Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

za sada, 20 poginulih demonstranata i jedan policajac. 

javio se i hamnei, standardna prica o neprijateljima irana koji podstrekuju nemire.

55 minutes ago, dillinger said:

Krenula mašinerija

Mašinerija je krenula punom parom još 28. decembra ali za sada više deluje da uskaču u neočekivano kolo nego da pripremaju nešto veliko.

Slowe, ako se dobro sećam Tramparinim biračima nije ništa bilo obećano po pitanju Irana. Ništa racionalno, to jest.

27 minutes ago, Redoran said:

Slowe, ako se dobro sećam Tramparinim biračima nije ništa bilo obećano po pitanju Irana. Ništa racionalno, to jest.

Tu si u pravu, kritikovao je Obamin sporazum sa Iranom ali je to tada viđeno kao: 

-poslovično negiranje zasluga prethodne administracije

-manevar da ga ne bi optuživali da je je totalno nezainteresovan za sudbinu ključnog saveznika na Bliskom istoku

-smirivanje jake antiiranske struje u establišmentu i među biračima

Izričito je bio protiv Bušovog intervencionizma u Iraku i cela njegova ekipa je govorila o protraćenih 6 triliona dolara na sulude intervencije... dobar deo razočaranih komentatora na Breitbartu ne vidi razliku između intervencije u Iraku i eventualno nove u Iranu, i jedno i drugo  im je neokonzervativni projekat

Edited by slow

2 hours ago, slow said:

Neokonzervativci huškaju i na Breitbartu već duže vremena. 

:lol: Kakav je ovo think tank.

samo tank :D

The head of Iran's Revolutionary Guards has declared the defeat of the "sedition" in the country, referring to a wave of anti-government protests

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-42556729

Izgleda to je to, više sreće sledeći put.

42 minutes ago, dillinger said:

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-42556729

Izgleda to je to, više sreće sledeći put.

Vise srece u skidanju hidzaba sledeci put uskliknuse PPPrijatelji verskih fanatika i diktatora.

16 minutes ago, Eraserhead said:

Vise srece u skidanju hidzaba sledeci put uskliknuse PPPrijatelji verskih fanatika i diktatora.

Bejah letos u Iranu, osim obavezne marame i odece preko kolena/laktova, nema nekih drugih restrikcija (pricam za ono sto sam video na ulicama Teherana). Zene se zapravo oblace zapanjujuce normalno.

Bejah letos u Iranu, osim obavezne marame i odece preko kolena/laktova, nema nekih drugih restrikcija (pricam za ono sto sam video na ulicama Teherana). Zene se zapravo oblace zapanjujuce normalno.
Indoktrinirali su te... :fantom:
1 hour ago, dillinger said:

Gen Jafari said: "Today, we can say that this is the end of the 96 sedition," referring to the current year - 1396 - in the Persian calendar.

He said "security preparedness and people's vigilance" had led to the defeat of "enemies" and that the Guards had only intervened in a "limited" way in three provinces.

Dakle, protest je pobuna, a narod je neprijatelj.

Divni ljudi, ti generali.

Istini za volju, protest je bilo ono 2009., ovo je više bilo - riots, po uzoru na npr London riots 2011., nasilna (muška) omladina sa nihilističkim stavovima, ruši sve pred sobom.

S tom razlikom što, naravno, tad Moskvi ili Pekingu nije padalo na pamet da javno podrže delikvente. 

1 hour ago, placenik said:

Sad ce jos da ispadne da je obavezna marama i odeca preko kolena i laktova OK. Sta ne muce ih mnogo.

Imam ja drugaricu, Iranku. Nosi hidzab jer ona zeli ovde. To ne znaci da je ok terati one koji ne zedle da i oni nose.

2 hours ago, Eraserhead said:

Sad ce jos da ispadne da je obavezna marama i odeca preko kolena i laktova OK. Sta ne muce ih mnogo.

Imam ja drugaricu, Iranku. Nosi hidzab jer ona zeli ovde. To ne znaci da je ok terati one koji ne zedle da i oni nose.

Al si zapeo za odeću

Izgleda za tebe je idealna islamska zemlja - Sirija. Sekularisti na vlasti a na ulici nosi ko šta hoće...

Oh wait..

5 hours ago, Eraserhead said:

Neka ti sto hoce da ga skinu dodju u Evropu, a ovi sto hoce da ga nose nek idu odakle su dosli i sve OK.