Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

3 hours ago, radisa said:

Čekaj, jel Mehdi u pravu da su ostavili Irance da se podave kad su im sjebali brod?

Zar to nije naki ratni zločin, ili tako nešto?

Ja koliko znam baš je na zahtev USA ovo uvršteno u Ženevsku konvenciju jer su im ovako Japanci kokali mornare na Pacifiku. Ali dobro, sva ta stara pravila i običaji su ionako gay, sad je vreme macho ratovanja gde se ubijaju oni koji ne mogu da se brane.

Inače one nesrećnike u Karibima jesenas nisu ostavili da se podave nego je bio double tap napad. Doslovice su pobijeni u vodi.

Edited by bios

• Replies 10.9k
  • Views 974.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Kako Iran lansira balisticke

Farzin Nadimi, an expert on the Iranian missile programme at The Washington Institute, said: “This is the most dangerous job on earth right now. We are probably talking about a life expectancy of days, and soon it will be hours.”

Israel claims to have destroyed more than 300 launchers in the conflict. Analysts suggest Iran may plausibly have between 100 and 200 remaining, though there is no known reliable figure for the total truck-mounted launchers it has in reserve.

Attacks on launchers have almost certainly contributed to the slowdown in Iranian ballistic fire across the Middle East. The US has said launches decreased almost 90 per cent in the first four days of the conflict. The number of ballistic missiles fired at the United Arab Emirates collapsed from as many as 165 on the war’s first day to seven on Thursday.

image.png

2 hours ago, Tutankamon said:

Negde procitah da su ih navodno dvaput upozorili da napuste brod ali da kapetan nije smeo da donese tu odluku...posto kupio tolko i prodao

Izgleda tako

1 hour ago, G. L. said:

Nov sam ovde, ali zasto napadate vazda @Andurila? On je kao Rodja, samo nas, serpski.

Da si citao Platona znao bi

3 minutes ago, askeladden said:

Da si citao Platona znao bi

Ne mogu da dobacim do tog nivoa. Tek sam dokacio nekako "Gozbu". Probao sam i sa "Metafizikom" od Aristotela i nije mi bila citljiva.

Za nas sa jeftinijim kartama - molicu, bez ozbiljnijih referenci ka antici.

14 minutes ago, Jeremija said:

Jebo ih sve novac u dupe...

Toliko ovaj rat, nije rat, jeste rat podseca na 99. godinu sa izborima i redosledom meta, kao da nije proslo 26 godina od tada, ali je sve isto. Prvo avijacija i vojin, drugo komandni centri ukljucujuci drzavni i vojni vrh (svi nasi pretekli, nije da ih hvalim, samo kazem), trece vojne formacije, cetvrto energetski pogoni, peto putevi, sesto industrijske zone, sedmo random, osmo go to prvo. Lessons learn?

29 minutes ago, Bud Stonebraker said:

.

Iran International? London-based, founded by Saudi-British investors.

Poginuli mornar telefonirao ocu sa broda pred napad, a ostalih 179 stajali u redu za telefon? I to sve dok se US podmornica sprema za napad i uredno ih obavestava. A Iran International nasao oca u bombardovanom Iranu.

Mozda je bolje da verujemo Hegsetu na casnu pionirsku i ne mucimo sebe.

.

SAD treba posmatrati kao novi Rim -kako što se tiče organizacije vlasti, senat/predsednik imperator, tako i po postupcima - bitke za resurse, tržište...

Sve ostale priče su magla i šumovi u medijima.

11 hours ago, Roger Sanchez said:

Izabrali novog rahbara. 💯 % siguran da je to Mođtaba, starog Hamenejia sin.

Naravno, nije bilo šanse da ne pogodim, ja sam 1 prorokollah.

I tako se Iran nakon 47 godina revolucioniranja vratio na ono što je bio 1979. - nasljedna autokratska monarhija. Čudo samo takvo fantom

Da li će mu Trampika i vladar Izraela Benjamin ugasiti sveću u narednih nedelju dana?

Pokusano je vec. Ranjen je u napadu Izraela pre neki dan

1 hour ago, Bud Stonebraker said:

Izgleda mozda nekom iz Texasatm...

Te podmornice a najvrovatnije se radi o tzv. napadnoj, ne izronjavaju pa sve da je gore nuklearni rat u punom jeku, a glupost o upozorenju moze da proguta samo idiot...

Ti ljudi nisu znali sta ih je snaslo, a tek verovati da posle navodnog upozorenja zapovednik iranskog broda ne bi zakukao preko radija, obavestio komandu ili barem uputio standardni, civilni poziv u pomoc je isuse...

Obaska sto je ratni brod sa gomilom radio opreme verovatno mogao da kuka i posle pogotka, ali to mozda i moze da prodje...

Jadno vadjenje...

I bedno...

BTW, podmornice, doduse nepisano* nisu u obavezi da pomazu brodolomnicima: nemacku praksu u tom pogledu potvrdili su uoravo Amerikanci u Nirnbergu i zahvaljujuci tome zive glave su izvukli Denic i Reder...

U pocetku, bilo je, kad se moglo, izronjavanja na brzaka, cigareta, nesto hrane i kurs ka najblizem kopnu...

I, za zbogom: Sorry for sinking you...

Posle Lakonije ni to...

*nije bas bilo nepisano, jeste, ali pre WW1.

Da je podmornica duzna da izroni, upozori, ostavi vremena posadi da sigurno napusti brod...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.