Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

1 hour ago, radisa said:

Zanima nme u kom trenutku će ovo prestati da budu vesti, kao što se i kod Ukrjine i Gaze u nekom trenutku gotovo odustalo od praćenja...

Jedno vreme se samo o Časlavovoj Yaruzi pisalo i samo što nisu zauzeli Rusi, ap koliko ima oklopa, pa noćna tehnika, pa gamechangeri, i onda je sve samo utihnulo, eno paučina se polako hvata tamo...

Sad da potpišu mir, bilo bi "jej, konačno, a šta je bilo sinoć u Dubaiu i Teheranu?"

Isto i oko Gaze, jedno vreme se samo o tome pričalo, eno Izraelci poravnali, sad viš niko ništa ne piše

Šda bi i kad bi moglo nešto da ovo malo potisne? Možda, ako bi se potisnulo u drugi plan, možda bi ond abilo neke šanse za mir...

Mada, možda bi se smao potiho nastavilo kao u Gazi...

Impikacije su drugacije: I na SAD, i na Kinu, Bliski Istok, Evropa (cene nafte).

Invazija Rusije ima regionalne posledice.

• Replies 10.9k
  • Views 974.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Posledice mogu da budu ogromne. Sve ekonomije sveta su pogođene. Nakon iskustva Gaze mogu da zamislim da će ako se ovo nastavi bukvalno sravniti ceo Iran sa zemljom i ceo svet će se praviti da se ništa nije desilo, jer je svima u interesu. EU će eventualno izraziti žaljenje ali i zadovoljstvo što je uklonjen najgori od svih mogućih režima. Situacija na tržištima se malo primirila jer je The Donald rekao da je još malo kraj, ali mislim da se sad opet okreće na drugu stranu, jer je jasno da još nije fajront.

1 hour ago, Emerald said:

Dve nedelje je baš optimistična procena, ne znam kako misle to da izvedu bez velikih žrtava, a uspeh je i tada upitan.

Pentagon traži od kongresa još 200 milijardi dolara za ovaj rat....a i ovo su tako brzo spiskali, za dve nedelje, ni manje ni više

9 hours ago, Shan Jan said:

Ma komentarisem na onu izjavu Trampa kako ce poslati Iran u kameno doba. Meni trenutno izgleda realnije da ce neki Bahrein ili Katar da ode u kameno doba kad im pukne proizvodnja nafte i gasa.

Zalivske zenlje, izuzev Irana i Iraka, imaju sascim solidne suverene fondove za nedajboze situacije. Ove manje zemlje mogu da izdrze sasvim solidno da izdrze cak i da nemaju prihod od nafte i gasa godinu dana. Naravno, to ce povuci problem sa pojedinim privrednim sektorima, i stranum nadnicarima koji rade rade tamo. Najizlozeniji su turizam, transport (avio kompanije) i gradjevinski sektor.

Ne znam da li ovo vise dodje pravdanje, moljenje ali znam da je rekao da je Izraelu zabranjeno da ponovo napada iransku energetsku infrastrukturu, satro, Da ne bude samo da Tramp "moli", tu je i Makron

HDvVekpWwAAkvys?format=jpg&name=large

Sa druge strane, Iran ne prestaje sa napadima na Izrael

Saudijci zakukali, kazu: kakva je to islamska republika kada ugnjetava sopstveni narod i napada druge muslimane. Zanimljivo primeceno, ne znam da li vazi za monarhije. Doduse, ne prete Iranu da ce da im nastete, samo primecuju uz dozu sete i tuge zbog napada na njih.

Edited by Emerald

9 hours ago, Emerald said:

Sledeće 2 sedmice su ključne

Ali Laridzani je hteo da napravi kompromis i dogovor oko nuklearnog programa

Ali, FBI kaze, mozda je "izdajnik i strani placenik",

NBC News
No image preview

FBI conducting leak investigation into former Trump offic...

A source told NBC News that the probe began before Joe Kent, a longtime Trump ally, announced his resignation as director of the National Counterterrorism Center.

kolo sreće se okreće

od juče svi kukaju, i oman i katar i saudi

ukratko, nakon inicijalnog opisa sta se desava, ai se slaze : shit has hit the fan

image.png

1 hour ago, vememah said:

Sve ovo sto on pise mu je iz mozga u medije tj na twitter.

Nema veze so ce sutra reci nesto malo drugacije, i on je promenio pakovanje u glavi za taj dan.

Nikad u istoriji ovako nesto nije postojalo, ne kazem ni da je dobro ni lose, cudno svakako, da te americki predsednik svakog jutra doceka obavestenjem koje kao da je pisao sam a ne sa 7 iskusnih advajzora.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.