nekoliko letelica iznad i oko njih...

Sve 5 ali sve zajedno ostavlja utisak jedne lepe neometane setnje, nista ne prska oko njih, voze polako po lepom vremenu

6 hours ago, Šumejker-Levi 9 said:

International law malkice ne dozvoljava i ubijanje civila i bombardovanje infrastrukture u vojnoj operaciji koja nije objava rata, al' to su njihovi fantom

Al sto se cuti na gazizaciju i okupaciju juznog Libana..

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.