Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

5 minutes ago, dragance said:

Naravno da svako laze, ali da se ne zajebavamo da narod nije mrzio i Slobu, osim onih koji su bili za njega.

Ta dilema je u konkretnoj situaciji lazna.

Mrzis onu pretnju koja je akutna.

Niko 1999. nije vise mrzeo Slobu nego NATO. Preferencija je bila jasna, u tom trenutku ti o glavi radi NATO (naravno da ce neko pomenuti Curuviju, ali to nije strah "prosecnog" gradjanina) i niko nije nesto pomisljao da dize ustanak protiv Milosevica i NATOa istovremeno, je l da.

• Replies 10.9k
  • Views 974.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

3 minutes ago, barba said:

.

Pisem samo o svom iskustvu svestan da se ono razlikuje od mnogih drugih.

Meni nije bilo 18, bio sam nesto stariji,i sa 27 iza mene je vec bio jedan rat, za mene verovotno takav kakvo je za tebe bilo bombardovanje.

.

samo se nadovezujem na tvoj post i dođe mi kao šlagvort.

A poenta mog posta da je itekako moguće da Iranci mrze mule koje ih tlače decenija, i da ne podržavaju* države i organizacije koje im razaraju zemlju gradove do hrpa ruševina.

*eufemizam dana

40 minutes ago, harper lee said:

Neverovatno. Uvek ce mi biti fascinantna sposobnost samozavaravanja kod ljudi

Legenda kaze da su u Gazi svojevremeno odrzani izbori, kako tako demokratski, i (ne lezi vraze) pobedio je Hamas umesto Fataha. Prc, narod je birao i izabrao ono sto su smatrali da je bolje za niih. Zapad je brze bolje negirao rezultate izbora, nije im se svide (s pravim) pobednik. I tako, to je bilo to sto se tice izbora na to prostoru. Vise se nisu mucili da biraju, imali su namestenike i to je to.

Zagoravanje je da bi Iran mogao da organizuje iole postene izbore na kojima bi pobedili "nasi". Zato je Trumf mnogo pragmaticniji/realniji i samo trazi vlast koja ce da saradjuje i da pravi biZmis dilove.

Primer Sirije gde je na vlast dosao, kakva grozna i besmislena kovanica, umereni islamista. Jednog autokratu i diktatora je zamenio drugi. Ali, u tome ne kvaka, taj drugi saradjuje sa "nama" i voli da ga prvodemokrata skropa parfemom (na bazi alkohola) u ovalnoj sobi dvorca demokratije.

covid19

21 minutes ago, Filozof manijak said:

imao sam 18 godina, tako smo se i mi zezali kao da su poslednji dani, cuga, devojke, duvka...a onda su zazujale bombe oko glave, pucale eksplozije nekoliko desetina ili stotina metara unaokolo. Odjednom se više nismo zezali i živeli kao da je svaki dan poslednji, već smo molili boga da nam ne bude poslednji. I svi su se sasralli kao ona Anja Todorović iz klipa gore.

Laže kao pseto svako ko tvrdi da nije.

To je ok i dobro da je bilo tako.

Nije se svakome isto zalomilo

5 minutes ago, Filozof manijak said:

A poenta mog posta da je itekako moguće da Iranci mrze mule koje ih tlače decenija, i da ne podržavaju* države i organizacije koje im razaraju zemlju gradove do hrpa ruševina.

*eufemizam dana

To je tacno, samo ja to ne vidim kao mogucnost vec danost, pravilo...

Nista tako ne homogenizuje naciju oko lidera kao spoljasnji neprijatelj.

Zelenskom je reiting bio na katastrofalnom nivou pred rat posle koga je poleteo u zvezde.

Putinu je to omogucilo da totalno udavi mnoge slobode, pa je i pored toga dobar deo opozicije zestoko preispitao svoje naivne stavove o zapadu, drugi deo opozicije i tako podrzava Izrael sta god on uradi.

Hocu da kazem da su to davno poznate stvari i razlog zasto elite prakticno svuda u svetu izmisljaju spoljnog neprijatelja cak i kad takav nepostoji.

.

Edited by barba

1 minute ago, Shan Jan said:

Ako misli na atomsko oruzje ono je upotrebljeno dva puta i odavno je zamenjeno sa nuklearnim nobles

8 minutes ago, Budja said:

Ta dilema je u konkretnoj situaciji lazna.

Mrzis onu pretnju koja je akutna.

Niko 1999. nije vise mrzeo Slobu nego NATO. Preferencija je bila jasna, u tom trenutku ti o glavi radi NATO (naravno da ce neko pomenuti Curuviju, ali to nije strah "prosecnog" gradjanina) i niko nije nesto pomisljao da dize ustanak protiv Milosevica i NATOa istovremeno, je l da.

To su lična iskustva i različita su. Glupo je generalizovati. Ja sam ga mrzeo još više tada, smatrao sam ga direktno odgovornim za zo što se dešava. Pritom se sa 18 godina nisam osećao ugroženim, niti razmišljao da će mi se nešto desiti. A nato propagandi nisam bio izložen jer je izbor bio rts ili rtv pančevo.

Nova.rs
No image preview

Tramp: Nisam zadovoljan novim vrhovnim vođom Irana

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da „nije zadovoljan“ novim vrhovnim vođom Irana, Modžtabom Hamneijem, u intervjuu za New York Post.

Znacajno ako je istina

Nešto detaljnije:

roughly 120 satellite dishes and functions as a major ground gateway for global broadcasting, data transmission, and telecommunications relay. The site works with international satellite operators, including SES and Inmarsat.

— DDGeopolitics.

https://x.com/MonitorX99800/status/2031036789310246938

Human Rights Watch Verifies Use of Incendiary Weapon over Residential Areas in Southern Lebanon

The Israeli military unlawfully used artillery-fired white phosphorus munitions over homes on March 3, 2026, in the southern Lebanese town of Yohmor, Human Rights Watch said today. 

Human Rights Watch verified and geolocated eight images showing airburst white phosphorus munitions being deployed over a residential part of the town and civil defense workers responding to fires in at least two homes and one car in that area. 

1 hour ago, barba said:

To je tacno, samo ja to ne vidim kao mogucnost vec danost, pravilo...

Nista tako ne homogenizuje naciju oko lidera kao spoljasnji neprijatelj.

Zelenskom je reiting bio na katastrofalnom nivou pred rat posle koga je poleteo u zvezde.

Putinu je to omogucilo da totalno udavi mnoge slobode, pa je i pored toga dobar deo opozicije zestoko preispitao svoje naivne stavove o zapadu, drugi deo opozicije i tako podrzava Izrael sta god on uradi.

Hocu da kazem da su to davno poznate stvari i razlog zasto elite prakticno svuda u svetu izmisljaju spoljnog neprijatelja cak i kad takav nepostoji.

.

Zelenskom je rejting bio na katastrofalnom nivou zato sto se pod pretnjom fizicke likvidacije odrekao izborne platforme na kojoj je ubedljivo dobio izbore. Nije on uvukao Ukrajinu u rat sa Rusijom da bi spasavao politicku karijeru, uradio je to zato sto je morao.

1 hour ago, Dsnake said:

To su lična iskustva i različita su. Glupo je generalizovati. Ja sam ga mrzeo još više tada, smatrao sam ga direktno odgovornim za zo što se dešava. Pritom se sa 18 godina nisam osećao ugroženim, niti razmišljao da će mi se nešto desiti. A nato propagandi nisam bio izložen jer je izbor bio rts ili rtv pančevo.

Generalizacija je nuzna jer pruza informacije za politicke odluke.

Da je tvoja emocija i iskustvo vecinska, onda bi ideja "daj da malo bombardujemo, a onda istovremeno podignemo ustanak" imala smisla. Posto nije vecinska, onda politickog smisla nema.

2 minutes ago, Budja said:

Generalizacija je nuzna jer pruza informacije za politicke odluke.

Da je tvoja emocija i iskustvo vecinska, onda bi ideja "daj da malo bombardujemo, a onda istovremeno podignemo ustanak" imala smisla. Posto nije vecinska, onda politickog smisla nema.

Aha, jasno, nemam pojma šta je bilo većinsko raspoloženje, razumeo sam da se generalizacija odnosi na lično (počinje sa "Niko"). Svakako je potpuno sumanuto bombardovati nekog da bi ga motivisao da podigne ustanak.

25 minutes ago, harper lee said:

Zelenskom je rejting bio na katastrofalnom nivou zato sto se pod pretnjom fizicke likvidacije odrekao izborne platforme na kojoj je ubedljivo dobio izbore. Nije on uvukao Ukrajinu u rat sa Rusijom da bi spasavao politicku karijeru, uradio je to zato sto je morao.

.

Tesko mi je da odgovaram na postove gde ima vise onog a cim se slazem, pa ispada da se cetvori dlaka, objasnjavaju nikom bitne nijanse)).

Vise se moj post odnosio na fenomen nevezan za nacin izbijanja rata vec sam fakt njegovog pocetka.

Mislim da iako njegov reiting ima velike veze sa neispunjenim obecanjem resavanja pitanja u Donbasu, i promenom pristupa problemu, on je mnogo siri.

Prvi razlog tradicionalan ne samo za Ukrajinu, nenormalna korupucija i sve ono sto nesto takvo cini mogucim, a nikom u Srbiji nije potrebno dodatno objasnjavati.

.

Edited by barba

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.