Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

3 minutes ago, Mel said:

Sve ovo sto on pise mu je iz mozga u medije tj na twitter.

Nema veze so ce sutra reci nesto malo drugacije, i on je promenio pakovanje u glavi za taj dan.

Nikad u istoriji ovako nesto nije postojalo, ne kazem ni da je dobro ni lose, cudno svakako, da te americki predsednik svakog jutra doceka obavestenjem koje kao da je pisao sam a ne sa 7 iskusnih advajzora.

Drustvene mreze su samo ogolile intelektualne kapacitete tzv. drzavnika.

• Replies 10.9k
  • Views 974.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Ali "Sad!" na krajulaugh

HDwKH1raEAEiC1B?format=png&name=small

Edited by Emerald

Ja i dalje ne verujem u nivo diletantizma i gluposti globalnih lidera

Ja ne umem da popgodim šta su oni uopšte mislili - da će Iran da se prevrne na ledja i digne šapice u vazduh poput ostalih koje su oslobadjali?

Jel imao bilo ko pametan da im kaže da su ovo autentični ludaci koji se spremaju za ovo unazad 20+ godina?

Da neće, džentlmenski, poštivati ratno pravo i običaje?

Izraelska PVO pokazuje ozbiljne znake popuštanja unazad 4-5 dana. Pogotovo što im projektili doleću sa svih strana.

Pre će se oni raspasti nego Amerika - Amerika ovo plaća u dolarima i vojnoj infrastrukturi a Izraelci u životima i civilnoj infrastrukturi.

Najtužnije mi je ponašanje Evrope koja (opet) nema nikakvu inicijativu, niti akciju. I dalje ne verujem kako su evropske države postale ovoliko jalove i nesposobne i koliki se danak plaća novonastalim kulturama polit-korektnosti i poštivanja svakolikih ljuckih prava.

I što je najgore čini mi se da će tek da se plaća - prva domina koja će pasti kao posledica ovog suludog rata je baš Brisel. Ne Teheran, Tel Aviv ili Vašington.

Iran sets its price to end the war

https://www.ft.com/content/869f650b-7a9e-461d-a2bb-0788eb991e6d

Regional officials say there is no movement on diplomatic efforts to end the war from either side. And Israel’s killing on Tuesday of Ali Larijani, a conservative but pragmatic regime veteran, is expected to further set back hopes of a resumption of talks. He would have been integral to any diplomatic process, a regional diplomat said.

The diplomat said he expected Iran would stop its attacks on US targets if Trump withdrew from the conflict, enabling Tehran to claim it had forced America’s retreat.

But he believed it would continue hitting Israel, which it blames for the war. There would also be the risk that the Strait of Hormuz would be “partially weaponised” with Iran determining which ships could and could not pass through, the diplomat added.

...

Iran’s most potent weapon has proved to be its ability to in effect close the Strait of Hormuz, through which about one-fifth of the world’s oil and gas normally passes.

While Iran had previously threatened to close the strait, the western official said, “they never knew [they could] until they tried it”.

“Now they know, and it’s pretty effective,” the official said. “The risk is they will keep holding the world hostage.”

...

The Iranian close to the regime said the Revolutionary Guards were behaving more like a militant group in their effort to take on the world’s most sophisticated and powerful armies — abandoning their bases and scattering in order to reduce the risk of being hit while launching retaliatory attacks.

The Guards know asymmetrical warfare very well and this is what they are doing — you cannot defeat partisans with air strikes,” he said, comparing their tactics to those of Hizbollah in Lebanon and the Houthis in Yemen.

The person insisted Iran was still producing missiles and launchers at hidden locations, often deep beneath the ground, despite being pounded by thousands of American and Israeli strikes. He added that it was calibrating its rate of fire to ensure it does not run out and can sustain a “long war”.

7 minutes ago, Emerald said:

they never knew [they could] until they tried it”.

Ovo je poenta priče.

Neki od protivnika (Milošević, Gadafi, Asad) su kontali, krajnje pragmatično i logično, da će moći nešto da ispregovaraju na kraju i stalno su gazili po jajima pokušavajući da ratuju taman toliko da ne razljute protivnika al da isposluju kakve takve pregovore i kakav takav dil koji će da im produži vlast (i život) na odredjeno vreme.

Iranci su, od Avganistanaca, pokupili drugačiji fazon - bole nas kurac ionako ćemo svi da izginemo - i voze po tom obrascu.

Cena koju će platiti je ogromna, ali je to očigledno cena koja mora da se plati da bi imali kakvu takvu šansu.

Javlja mi se da je onom degeneriku Hegsetu ovo omiljena stvar.

Verovatno i masturbira slušajući.

15 minutes ago, steins said:

Ovo je poenta priče.

Neki od protivnika (Milošević, Gadafi, Asad) su kontali, krajnje pragmatično i logično, da će moći nešto da ispregovaraju na kraju i stalno su gazili po jajima pokušavajući da ratuju taman toliko da ne razljute protivnika al da isposluju kakve takve pregovore i kakav takav dil koji će da im produži vlast (i život) na odredjeno vreme.

Iranci su, od Avganistanaca, pokupili drugačiji fazon - bole nas kurac ionako ćemo svi da izginemo - i voze po tom obrascu.

Cena koju će platiti je ogromna, ali je to očigledno cena koja mora da se plati da bi imali kakvu takvu šansu.

Prosle godine su imali to po jajima, ja tebi jednu bombu ti meni jednu bombu. Deeskalirano je.

I sad su se realno nadali pregovorima. Ne da nisu imali opciju B koja je valjda pucaj iz svega sto imas ako je vec krenulo, ali verujem da su se nadali da ce i ovaj put da se nekako odlozi.

Ne bih se sasvim složio. Oni su pregovarali i pristali na po njih nepovoljniji sporazum od onog koji su potpisali za vreme Obame.

Sad više ni ne mogu da budu iz bilo kog drugog fazona osim tog da ih svakako ubijaju i da im je bolje da se bore nego da završe kao Sadam. Ne moraš biti nikakav fanatik da počneš tako da razmišljaš kada ti druga strana tokom pregovora pobije vrhovnog vođu i desetine ljudi iz vrha.

Cekaj(te) bre, pa zar ne postoji i opcijatm da se velikoj vecini, ako ne i svim Irancima, bez obzira na religiozno, politicko ili svako drugo opredeljenje, ne svidjatm, ni malo to sto im neko razbucava zemlju?

Mislim, jebes takozvani patriotizam i mahanje zastavama, nego onako, prosto, kako vec ljudi reaguju na agresiju...

Da li je to na pomolu raskol između Trumpa i Netanyahua?

Provrela krv...očigledno je da je Natanjahuov apetit za haosom prejak za Trampa.

2 hours ago, Emerald said:

Ali Laridzani je hteo da napravi kompromis i dogovor oko nuklearnog programa

Ali, FBI kaze, mozda je "izdajnik i strani placenik",

NBC News
No image preview

FBI conducting leak investigation into former Trump offic...

A source told NBC News that the probe began before Joe Kent, a longtime Trump ally, announced his resignation as director of the National Counterterrorism Center.

Nemoj tako, doći će kolege formaši da te nazovu ljubiteljem mula.

Ubistvo Larjanija je totalna glupost, sa njim su lakše mogli postići dogovor.

Kuknjava krenula na sve strane, ne znam šta su mislili sa ovim napadom na iranska polja gasa! Eno Tramp tvrdi da je Izrael samoinicijativno lupio i da neće više nikad, cross my heart and swear to die.

Edited by Jesper23

5 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Da li je to na pomolu raskol između Trumpa i Netanyahua?

Provrela krv...očigledno je da je Natanjahuov apetit za haosom prejak za Trampa.

Trampa brine unutrašnja situacija u USA. Sigurno mu apetit za haosom nikada nije bio problem, sa ili bez Bibija.

42 minutes ago, pariah said:

Javlja mi se da je onom degeneriku Hegsetu ovo omiljena stvar.

Verovatno i masturbira slušajući.

Izvan teme, ali sklanjajte ovo kasapljenje Joy division, ko boga vas molim...

11 hours ago, Venom said:

Posledice mogu da budu ogromne. Sve ekonomije sveta su pogođene. Nakon iskustva Gaze mogu da zamislim da će ako se ovo nastavi bukvalno sravniti ceo Iran sa zemljom i ceo svet će se praviti da se ništa nije desilo, jer je svima u interesu. EU će eventualno izraziti žaljenje ali i zadovoljstvo što je uklonjen najgori od svih mogućih režima. Situacija na tržištima se malo primirila jer je The Donald rekao da je još malo kraj, ali mislim da se sad opet okreće na drugu stranu, jer je jasno da još nije fajront.

Ne možeš sravniti sa zemljom ogromnu državu sa 90 miliona stanovnika.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.